Bun på kunstig fôringKaniner kaniner er interessert i spørsmålet: “Hvordan mate kaniner uten kanin?”. Når alt kommer til alt, når de avler avkom, møter de ofte det faktum at kvinnene av en eller annen grunn enten nekter avkom eller ikke kan gi ham tilstrekkelig ernæring. Det er ganske vanskelig å mate kaninen uten kaninen på egenhånd.

Babyer uten morsmelk er dømt fra de første dagene i livet. Men fortvil ikke, skikkelig omsorg og kunstig ernæring hjelper til med å sette dem på føttene. Som et resultat vil sterkere, sunne kaniner svare deg med deres takknemlighet – et vakkert utseende.

Kaniner: omsorg i de første dagene av livet

Kaninen kastet nyfødte babyerBabyer kommer til å bli helt naken og blinde, en liten fluff begynner å dekke kroppen bare etter 5 dager, øynene åpner bare på den tiende dagen i livet. Vekten hos nyfødte dyr er kun 90 gram, men etter en uke med riktig pleie og fôring begynner de å øke i størrelse og øke vekten. Derfor kan moderens avslag fra avkomne føre til uopprettelige konsekvenser – avkoms død.

Hva å mate kaniner i dette tilfellet for deres fulle og rettidige utvikling? En person, avhengig av alder, drikker 5-10 ml av blandingen per dag. Etter en tid økes delen til 20 ml. Nyfødte trenger å bli matet opptil 4 ganger om dagen, siden de ennå ikke har ferdigheter til å spise.

Kunstig fôring av kaniner: Hvordan erstatte melk av en kvinne?

Kunstig fôring vil bidra til å vokse kaninerHvis nyfødte barn ikke har mulighet til å motta morsmelk, kan du prøve noen andre alternativer:

  1. Geit naturlig frisk melk, lik i sammensetning til kanin, men litt dårligere i fettinnhold.
  2. Kunstige blandinger for fôring av dyr, inneholder alle nødvendige næringsstoffer og vitaminer.
  3. Du kan bruke en blanding for babyer, representert i et bredt spekter av apotek i nettverket.

Fôring baby kaninen

Ta vare på babyer etter fødselen

For å gi strøm, er en sprøyte eller pipette perfekt. Ledende kaninavlere anbefales å mate kaniner med en 20 gramsprøyte, utstyrt med en gummipip på enden av en pipette med små hull. Ta vare på kaniner i de første dagene av livet bør være permanent. Det er bedre hvis de forældreløse barna er i et varmt, komfortabelt rom.

Kaninen suger aktivt melkVed mating av kanin nøye seg hendene og anbringe i munnen sprøyten injiseres langsomt eller melkeblandingen forvarmet til 37 grader, slik at det ikke strupes. Ingenting skjer hvis det første forsøket mislykkes, som du vil.

De unge begynner først å motta mat på en så uvanlig måte. Ikke gi mer enn 1 ml mat om gangen, magen til det nyfødte skal ikke overskride. Hvis forsøket mislykkes, gjenta hele tiden igjen, og snart vil unge lære å spise riktig. Og spørsmålet: “Hvordan kan du mate babykaniner uten en kanin?”, Du vil ikke lenger være interessert.

Før du begynner å mate, behandle dine mage mage mykt materiale fuktet i varmt vann, men bare under ingen omstendigheter trykke på den. Du må starte fra navlen med en jevn overgang til bakpoten. Dette er gjort for å rense kaninene fra avføring, fordi de ikke kan slikke seg, det gjør dem til alle kvinner.

Kunstig fôring av kaniner krever en spesiell tilnærming. Forbered blandingen i en ren beholder. Etter slutten av fôring, må du ikke glemme å tørke med en myk klut.

Voksne kaniner spiser balansert matHvis de forlatte kaniner er 20 dager, er det ikke engang verdt å tenke på, hva de skal mate dem, for de spiser allerede fra den alderen. Som en topp dressing kan du bruke hø, mate i granulater, gulrøtter. Men melk bør ikke utelukkes fra kostholdet, det bør være til stede til slutten av den første måneden av individets liv.

Hva mate kaniner og hyppigheten av fôring, avhengig av alder

Kaniner spiser gressEtter hvert som individet vokser, endres mengden agn og volumene:

  1. I de første 7 dagene av livet – 2 ml til fôring. Gi den anbefalte dosen er flere ganger om dagen. Hvis kjæledyret spiser mye mindre, må den nødvendige mengden melk mates 3-4 ganger.
  2. I alderen 7-14 dager: 5-7 ml flere ganger om dagen. Før mating og etter en lett magemassasje er gjort, for bedre fordøyelse av mat.
  3. I 2-3 uker i livet, 7-13 ml av blandingen 2 ganger daglig. Men nå kan du gradvis introdusere solid mat – hay i form av granulater og loddemiddel ved enkelt vann.
  4. Kaniner i 20 dager enn å mate nå? All den samme melk, men øker dosen er allerede opptil 13-15 ml.
  5. Ved 6 uker, avviker personen fra brystvorten. Dyret begynner å gradvis flytte til et fullverdig diett. På dette tidspunktet er det nødvendig å se hvordan kjæledyret oppfatter en eller annen av maten, mens du ikke glemmer fordøyelsen.

Hva å mate kaniner i en måned?

Pet eldre, sterkere og fikk styrke, nå forlater vi melk eller blandingen og gå videre til en solid høyverdig mat – granulater, grønn agn, havremel flak, høy, noe som bør være alltid tørr og frisk, uten sopp som mugg og råte . Barnet skal alltid ha tilgang til rent vann.

Hvordan mate kaniner uten kanin? Vær tålmodig, da omsorg for babyer krever mye tid og kunnskap.

Slik spiser baby kaniner – video

Del 1

Del 2