antErfaren biodlare vet om problemet med myror på första hand. Ofta är kampen med myrorna i apiaryen försenad under en lång tid, eftersom det är omöjligt att snabbt hantera dem. Det finns många metoder för att bli av med oönskade invånare, men det lämpligaste alternativet bör väljas mot bakgrund av den specifika situationen.

Vad används oftast i kampen mot myror

myror äter skadedjurRekommendationerna nedan kontrolleras av erfarna biodlare. Mer än en gång hjälpte de sig till att hantera problemet:

 1. Det kommer inte ta mycket tid att bekämpa myrorna i apiaryen om du använder supersulfat. Denna metod skrämmer inte bara myrorna, utan förstör dem också fullständigt.
 2. Väletablerade moderna insekticider, till exempel DDT och hexakloran. Produkten ska behandlas med myrspår. Alternativt kan blandningen blandas med olika mineraloljor och beläggas med napparnas nässle.

arbeta i apiaryenUnder speciellt organiserade observationer avslöjades att hexakloran är mycket effektivt vid bekämpning av myror i apiaryen. Denna metod är bra för att du kan hantera mest radikalt med oönskade gäster i apiaryen. Han eliminerar snabbt myrorna och avlägsnar sin plats för avkomma och vinter. Metoden används ofta av erfarna biodlare, eftersom det snabbt dödar myror, och sprider inte bara dem.

myror är ett hot mot binEffektiviteten av toxiska komponenter av hexakloran visades i blandningen av DDT. Efter att ha använt läkemedlet blev frågan om hur man hanterar myrorna i apiaryet länge blivit irrelevant för biodlarna, eftersom insekterna omedelbart dog.

Folk metoder för att bekämpa myror

ant förstörelsePå hur man avlägsnar myrorna i apiaryen, skrivit mycket, men det är inte lätt att välja en effektiv metod i ett visst fall. Vad hade en omedelbar effekt i en situation, i en annan kan det visa sig vara inaktiv. Därför studerar biodlare ofta folkvägar. Ibland är de mycket effektivare än andra:

 1. Lök. Det bör krossas och spridas ut genom hela apiaryen. Han på kort tid kan eliminera alla oönskade invånare
 2. Ett annat bevisat och enkelt sätt är svavel. Med hjälp är det möjligt att få myrorna inte bara att migrera, men också för att helt förstöra dem.
 3. Ganska effektiva tomater i kampen mot myror i apiaryen. De bör planteras nära napparna, eftersom de skrämmer bort oönskade gäster.
 4. För att bli av med myror kan du använda fint bordsalt. Det hälls nära bikupan. Som regel kommer inte myrorna tillbaka efter detta.
 5. Det enklaste sättet är att gräva myrsnäcket och överföra det till ett annat ställe. Men han har en minus: det finns ingen fullständig garanti för att bli av med livmodern, eftersom den kan gömma sig mycket djupt.
 6. Användningen av skarpa luktar för att avlägsna myror är mycket effektiv. Du kan lägga bredvid insekter rökt sill, skär i flera skivor vitlök, tomatblad eller persilja löv.
 7. Den heta asken i kampen mot myrorna i apiaryen är bra.
 8. Sprid kanel på mink och vänta tills insekterna försvinner för alltid.
 9. Vegetabilisk olja hjälper också till att eliminera oönskade gäster från apiary. Du behöver inte ens bära en anthill.
 10. Lossa myren och sprut den med tobaksdamm.

De beskrivna metoderna är mest effektiva om de tillämpas på våren. Efter detta kan du för alltid glömma insekter.

Varför är myrorna i apiary skadliga?

anthillInsekter finns i apiaryen, eftersom det finns en varm plats. Oftast är de ordnade i utrymmet mellan bikens väggar. Fenomenet ses speciellt ofta under en kall snap. Det är vid den här tiden att myrorna tar sig till apiaryen för att lägga ägg och ta avkomman på en varm plats. Dessutom behöver insekter inte oroa sig för mat, eftersom det i en bikupa är tillräckligt för myror.

Särskilt farliga är myrorna i apiaryen genom att de kan tolerera olika infektioner och bakterier när de kryper från en bikupa till en annan.

Även om myrorna i apiaryen inte bygger sina hem i nässlorna, är de inte mindre skadliga. Insekter överför regelbundet honung till deras antiller.

Related  Foderkaniner ska vara aktuella och korrekta

Tips från erfarna biodlare i hantering av myror

skydd mot myrorKampen med myrorna i apiaryen kan pågå länge. Förberedelser inom ett stort sortiment presenteras i husdjursaffärer. För att inte lägga mycket tid och ansträngning på att eliminera oönskade insekter kan du köpa ett specialverktyg. Det innehåller ett gift som omedelbart dödar myror. Moderna droger verkar snabbt på skadedjur. Inom några dagar kommer det inte att finnas några spår kvar av dem.

Ofta ger kampen med myror i apiaryen med folkmekanismer goda resultat. Tidigare var en av de vanligaste metoderna bensin. På grund av bristen på försäljning av speciella droger, bör biodlare starta improviserade medel. Ännu nu försäkrar erfarna biodlare att deras effektivitet är mycket högre än vissa inköpta. Alternativt kan du använda dieseln om den tänds. Använd denna metod är mycket försiktig för att inte bränna apiaryen.

slåss myrorTricks i kampen mot insekter i apiaryen:

 1. Efter att ha börjat en kamp med prydliga insekter är det viktigt att komma ihåg att de först och främst kommer att rädda drottningen. Därför är de redo att klättra in i elden.
 2. Om du använder mer humana metoder, som till exempel att hälla kokande vatten, är det viktigt att helt tvätta antennet så att livmodern kokas.
 3. Om en anthill ligger nära käften, är dess fötter användbara för att feta med vitlök eller lim “Alt”. Dessa dofter avstöter snabbt insekter.
 4. Det är användbart att göra en vallgrav med vatten i apiaryområdet. Myror kommer inte att kunna krypa över det, och bin kommer att dricka vatten från det.
 5. Du kan göra en söt pöl bredvid en anthill, i vilken du bör smulta ett godis eller smutta sylt i det. När det samlar tillräckligt med insekter hälls de över med kokande vatten. Denna metod kännetecknas av tidsmässig effektivitet. Efter ett tag kan gästerna återigen besöka apiaryen.

Related  Symtom och behandling av coccidiosis hos broilers

Video om fördelarna och skadorna av myror i apiaryen