Förra året delade min granne steklingar med mig steklingar. Under en lång tid drömde jag om en sådan växt, men problemet är – stekarna rotade inte, men var säkert ruttna i ett glas. På hösten tog jag blomfrön redan, kanske kommer minst en av dem att lyckas få ett par buskar. Berätta för mig hur man odlar geyher från frön?

Geiger från fröBland de herbaceous perennierna av geyher lockas uppmärksamhet på grund av dess spektakulära dekorativa utseende. Dess färgstarka löv, målade nästan i alla regnbågens färger, ser väldigt vackert ut på blomsterbädden och accentuerar de lilla men vackra buskarna.

Heuchera blad i formen påminner om geranium blad, men de är tätare och enfärgade och målade med olika mönster och fläckar. Förmodligen kallas blomman också “spotted geranium”.

Geiger reproducerar både vegetativt och frön. Den första metoden används främst för odlingsprover, eftersom nya växter behåller alla föräldraegenskaper. Fröreproduktion ger emellertid goda resultat: även om sortsegenskaper inte bevaras, men det är möjligt att få en ny hybrid med en individuell färg.

Växande Heuchera från frö kan utföras plantera dem i den öppna marken i maj månad och i början av våren plantor. Den senare metoden är att föredra, eftersom vid slutet av våren, när fröna endast sås i rabatten, har plantorna vuxit, mognat och klar för omplantering i marken.

Jordberedningskott av geyer

För växande plantor får du köpa ett färdigt universellt substrat och blanda det med en liten mängd sand (10: 1). Om det finns en önskan kan jordblandningen göras helt självständigt genom att blanda:

  • 2 delar soda mark
  • 1 del torv;
  • hälften av sanden;
  • liten aska.

Hemsubstratet måste stekas i ugnen eller sippas med mangan för att desinficera. På samma sätt måste du bearbeta sanden, som läggs till butikshallen.

Förberedelse och sådd av fröndyka plantor

För att påskynda grodden är frön före sådd bättre att suga i ett par timmar och låt det torka så att de inte håller sig ihop.

När du köper det plantmaterial som krävs för att titta noga på villkoren: frön av Heuchera, förpackade i papperspåsar, förbli livskraftig för endast sex månader. Under ett år kan frön lagras i folie.

Att odla plantor i en ganska hög kapacitet (minst 5 cm i höjd), häll i dräneringen och fyll den med jord nästan till toppen. Torka de torkade fröarna med en liten mängd sand och sprida sig fritt över ytan och sprinkla ett tunt lager av sand över dem. Fukta grödorna väl, täck med en film och sätt på en ljus fönsterbrädan.

Related  Hur odlar man basplanta hemma?

plantor på sängen

Efter spiring av frön kan filmen avlägsnas och plantorna kan odlas så, och när de bildar 3 löv – dyka in i en separat skål. Från andra hälften av maj bör plantor gradvis vänja sig på frisk luft. Kryddad geyheru planterade på en blomma säng på början av sommaren.

Video-instruktion om såddherjning på plantor