I år har vi en efterlängtad byggnad i landet – en alpinrutschbana. Sedan de gjorde det sent, nästan före frosten, skedde “bosättningen” av växter till våren. Berätta för mig, vad kan jag sätta på en alpinslip? Hustru vill ha nödvändigtvis minst en barrträdskultur, väl och blommande buskar.

alpina bildenAlpine Hill är ett populärt element i landskapsdesign, som blir mer och mer populär mer och mer nyligen. Det dekorerar inte bara platsen utan ger också det mest naturliga utseendet. Olika växter, från blommande till markdjursgrödor, omgivna av steniga stenar, ser väldigt imponerande ut, om du väljer och kombinerar dem korrekt. Innan du bestämmer vad du ska sätta på alperna är det värt att bekanta dig med de allmänna rekommendationerna.

Några råd om placeringen av växterblå enbär

Först och främst för alpina kullen är det nödvändigt att välja endast de grödor som kan växa i det lokala klimatet. Det är bättre om blommande växter kommer att ersätta varandra, lösa en efter en. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt stunted och närliggande färger. Det är viktigt att ta hänsyn till tillväxten, så att närliggande, högre och snabbt växande kulturer inte förtrycker de kompakta plantagen av “långsamma buskar”.

När du planterar perenner i det fria utrymmet mellan dem, kan du ordna årliga blommor – de kommer att gömma sig under tomma områden, tills fleråriga växer.

Ett utmärkt val för alpinslipan är dvärgbomber. Deras årliga gröna grenar blir den viktigaste “chip” i den steniga blomman, speciellt om du kombinerar arten med olika nyanser (enbär, thuja, cypress).

I intervallet mellan barrträdna kan man plantera lågväxande grödor eller mattor.

Principer för böjning av en kulle med växter

Att välja grödor för alperna är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att de inte kommer att växa på jämn yta, vilket innebär att belysningen och fukten kommer att tas emot ojämnt. Visuellt kan kullen uppdelas i tre nivåer: toppen, mitten och foten.

För att säkerställa att alla planteringar har möjlighet att utvecklas, bör varje “golv” fyllas med sina växter, baserat på sådana principer:

  1. På toppen av kullen är det nödvändigt att plantera lättälskande markskyddsgrödor, som inte kräver mycket fukt, och kontinuerlig blomning kommer att ges av växter med olika perioder med knoppöppning. Inte dåligt kombineras här Iberis och flerårig nejlikor, krypande timjan och Edelweiss alpina.Iberisedelweiss
  2. För mellannivå kan du välja blommor som föredrar ljus, men kan växa och delvis skugga. Från blommande kulturer, behaglig för ögat sen vår, kommer phloxes att göra. Vackert mot bakgrunden kommer de att se malurt Schmidt eller en ullrenare. Lägg till en touch av “grönska” kommer att hjälpa obrietta med sina dekorativa blad. Inte illa ta rot på “andra våningen” och en mängd lök, primros och geyher.floxobriettaullrenare
  3. Foten på alpinsliden ska lämnas till fukt- och skuggelivande kulturer. Det är här som det är bäst att plantera dvärgbomber. Vackert ser och chic rhododendroner. Fortfarande på den nedre vågen kan du plantera blåbär av saxifrage eller lyatris och lägga till en lysande anteckning.mandelblommor

Related  Problem i växande boxwood

Det finns många sätt att skapa vackra kompositioner, det viktigaste är att inte överdriva det, annars kommer plantorna att bli fulla. Var kreativ och skapa dina mästerverk.

Växter för alpina bilder – video