Jag försöker att gödsla min trädgård bara med organiska. I år bestämde jag mig för att prova vegetabilisk toppdressing från ogräs. Berätta för vilka växter använder du en nässla och maskros gödsel och är den lämplig för tomater?

Hittills finns det ett stort utbud av gödningsmedel. Men många trädgårdsmästare föredrar att använda folkmetoder, med hjälp av naturlig kemi istället för kemi. Detta gäller inte bara avfallsprodukter från fåglar och djur, utan också för att plantera infusioner, som gödselmedel från nässla och maskrosor. För det första sparar denna metod betydligt budgeten, och för det andra innehåller ogräs många näringsämnen som absorberas väl av odlade växter.

Fördelarna med nässle och maskros gödsel

nässla och maskros

Grunderna för en näringsrik infusion är nässla. Det innehåller sådana användbara element som kalium, magnesium, kalcium, kväve och andra. Att komma in i jorden berikar de det och genom rotsystemet absorberas av växterna. Som ett resultat stärks “immunitet” framför olika sjukdomar och den aktiva tillväxten av både trädgårdsgrödor och deras frukter stimuleras.

Bearbetning med gödselmedel baserad på nässla av bärbuskar förbättrar deras smak, vilket gör frukten mer söt. Denna infusion avstöter också skadliga insekter.

Gödsel från nässla och maskrosor är lämplig för nästan alla växter, särskilt tomaterna svarar bra på den. När komplexa applikationer tillsammans med mineraltillskott bygger tomatbuskar snabbt upp den gröna massan och bära frukt rikligt. Dessutom rekommenderas infusion för användning för dressing:

  • vitkål;
  • peppar;
  • gurkor;
  • jordgubbar;
  • Bulgarisk peppar;
  • färger.

Applicera inte njurinfusion för baljväxter, vitlök och lök, eftersom det hämmar deras tillväxt.

Beredning av gödselmedel

infusion

För att förbereda ett gödningsmedel, på våren, rippas en grön massa av nässla och maskros innan frön börjar bildas på dem. Kaminen (1 kg) bör torkas lite, hackas och placeras i en plasthink. Topp med vatten (bättre regn), lite utan toppning. Massan kommer att skumma och kan överfalla. Du kan använda rent vatten, eller du kan lägga 1 tesked av en lösning av humat till den.

Related  Tidig, söt och saftig mängd melon Amal

Vegetabilisk infusion lämnar i direkt solljus i 5-7 dagar, blanda det dagligen. För att accelerera fermentationen tillsätt Baikal eller konventionell jäst.

För att eliminera den obehagliga lukten som härrör under jäsning, tillsätt sten mjöl eller valerian ört.

Användning av gödningsmedel

vattnande tomater

Efter att gödningsmedlet upphör att skumma, späds det med vatten 1:10. Vattna växterna under roten inte oftare än en gång varannan vecka. För att förbättra kompositionen i färdiginfusion rekommenderas att tillsätta träaska.

Hur man gör ett nätbaserat gödningsmedel – video