en ku med en kalvKua bærer frukt 9 måneder og landsbyen blir en glad event for hele familien. Et slag for bonden, når kalven ikke kommer tilbake på føttene, hva skal man gjøre, hvilke tiltak som skal tas? Det kan skje med en nyfødt og til og med en tre måneder gammel baby. Sykdommer er forskjellige, men symptomene er de samme, og spesialisten bør bestemme årsaken og foreskrive behandlingen.

Lagre nyfødte

trenger hjelpHos hovdyr, instinktet – i 15 minutter har det nyfødte hvile, hvilte, stå opp på føttene og følg moren. Hva om kalven ikke står opp på føttene, treg, beveger seg ikke? Opptil 7% av kalver uten menneskelig hjelp vil ikke overleve. Årsaken er at når du går ut, mister babyen oksygen ved navlestrengen. Egne organer vil åpne med et første sukk, når det ikke er nok oksygen i blodet, og det er mye karbondioksid. For nyfødte er det en stor jobb å ta det første pusten, rette lungene, få hjertet til å fungere. Alt dette barnet vil gjøre selvstendig, hvis han ble født frisk.

Hvis du har en ku pervotelka, kan fødsel ikke være lett. For noen få dager er det nødvendig å undersøke kua for riktig ligning av fosteret. Begrens den proteinholdige maten slik at kua ikke helbreder, og fosteret vokser ikke stort. Med langvarig arbeidskraft må du ringe til en spesialist som vil bidra til å redde mamma og kål.

Nyfødt hjelp

Jeg ble fødtI praksis av veterinærer er det utviklet en algoritme for behandling av nyfødte kalver. Jo raskere å frigjøre babyens indre organer fra fostervannet, desto lettere er det for ham å tilpasse seg i denne verden. Derfor er alle kalver hjulpet til å ta det første pusten. Alle eksperter vet om kalven ikke står opp på føttene, hva og hvordan å gjøre det:

  1. Når du hjelper til å bli født, må du ta kalven ved bakbena i bekkenet og senke den med hodet ned for å få væske ut av det.
  2. Fortsett å holde bagasjerommet på baksiden, og trykk litt på slim fra nesen og snuten til utgangen.
  3. Ha en ferdig forberedelse “Respirot”, drypp inn i nesen og kinnet.
  4. Litt på baksiden av hodet for å helle kaldt vann, bør det gi et konvulsivt pust.
  5. Kunstig åndedrett kan bidra til å drepe lungen hvis du puster luft 10 ganger i ett nesebor, den andre og lukker munnen med hånden.

Related  Tecken på sjukdomskalkoner och sätt att behandla dem

Manipulasjoner stopper på et hvilket som helst stadium, så snart de ser at kalven selv klarer å tilpasse seg. Så snart et nyfødt puster, må det gis til moren. Licking, hun lager en massasje, tvinger interne organer til å bli involvert i arbeidet. Stigende til føttene suger en sterk kalv den første delen av kolostrummet – i det er hans beskyttelse mot en fiendtlig verden. En svak nyfødt skal være full av en brystvorte, men ikke med vold. Normalt, hvis kalven stiger på føttene innen en time, kan den svekkede babyen få styrke 5-7 timer. Lengre for å lagre det gir ikke mening. I løpet av denne tiden gjorde veterinæren alt mulig ved hjelp av injeksjoner av vitaminer og mikroelementer.

Hvorfor en svak kalv er født

nyfødt kalvKua bærer frukt og fortsetter å gi melk. Dette er normalt til graviditeten er 7 måneder. Ytterligere tid bør rettes mot riktig utvikling av fosteret. Balansert fôring, vitamintilskudd, daglige turer er betingelsene for rask levering av en sunn kalv.

Lider av hypoksi vanligvis stor frukt, hvorav utbyttet var langt og vanskelig.

Ved feil fødselsfødsel, sen start, utvikler kalven sykdommer, hvorfor kalven ikke kan stå på føttene:

  • i blodet er det ikke nok hemoglobin og enzymer;
  • Gastrointestinal funksjonen hadde ikke tid til å utvikle seg;
  • reduserte kronblad i lungene, myokardflabby.

Kalven kan plutselig ikke stå på føttene

Kalven stiger ikke oppEn sunn rask kalv i en sukkerholdig periode i en hvilken som helst alder sies å “falle på føttene”. Han kan ikke stå opp, hans bakben blir trukket sammen livløst. Hvorfor kom kalven til føttene, hva skal jeg gjøre i dette tilfellet?

Hvis kalven ikke stiger, er det mange grunner. Bare en veterinær på grunnlag av urin og blodprøver, kan den generelle tilstanden til babyen diagnostisere og foreskrive en behandling.

Hvis muskelskjelettfunksjonen i leddene er ødelagt, føler de først og fremst lemmer og bestemmer om det er betennelse i leddene. Kanskje ligger grunnen i punkteringen, suppuration, umerkelig ved første øyekast.

Årsaken kan være et brudd på sentralnervesystemet. Tegn på den undertrykte tilstanden, et svakt respons på stimuli. En slik tilstand, nær koma, kan oppstå fra en sol- eller varmeslag.

Related  Vi gör burar för vaktlar med egna händer

frisk kalvUtilstrekkelig fôring kan føre til rickets, hvit muskel og fordøyelsesdystrofi. Kalveorganismen utvikler seg raskt, nye tilførsler kreves hver dag. Selv kalven på sushi berører materen av moren i materen fra de første dagene.

Rickets er definert ved tynning av ribbeina, tennene endres ikke. I dette tilfellet slikker kalvene veggene og prøver å få de manglende sporelementene. Alle manifestasjoner av dårligere fôring forsvinner ved innføring av jod, selen, kalkvitaminer fra gruppe B, E, D. i dietten.