Med ordentlig vård minskas risken för kycklingsjukdom betydligtVäxande kyckling ung, fjäderfä kan förlora en del av boskapet på grund av kycklingens sjukdom. De första tecken på sjukdom hos enskilda individer borde vara oroliga. Ju mindre åldern hos kycklingen är desto mer riskerar det med det.

Förhindra kycklingsjukdomar under första livsperioden

Fullständig matning och korrekt underhåll - förebyggande av sjukdomarAv stor betydelse är valet av ägg för avelsavkom endast från friska kycklingar. Under avlägsnandet av kycklingarna bör den fysiologiska processen med utveckling av embryot observeras. De första kycklingarna från kullar är mer aktiva, växer snabbare. De kycklingar som deponeras från inkubatorn bör få:

 • ljust rent rum med uppvärmning;
 • vodichku i en särskild vattenkärl;
 • liten torrmat i form av majsskivor eller hirs.

Chicks är aktiva och friskaTemperaturen är skapad bekväm, så att barnen inte klättrar mot varandra. Styr inte dem. Om värmen är gjord av en glödlampa, bör temperaturen under den vara ungefär 37-39 grader, som i en höna.

Kycklingen, kläckningen från ägget, ser redan, hör och är redo att följa högen. Hon-squatter sitter på murverket efter den förstafödda i 36 timmar, sedan lämnar boet och leder brödet. Naturen är klok, de återstående kycklingarna blir svagare och kan inte överleva. I inkubatorn sträckes processen i tre dagar.

Vid undersökning av utfodringsfamiljen bör uppmärksamhet ägnas åt bruksaktivitet, slemhinnor och tillståndet av fluff eller fjädrar. Svaga och lågaktiva husdjur ska skickas ut för att förtydligas i en separat låda. Infektionssjukdomar i frånvaro av immunitet kan snabbt klippa hela skörden.

Balanserad vitaminmat kommer att bidra till att hålla boskapenAnsvarig för den första veckan av ammande husdjur, tills de börjar bryta igenom fjädrarna. Vid denna tidpunkt uppträder kycklingssjukdomar oftare. En sjukdom kan orsakas av:

 • villkor för frihetsberövande
 • obalanserad i sammansättning av mat;
 • förgiftning med dålig kvalitet mat eller vitaminbrist;
 • bakteriella och virusinfektioner.

För att få friska unga djur under den första levnadsmånaden måste steriliteten hos matningstrogna och renheten hos kycklinghalten observeras. För att stärka immuniteten krävs det att vitaminer för kycklingar under de tidiga dagarna är nödvändiga i form av grönt fräsat gräs. Läkemedelsformuleringar kan användas från och med den andra veckan. Från den första dagen i tråget ska vara grus eller grov sand, för att inkludera i magen i magen.

Related  Sykdommer av kyllinger og deres behandling

Rollen av vitamintillskott

Hypovitaminos och avitaminos i kycklingOm kycklingarna inte har tillräckligt med vitaminer i sin dagliga kost, kommer det att märkas från den femte dagen av livet. Nestlings kräver vitaminer A, B, D, K. Bristen på varje kännetecknar tecknen:

 • A – konjunktivit, svaga ben;
 • B – Kramper, huvudet kastas, utvecklingen ligger bakom;
 • D – Rickets, växer dåligt, mjuka ben, dåligt att äta;
 • K – kycklingen vägrar att äta, huden är torr, det finns ingen termoregulering på heta dagar, kannibalism.

Som en botande och förebyggande åtgärd för beriberi och polyvitaminos är Trivit ordinerat för kycklingar. Det oljebaserade komplexet är olösligt i vatten och tillsätts till matningen enligt instruktionerna. Överstiga inte dosen. Applicera läkemedlet som ett läkemedel, när det fanns tecken på sjukdom hos flera individer i mängden. Tecken på polyvitaminos blir diarré, kramper, slöhet och viktminskning av kycklingar.

Det är normalt, om chickarna från de första dagarna av livet får alla vitaminerna i sin naturliga form. Tillräckligt kommer att vara 30 gram olika vitaminer per capita per dag.

Den vattenlösliga polyvitaminacidosammansättningen tillsätts till kycklingarna. Det är en biologiskt aktiv tillsats rekommenderad av alla jordbruksdjur och fjäderfän, men i olika doser. Det fullständiga komplexet av aktiva substanser är bekvämt och effektivt vid applicering:

 • Den vattenhaltiga formen av vitaminer absorberas snabbare och absorberas bättre i kroppen;
 • balanserad komposition;
 • kräver inte ytterligare användning av andra doseringsformer av vitaminer, speciellt D;
 • bidrar till effektiv matsmältning av foder och viktökning.

Ett förebyggande medel som förhindrar inflammation i gastrointestinal slemhinna är preparatet metronidazol för kycklingar. Vattenlösliga tabletter eller pulver används. Denna medicinering har inga biverkningar.

Vad är sjukdomen hos kycklingssymptom och behandling?

Vid första anblicken är det svårt för en lekman att skilja mellan fysiologiska sjukdomar som är förknippade med fel i vård och smittsamma sjukdomar. Det första tecknet på infektionssjukdomar är temperaturhöjningen hos kycklingen.

Protozoan är programmerad för att ta ut kycklingarna inom två månader. Då börjar det sopa. Månadliga kycklingar anses vara anpassade till ett självständigt liv.

Icke-överförbara sjukdomar hos kycklingar är relaterade till vård:

 1. Överhettning eller kylning av platsen är farligt för kycklingar upp till en månad gammal, eftersom de inte har termoregulering. Sådana kycklingar rör sig lite, samlas i pyramider, de har tecken på ARI. Det är nödvändigt att justera värmeläget och ge en varm dryck. Om överhettning är tillåten, sätt kycklingarna i skuggan och fyll i skålen, de vanligtvis överhettas om det inte finns något vatten.Överensstämmelse med temperaturregimen skyddar kycklingar från ARVI
 2. Atrofi i muskulär ventrikel hotar kycklingar som äter en mjölkad homogen mat och brist på mineral tillsatser i form av små stenar. Kycklingar äter och dricker hela tiden, men går ner i vikt. I kullen lämnar den outvecklade maten. Det är nödvändigt att införa i rationen droblenku och mineraler. Gör kosten varierad.Atrofi i muskelmagen
 3. Matsmältningsbesvär gör sig känd vid en månads ålder. Orsaken kan vara grov undermålig matning, smutsigt vatten för dricksvårigheter och ohälsovillkor i fjäderfähuset. Kräkningar, illamående, diarré, matsmältningsbesvär orsakar varför kycklingarna dör. Behandling med antibiotika, ersättning av foder, ingår i kosten stallost och ojämn mjölk. Drick med tillsats av kaliumpermanganat eller natron.matsmältningsbesvär
 4. Hönor kan peck lagrade kemikalier på en tillgänglig plats, gift för gnagare eller få ett överskott av vanligt salt. Det är möjligt att lödda en fågel med kaliumpermanganat, mjölk, men oftare dör kycklingen.
 5. Kannibalism hos kycklingar sker av många anledningar. Ett tätt rum eller för starkt ljus kan provocera aggression. En av anledningarna är en fel diet. Om barnets kropp är knäckt, ska såret desinficeras och görs osynligt. I extrema fall måste kycklingen planteras. Varför startar kycklingarna snabblevyvat varandra, sätts experimentellt. I kosten lägg till benmjöl, jäst, örter. Applicera terapeutisk läkemedelsaminazin. Experter rekommenderar att du utför debikiirovanie näbb, i en tidig ålder är förfarandet smärtfritt.kannibalism
 6. Konsekvensen av undernäring kan vara andra manifestationer. Varför kyllor faller till fötterna? Detta problem är förknippat med brist på kalcium i foderet. Rickets kan dock ha samma symptom. Och detta beror på bristen på vitamin D och hönansinnehållet i ett mörkt, tätt rum. För att undvika sjukdomen är det tillräckligt att foder djuren med specialfoderfoder med en komplett uppsättning balanserade ingredienser från de första dagarna.

Related  Hvordan fjerne kyllinger i en inkubator hjemme

Kycklingar faller till fötternaInfektionssjukdomar inkluderar all diarré. För att behandla hos kycklingar beror diarré på vydelys färg. Diarré leder till uttorkning, försvagar kroppen. Risk för vit diarré, det indikerar närvaron av salmonella pinnar i rummet. Spridningen av sjukdomen är trångt och dålig hygien. Brun skummad diarré orsakas av en infektion och kallas coccidios. Efter behandling av sjuka kycklingar ska förstöras, fjäderfähuset desinficeras. Grön diarré kan vara smittsam eller en följd av mat av dålig kvalitet. Blodig diarré behandlas med Avatev och Baytril-preparat.

Vid eventuell diarré måste kycklingen isoleras och därefter fortsätt att behandlas, platsen för allmän underhåll ska rengöras och desinficeras.

Infektionssjukdomar åtföljs av hög feber. Om kycklingen är skild från packen och står obeveklig, kvävning, måste du inspektera den. En vanlig sjukdom är tyfus, som påverkar kycklingen från två års ålder. Vrider upp till 60% av hästen. För förebyggande användning använd antibiotika och rosa lösning av kaliumpermanganat.

InfektionssjukdomParatyphus eller salmonellos är en vanlig sjukdom hos kycklingar i fritt område. De kan infektera duvor eller måsar, vara nära. Först manifesterar sjukdomen sig inte, det är svårt att bota efteråt, besättningen är upp till 70%. Smittkoppor kan inte botas. På den femte dagen av sjukdomen uppträder gula tillväxter på kroppen och nära näbben, så ser utslag ut i näbb.

slutsats

För att odla friska unga djur och undvika lung måste du observera villkoren för kvarhållande, använda godartad mat och vitamintillskott. Vid inspektion är det nödvändigt att avvisa kycklingar med obetydliga avvikelser. I isolatorn ger ytterligare vård och behandling av försvagade kycklingar.

Profylax av sjukdomar hos kycklingar från noll till 60 dagar – video

Hur man hanterar stickning – video