Under lång tid drömde jag om New Guinea-balsam. Hon gick runt alla våra blomstaffärer, men fann bara frön. Jag tycker inte riktigt om att bry sig med plantor, men det finns inget att göra, jag vill verkligen få en sådan stilig man. Berätta för mig hur man odlar balsam från fröna i Nya Guinea? När kan de såas och vilken mark är bättre att ta?

Nya Guinea balsamBalsamin Nya Guinea är en hybrid som erhålls som ett resultat av val av en mängd Hawker-växten. Liksom de flesta urvalssorter skiljer sig denna variation av balsam från sina släktingar i större storlekar. Dessutom är växternas stammar kraftfulla och inte gröna, som vanligt, men med en röd kant. Bladen är också större, medan färgen kan spela olika nyanser av grönt, men mestadels har en mörk färg med en uttalad central ven.

Ett inslag i Nya Guinea balsam är att på ett bush kan samtidigt blomma knoppar av olika former: enkel och frotté, vanligt och målade i flera färger.

Sorten är ständig och används ofta inom inomhusodling på grund av det eleganta utseendet, speciellt under blomningen, vilket varar nästan året runt. Den kan också planteras på det öppna marken, men i så fall kommer blomman att vara årlig, eftersom den inte kommer att överleva lågt vintertemperatur.

Att odla en balsam från Nya Guinea från frön, är det nödvändigt att utöva en liten ansträngning, eftersom plantans frön är mycket små.

Artikel i ämnet: odling av trädgårdsbalsam i landet!

Beredning av frön och jord för sådd

frö

För att förebygga sjukdomar måste fröna tappas i en lösning av kaliumpermanganat i 10 minuter före sådd. Eftersom fröerna stiger mycket, måste de dessutom blötläggas i rent och varmt vatten.

För att små frön ska vara mer lämpliga att så, kan de blandas med torr, fin sand.

För odling av plantor av Novogvineaska balsam är det nödvändigt att förbereda en mycket lös mark, annars kommer det att vara svårt att växa upp till de anbudsrika skogarna.

Det bästa alternativet är att använda denna blandning:

  • 1 del torv;
  • 1 del av sand.

Frösåning

Du kan börja plantera i slutet av februari. Beredda frön ska spridas över ytan och undviker efterföljande förtjockning av skotten. Du behöver inte fylla jorden med marken, liksom häll den från vattendan, eftersom fröerna är mycket små. Det är bättre att klämma dem lätt med fingret och spruta rikligt från sprutpistolen. Toppdräkt med ett paket och sätta på en ljus och varm fönsterbrädan med en temperatur på minst 21 grader av värme.

Frövård

skott av balsam

Efter spiring av frön, ta bort filmen. Vanligtvis tar det ungefär 2 veckor. I en gemensam container växer skott tills de har två riktiga löv. Vid denna tidpunkt måste de regelbundet vattnas och inte tillåtas utkast.

Sedan plantera plantorna i separata krukor. När de växer upp lite, nypa toppar för att stimulera förgrening och ge busken en vacker form. Odlad från frön balsam novogvineyskie kan blomma efter 4 månader.

Video om växande Nya Guinea balsam