För flera år sedan köpte vi en sommarboende och bröt en liten grönsaksodling på den. Det är mycket problem med det, eftersom jorden är lera. Med små barn vill jag skämma bort dem med naturliga frukter och bär, så de tog en del av trädgården under jordgubbar. Jag skulle vilja gödsla landet, och då växer buskarna dåligt. Jag har hört att azofos fungerar bra på tunga markar. Berätta för mig, hur man ansöker azofosku för gödsel jordgubbar?

jordgubbarNär växande jordgubbar på tung jord, som är dåligt vattentätt och luft och, som ett resultat, distribuerar likformigt spårelement utan användning av särskilda komplexa preparat är oumbärliga. En sådan beredning är azofoska – ett mineralgödselmedel som består av de grundläggande mikroelementen som är nödvändiga för aktiv utveckling av en växt:

 • fosfor;
 • kalium;
 • kväve;
 • en liten mängd svavel.

På grund av denna balanserade sammansättning av mikrodelar är azofosca lämplig för användning på alla typer av mark, inklusive lera och sandiga markar.

När är det bättre att gödda Azot jordgubbar?

azofoska

Använd azofosku för gödsel av jordgubbar på våren eller sommaren. Läkemedlet bör tillsättas till den värmda jorden. I kall jord ackumuleras nitrater, därför är azofosca inte använd för höstmatning.

De flesta maximal effekt av beredningen uppnås genom växlingen mellan NPK med organiskt material, och den bästa tiden för matning – före blomning jordgubbar.

Hur befrukta jordgubbar från Azot?

topp dressing av jordgubb Azot

Det är möjligt att införa ett komplext gödningsmedel både i ren form i jorden mellan planteringar av växter och också att ansöka om jordbearbetning av jordgubbar. Doseringen av läkemedlet beror på hur det används:

 1. Spruta granulat i en ren form mellan jordgubbarna så nära rötterna som möjligt, med en hastighet av högst 30 g per 1 kvm.
 2. För att förbereda arbetslösningen i en hink med vatten lägg till en full matchbox av azofoski. Doppa planteringarna under roten.

Effekt av gödselmedel

Till följd av att jordgubbarna från Azot toppade på sig:

 • ökat resistens mot sjukdom;
 • landning är lättare tolererad av sommartorka och vårfrost;
 • växten är mer aktiv;
 • fler bär är bundna
 • smakens egenskaper hos växten förbättras.

Jordbearbetningen Azofa på toppen ger plantan den nödvändiga näring för hela vegetationsperioden. I detta fall tvättas spårämnen praktiskt taget inte från jorden genom regn och fortsätter att mata jordgubbar under lång tid.

Hur man korrekt befruktar jordgubbar, video