Jag har en liten äppelodling, varje år faller en del av grödan till marken. Jag vill försöka foder dessa frukter med bärgrödor. Berätta för mig hur korrekt att använda ruttna äpplen som gödselmedel för hallon och jordgubbar?

Många trädgårdsmästare som odlar äppelträd, undrar – vad ska man göra med den fallna frukten? Batterierade äpplen är inte längre föremål för lagring, dessutom blir de snabbt skadade. Tja, om det finns ett dotterbolag – nötkreatur eller grisar med nöje kommer det att hjälpa till att utnyttja den läckra spindeln. Annars blir det helt enkelt bortkastat. Och helt förgäves, eftersom ruttna äpplen är ett utmärkt gödningsmedel för grödor, inklusive hallon och jordgubbar.

Lövfisk som gödningsmedel

Fallen och bortskämd frukt kan användas som organiskt gödningsmedel för andra grödor. Tack vare närvaron av en mängd mikrodelar efter fullständig sönderdelning förbättrar de inte bara markens kvalitet utan hjälper också till att få en riklig skörd. Samtidigt är det möjligt att föra carrion som under fruktbär, och under grönsaker och prydnadsväxter.

Erfaren trädgårdsmästare och trädgårdsmästare ökar två sätt att använda ruttna äpplen som mat:

  • direkt införande av frukter i jorden;
  • Använd som komponent för kompost.

Förbränning av marken i jorden

Padalitsa

Att använda färsk frukt som gödningsmedel behöver du:

  1. Mellan rader jordgubbar eller hallon (eller runt busken) att gräva inte mycket djupa spår.
  2. Skär skorpionen med en spade eller en axel (så att den roterar snabbare).
  3. Häll de krossade äpplen i spåren. Om så önskas kan du lägga till frukterna av rottad gödsel och löv.
  4. Blanda dem med jord och täcka med ett lager av jord.

Innan du lägger äpplen i jorden, bör du välja frukt med uppenbara tecken på svampsjukdomar eller skadedjur. Detta utesluter infektion av växter för vilka “äpple” -gödsel appliceras.

Kompost av ruttna äpplen

kompost

Padalis är en utmärkt kompostkomponent. Frukt sönderfaller snabbt, vilket i sin tur accelererar kompostmognad, och berikar den också med användbara spårämnen.

Related  När ska man samla frön av nasturtium?

Förbereda kompost, förbereda en plastbehållare eller skapa en trälåda. Du kan bara gräva ett hål i det översta hörnet av webbplatsen, vilket är väl upplyst. Lägg i botten av gropen eller tillagad behållare ett lager av halm eller grenar. Sedan strimlade äpplen skiktad, alternerande dem med marken. Detta är den enklaste versionen av kompost.

För att berika kompost med användbara element rekommenderas att lägga till ogräs, matavfall, aska och lite gödsel vid bokmärkning. En snabb mogning hjälper till att påskynda preparatet Fast kompost.

Komposthögskydd på toppen av filmen för att undvika snabb förlust av fukt. Periodiskt måste hällens innehåll omröras och om nödvändigt – vattnas. Klar kompost kan erhållas på ungefär 3 månader. Den är lämplig för gödsel av både hallon och jordgubbar, och används också som mulch.

När det gäller bakterier och svampsporer, som leder till att äpplen faller, då när de är mogna kompost neutraliseras de helt. Hög temperatur dödar alla skadedjur, och sådan kompost är absolut säker. För fullständig säkerhet kan du lämna kompostmognaden i två år.

Kompost av ruttna äpplen – video