Jag vill plantera björnbäret i trädgården nästa år, det finns bara ett fritt hörn. Fråga, på vilka villkor och hur man planterar en björnbär på våren? Behöver jag lägga till gödselmedel vid plantering och vilka?

planterar en björnbär på vårenVårplantering av björnbär är det mest lämpliga alternativet för centrala och norra regioner, där vintern kommer tidigt och snabbt och ofta mycket kallt. Under sådana förhållanden har växten som planterats på hösten helt enkelt inte tid att bosätta sig och förgås. Det är därför som planterar plantor på våren kan du prata om 100% överlevnad. Uppnå goda resultat kan förses med lämpliga jordbruksmetoder, nämligen:

  • överensstämmelse med tidpunkten för plantering
  • urval av kvalitetsplantor;
  • preliminär markberedning
  • korrekt landning.

När ska man plantera?

Tidningar för att plantera björnbär på våren kan variera beroende på den särskilda odlingsområdet, i genomsnitt är detta slutet av april. Ju närmare söder är den tidigare landningen möjlig och vice versa.

Huvudkravet för vårplanteringen är att björnbäret bör planteras i välvärmd mark.

Hur man väljer ett plantor?björnbärsplanta

När du köper ett plantmaterial måste du vara uppmärksam på dess lönsamhet. En bra plantor bör ha:

  • utvecklat rotsystem;
  • en eller flera stammar med en tjocklek av ca 0,5 cm;
  • åtminstone en formad njure på rhizomen.

Var att plantera?

Platsen för växande björnbär bör vara solig: i skuggan sträcker buskarna, och bären kan inte fyllas med sötma. Det bör också undvika vindblåsa områden, eftersom starka vindar kan bryta busken.

Blackberry älskar näringsrik jord med medellång surhet.

Jordbearbetning och planteringgröda plantor

För varje plantor är det nödvändigt att gräva gropen 50 cm djup, samtidigt som avståndet mellan buskarna är minst en meter. Häll ner 0,5 hinkar av humus, 0,5 msk. I botten av brunnarna. träaska, 50 g kaliumsulfat och 100 g superfosfat. Lägg den utgrävda jorden och blanda den med en spade. Gruvan ska fyllas med näringsjord vid 2/3 av dess höjd.

Related  Gödningsjord vid plantering vitlök: specialfunktioner för sommar och sommar vitlök

Sätt plantan i hålets mitt, fördjupa tillväxten till ett djup av 3 cm. Planta en björnbär, lämna skott upp till 40 cm hög och häll rikligt.

Om det i året att plantera buskblommorna måste blomställningarna avskuras så att de inte tar avstånd från växten de krafter som är nödvändiga för att bygga upp rotsystemet. Och här om det framtida fruktlagret är det nödvändigt att ta hand om på förhand och ha etablerat stöd för att binda skott, speciellt för krypande sorter.

Funktioner av blackberry plantering – video