Berätta för mig hur man bryr sig om ficus? Presenterad till födelsedagen till Benjamin ficus, brukade jag ha en, men tydligen jag “fryst” den och busken var borta. Jag vill inte att denna blomma ska drabbas av samma öde. Hur ofta ska jag vattna det, och kan jag klippa busken?

ficusFicus – en av de mest attraktiva dekorativa gröna växter, som vanligtvis används för landskaps som kontor och privata egendomar “. Elegant lövverk, liten eller anständig storlek, rika mörkgröna eller fläckiga färg roliga blad plattor, kompakt storlek eller stolt höjden av dessa växter orsakar beundran och önskan att ha, och vid dessa skönheter. I allmänhet opretentiösa blommor, fikonträd väl känna sig hemma, om från början ta hand om deras komfort och ibland att betala en del uppmärksamhet åt färgerna. Hur du tar hand om Ficus, att det “blommade och luktade” Först av allt måste du ta hand om dessa punkter:

  1. Plocka upp en blomma till platsen i huset där det blir ljust och varmt.
  2. Ställ in ett vanligt vattenläge.
  3. Mata och transplantera busken regelbundet.
  4. Om nödvändigt, justera kronans form.

Villkor för att hålla ficus: var du ska sättaFicus i rummet

På grund av sin tropiska natur, ficus som värme och ljus. Lufttemperaturen i rummet där vasen står ska inte falla under 16 grader Celsius. Det är särskilt viktigt att ta hand om att busken inte fryser “till fötterna”, så om huset är kallt golv, är större exemplar bättre placerade på stativet.

När det gäller belysning, beroende på bladets färg, ändras också behovet av solsken, nämligen:

  • Varierade sorter behöver mer ljus;
  • Enfärgade gröna växtarter kan leva i liten skuggning.

Oavsett vilken art ficusen tillhör, måste dess ljusdag vara minst 12 timmar, inklusive på vintern, annars kommer busken att kasta bladen.

Hur man vattenvattning av ficusen

Ficuses är hygrofiliska och behöver frekvent och regelbunden vattning. På sommaren blir det nödvändigt att “vattna” blommor upp till 3 gånger i veckan, men inte tidigare än jorden kommer att torka upp. Om marken är våt hela tiden, kommer rotsystemet inte överleva sådana bryr sig och kommer att ruttna. Men på vintern, speciellt om rummet är kallt, bör vattnets frekvens minska och det är tillräckligt att vatten blommar en gång i veckan.sprutning av ficus

Inte mindre krävande är ficusesna och luftens fuktighet och svarar bra på att spruta kronan. För sorter med stora löv måste du torka dem med en fuktig svamp från tid till annan från damm.

Frekvensen av ytterligare förband och transplantationerficustransplantation

Eftersom gummiväxter – dekorativa gröna växter för gödsling är nödvändigt att välja ett gödningsmedel med en dominans av kväve del att stimulera uppbyggnaden av bladmassa. Det räcker att göra dem två gånger i månaden från vår till höst, när busken befinner sig i en fas av aktiv tillväxt.

Ficuses växer ganska snabbt och unga exemplar på upp till 4 år behöver en årlig transplantation med ersättning av potten. Gör det här bäst under våren, medan det är för stort att ta en kruka – där växer växten långsammare. Gamla stora ficuses transplanterar vanligtvis inte, men uppdaterar helt enkelt jordens övre lager.

Buskeformningtrimning av ficus

De flesta arter av ficus är mottagliga för bildning, dessutom tillåter denna metod att begränsa sin tillväxt och skapa en voluminös men låg klyfta för rumsbetingelser. För att göra detta, i april måste du klippa av den unga bushens spets och sedan klyva sidoskotten periodiskt.

Hemligheter att ta hand om ficuses – video