Alkohol tinktur av biNästan alla biodlingsprodukter, inklusive bipollock, är mer eller mindre användbara och hittar ansökan för behandling och underhåll av människors hälsa. Hur man korrekt förbereder en biens scoop, hur man använder tinktur från den, för att uppskatta alla läkemedelsegenskaper hos läkemedlet?

Tyvärr är älsklingens liv inte så länge, och av en eller annan orsak dödas insekter i apiaryen året runt. Det maximala antalet lik i bikupan finns på våren när biodlaren utför en årlig granskning. Det är de döda bin som kallas ubåten, som länge varit känd som ett värdefullt läkemedel av folkmedicin och samlas in för beredning av alkoholtinktur.

Vilka är de medicinska egenskaperna hos tinkturer på underbenen av bin? Vad är styrkan på denna produkt?

Terapeutiska egenskaper hos tinkturen på bakgrunden av bin

Haka bikvaror i en murbrukFör behandling och förebyggande av många sjukdomar i inre organ och mänskliga system, rekommenderar traditionell medicin användning av alkohol eller vodka infusion av podmora.

Efter torkning i binens kroppar finns det många komplexa biokemiska föreningar som påverkar kroppen. Men det mest användbara och värdefulla är ett komplex baserat på melanin och kitin. Alkoholrelaterade föreningar bestämmer användningen av tinkturer från bin underminerar vid behandling och förebyggande av sjukdomar som:

  • hotet av ateroskleros och de första stadierna av sjukdomen;
  • diabetes;
  • dysfunktion i mag-tarmkanalen;
  • övervikt och fetma
  • giftoser av olika slag;
  • åderbråck.

En del gjord vodka tinkturer från Bee biologiskt aktiva substanser främja tidig vävnadsregenerering efter skador och brännskador, extern användning och uppvisar hemostatisk analgetisk effekt.

Som ett medel för traditionell medicin är infusionen av bi sediment tillämpbar för inflammatoriska sjukdomar. Goda resultat erhålls med angina, hudsjukdomar, åtföljd av en överträngning av hudens ytskikt och risken för sekundär bakteriell kontaminering. I detta fall har behandling med bin också en antibakteriell effekt.

Related  Fôring av daglige og voksne kyllinger

Folk botemedel mot bee podmoreMed alla kvaliteter av en naturlig antioxidant, bi Podmore främjar snabb indragning av toxiner, stoppa för tidigt åldrande, förbättrar assimilering av vitaminer i grupp B.

Plockar bin för behandling

Innan du använder tinkturen på bålens underbens är det nödvändigt att samla in råvarorna och förbereda läkemedlet. Oftast sker samlingen tidigt på våren när nässlarna öppnar och förbereder sig för en ny honungsäsong. Om vintern biodlaren kontrolleras avdelningarna, på våren i kupan går Podmore färska, utan ett spår av instängdhet, mögel, främmande föremål, avföring eller överhängande förstörelse av långtidslagring. Det är den här typen av råmaterial som går in i att göra medicinska infusioner.Vid en fjäderinspektion samlas bikuplockningen

Om du vill använda en alkohol tinktur från Bee verkligen helande är erfarna biodlare rekommenderas att ta bina till henne, under vintern undernärda. I en sådan biisoppa behålls mer användbara ämnen än i insekter, som under lång tid matades endast med sockersirap.

Använd inte i något fall för beredning av tinkturer scurf, som bildas i nässlor, drabbade av parasiter eller sjukdomar, inklusive förgiftning med giftiga ämnen.

Den uppsamlade scuffen rengörs av föroreningar, siktas sedan och skickas till ugnen för att torka. Hög temperatur har skadlig effekt på råmaterialets sammansättning och tillstånd, så processen måste ske när den upphettas till 40-50 ° C. Torkad biesko är förpackad i små lådor och lagras till nästa säsong på en torr, ventilerad plats.

Förberedelse och användning av en tinktur av bin på vodka

Från bivax gör avkok, tinktur, gräddeFör självberedning av alkoholtinktur på en matsked bivax, måste du ta ett glas vodka.

Råmaterial från insekter är preliminärt slipade, hällt i en behållare med mörkt glas och fyllt med vätska. En tätt sluten flaska skakas för infusion till en varm, mörk plats. Använd tinktur från biets sediment på vodka kan vara om två veckor. Under denna tid ska vätskan skakas ibland för att förbättra extraktionen, och före användning filtreras lösningen.

Related  Hur man behandlar en ko om mastit detekteras?

För att säkerställa att de medicinska egenskaperna hos tinkturen på botten av bin inte förångas för tidigt, är det bättre att lagra det i mörkret vid en konstant rumstemperatur.Spilla den färdiga tinkturen från bi-sediment

Den profylaktiska intag av alkoholtinktur på bi-ubåten är 20 droppar. Läkemedlet tas 2 till 3 gånger om dagen före måltid med kurser som varar i ca två månader. Då behöver du en paus. Behandling med detta läkemedel ska endast utföras av medicinska skäl.

Eftersom både alkohol och biodlingsprodukter har sina kontra, sedan innan du använder Podmore bin och tinktur av det, måste du rådgöra med en specialist.

Alkoholhaltiga infusioner är kontraindicerade hos barn, kvinnor som förväntar sig barn och ammar samt personer i den äldre generationen. Det är nödvändigt att avstå från att ta drogen till alla som har tecken på en allergisk reaktion mot honung och andra livsmedel från apiaryen.

Förberedelse av bi soppa för olika recept – video