Förra året frestad av namnet plantade flera plantor av ananas aktinidier och ser nu fram emot den första skörden. Frukterna har bara sett på bilden, som visade oss säljaren när man köper, men skulle vilja veta om den här typen av detaljer. Vänligen ge en detaljerad beskrivning av typen av ananas aktinidia. Hur bär den frukt och vad är smakegenskaperna?

ananas aktinidiIdag är buskarna av Actinidia inte längre en nyfikenhet och denna trädgårdsvin är alltmer odlad på tomter. Bland dem är särskilt populära Actinidia Argut och kolomikta: om den första anläggningen trädgårdsmästare kommer att uppskatta den rikliga och läckra skörd, kommer den andra vara en riktig välsignelse för trädgårdsmästare och dekorera sin trädgård dekorativa brokiga blad. En av de mest populära sorterna anses Actinidia ananas, beskrivning av sorten som ska börja med det faktum att denna kultur är representerat i två arter av Actinidia: kolomikta både sinsemellan och mellan Argut. Låt oss döma mer om varje typ.

Båda arterna är dubbla växter som har både manliga och kvinnliga sorter. För stabil fruktning är samtidig plantering av båda könen nödvändig.

Actinidia är ananas argumentaktinidia ananas

För vinstockar Argut karaktäristiskt kraftfull struktur -. Höjden på busken kan överstiga 10 m bladen är gröna, speciell dekoration inte sett, men blomningen är mycket vacker, och de vita blommorna är stora nog. Arten skiljer sig rikligt fruktkroppen med 3 år i livet och den söta smaken av ananas frukt, färgad i grönt. Skörden mognar närmare oktober.

Fördelarna av sorten är:

  • hög produktivitet;
  • god transportabilitet av frukter;
  • stark noggrann äggstock, som nästan inte smuler;
  • utmärkt vinterhårdhet (motstår 30 grader av frost).

Related  Odling av amaranta plantor – regler och råd

Actinidia kolomikta ananasananas Michurin

En av de “gamla” sorterna, även känd som Actinidia ananas Michurina till ära för forskaren som skapade den. Busken växer ganska stor, i genomsnitt ca 7 m i höjd, med rödbruna skott. Leaves ovate med skarpa spetsar.

Kameleontbuske har förmågan att ändra färg på bladen under sommaren (från grönt till vitt och även hallon), så uppskattade också som prydnadsväxt.

Blommande sker i juni, och i augusti, 7 år efter plantering, kan du skörda. Avlånga frukt är inte särskilt stor (en väger lite mer än 2 g, och längd – inte mer än 3 cm), men mycket välsmakande och söt, med en stark lukt och smak av ananas, målade i grön färg med en liten röd rouge på sidorna.

Fördelarna med sorten är:

  • snabb tillväxt
  • högt dekorativt lövverk;
  • bra vinterhårdhet.

Minus av sorten kan betraktas som ojämn mognad av frukt, partiell avverkning och kort lagringstid efter skörd.

Video om växande aktinidier