Säg mig, snälla, hur korrekt applicerar fosfor-potashgödselmedel för blommor? Mina växter vill inte blomma alls, och om blomställningar läggs finns det få få av dem och det händer att hälften är duschad. Jag läser att i detta fall måste blommor matas med preparat som innehåller fosfor och kalium.

gödningsmedel färgarNär växande blommor komplexa gödselmedel spelar en viktig roll i deras utveckling, särskilt läkemedel som innehåller fosfor och kalium. På grund av ökade kaliumindikatorer klorofyll och underhållas prydnadsväxter. Fosfor är ansvarig för blomningen, vilket gör det mer frodiga, riklig och lång, dessutom accelererar den totala tillväxten av blommor. Tillsammans utgör dessa två mikro aktivt näring blomsterodlingar, stimulera blomningen, förhindrar knopp droppe, samt öka groning av frön.

Läs också: Gödsel superfosfat – applicering i trädgården!

Populära förberedelser för toppklassiga blommor baserade på fosfor och kalium

Fosforkaliumgödselmedel används som huvudgödselmedel av blommor. Doseringar och hur de används beror på den speciella typen av läkemedel. Till ett av de mest populära komplexa gödselmedel på basis av kalium och fosfor är:

  • gödningsmedel “AVA”;
  • karboammofoska;
  • flytande gödselmedel med effekten av fungicid Atlanta.

agrekol gödselmedelSeparat är det värt att notera höstgranerat gödselmedel Agrekol. Den har i sin sammansättning 13% fosfor och 27% kalium, och även magnesium, och innehåller inte kväve alls. Preparatet används för hösttoppning av fleråriga trädgårdsblommor med syftet att generellt stärka växterna och förbereda dem för vinterperioden. I augusti måste granulaten sprida sig runt perennerna och gräva, blanda dem med jorden. Därefter vattnar blommorna rikligt.

“AVA” -gödsel

gödselmedel AVA

Läkemedlet rekommenderas för användning vid sådd av blommor av blommor, med hjälp av någon av följande metoder:

  • kasta jorden före sådd av den beredda lösningen;
  • Blanda beredningen med fröna och så i hålen;
  • blötlägga fröna innan du sår i lösning.

Related  Problem vid odling av gardenia: svullnad och förlust av lövverk

Karboammofoska

Förutom fosfor och kalium innehåller den också kväve. Kan användas före plantering av blommor på alla typer av mark.

Drogen Atlanta

gödsel atlanta

Koncentrerad vattenhaltig fosfor-kalium lösning som används för bladapplicering färger (i 1 liter vatten – 2,5 ml av beredningen).

Fosfat-kaliumgödsel Atlanta kan inte användas med preparat som innehåller koppar och mineraloljor.

På grund av den svampdödande effekten efter befruktning av växter Atlanta, är de inte bara aktivt utvecklas och blomstra, men också bli mer motståndskraftiga mot svampsjukdomar och ogynnsamma väderförhållanden.

När ska man använda fosfat-potashgödselmedel, video