Vilka blommor är bäst att plantera för fleråriga gräsmattor som inte kräver hårklippning? Advisera blommor för gräsmattor som blommar hela sommaren och berätta för mig hur man väljer de anspråkslösa växterna som kommer att dekorera den gröna zonen i stugområdet?

gräsmatta blommorValet av växter för ett förortsområde beror på många faktorer. Main – det är där det kommer att ligga gräsmatta (södra, östra sidan, i skuggan under träden eller soliga äng), om du har möjlighet att ta hand om din gräsmatta och vilken typ av blomsterarrangemang du vill ha för att se själv.

Opretentiösa perenner

Om du bygger en gräsmatta som inte kräver hårklippning och daglig vård – välj frö de frön av fleråriga växter som kommer att blomstra under sommarsäsongen. En sådan samling är anspråkslös, resistent mot skadedjur och olika sjukdomar, tolererar stabilt en stor mängd nederbörd och behöver inte ogräs och ytterligare gödning med gödningsmedel. Speciellt utvalda samlingar av sådana blommor kan växa på gräsmattor i flera år, utan att kräva säsongsbetonad blomsterbäddbildning och ytterligare plantering.

Fördelen med fleråriga blommande växter ligger i att de har motstånd mot frost och ett kraftigt temperaturfall under lågsäsongen. Det betyder att de under hösten inte behöver planteras i krukor och gömda i lokalerna före våren.

Plattformsalternativ

Det finns flera alternativ för bildandet av en gräsmatta av blommande växter:

  • Plantering av växter växlande i perioder av blomning. Samlingen består av flera olika typer av blommor – gullvivor (rikligt blommande i början av våren), sommarblommor och hösten (Astilbe och kinesisk aster blommar tills den första frosten). På sängen är det nödvändigt att plantera iris och peonies, liljor, kamomiler och dahlias, gladioler och krysantemum. Olika blomstringstider kommer att bilda en levande färgad landskapsbild.
  • Sådd av åkergrödor, blommande hela sommaren – det är engelska rosor, ringblommor, penséer, riddarsporre, dianthus kinesiska, fält daisy, rudbeckia, gypsophila.
  • Skapande av blandade blomsterbäddar. Dessa är kompositioner från växter av olika höjder, buskar, gräs, gräs och klättrande perenner. För en omfattande plantering, blommande hela sommaren, perfekt krävande perenner som lupiner, blåklocka, riddarsporre, nejlikor kinesiska.

Related  Vad händer om spiran physalis sträckte sig?

Flera regler för avstigning och vård

Välja blommor för gräsmattor som blommar hela sommaren, kom ihåg att när du arrangerar blomsterbädden måste du följa några regler:

  1. Växter kompletteras endast i de fall då de har samma förutsättningar för plantering och odling.
  2. Beräkna antalet fröer så att blommor och gräs fyller hela gräsmattan.
  3. Avståndet mellan plantorna måste strikt följa rekommendationerna för plantering.
  4. När du väljer färgerna, överväga graden av belysning av området under gräsmattan (i skuggan, violetter, periwinkle, vallmor, städning)
  5. Se till att alla växter är lika krävande på frekvensen och graden av bevattning.

Var noga med att vara uppmärksam på höjden på stammen hos en vuxenväxt. Höga blommor ska planteras på en gräsmatta under husets vägg eller ett staket, små – närmare vägarna.

För att dina utvalda växter ska blomma hela sommaren, glöm inte regelbundet vattning. Om gräsmattan är i öppen sol – lufta tidigt på morgonen eller vid solnedgången.

Med ett kompetent urval av växter och omsorg för dem får du ett riktigt blommigt mästerverk. Fleråriga växter växer väldigt snabbt, och efter 2-3 år kommer det att vara möjligt att plantera nya växter, fördubbla andra hörn av förortsområdet.

Blommor för gräsmattan (video)