Fick hibiskus från min mormor. Växten är väldigt gammal, inte skuren under lång tid, vilket medför att den har ett fult utseende. Så jag bestämde mig för att ta fram nya hibiskusar. Berätta för mig hur man sprider hibiskus hemma?

Hibiscus eller kinesiska Rose – en vacker buske med eleganta ljusa gröna blad är ganska stora, blomstrande stora blomställningar i olika färger. Anläggningen används ofta för dekoration av kontorslokaler, men också hemma fönster möter han åtminstone. Även så småningom vuxna busken är inte längre passar det – starka skott bildar ett riktigt träd, ibland uppgår till 3 meter i höjd.

unga hibiskusar

Hemma kan du sprida hibiskus på två sätt:

  • frön;
  • sticklingar.

Förökning av hibiskus med frön

fröförökning

För att få kvalitetsplantor köpas frön av kinesiska rosor i en specialiserad blomstermarknad. För plantering, välj en bred, men inte en djup kruka eller låda och fyll den med näringsjord.
Gör ett spår (grunt), vattna det eller spruta det från sprutpistolen. Frön låg en efter en och strö lite på marken. Lägg inte in det. Potten ska täckas med en film och läggas på en ljus och varm plats.
Med tiden höjs filmen för att ventilera växthuset. I stället för att sprinkla är landet väl sprutat. Så snart frönen kommer igenom kan filmen avlägsnas. När spridning växer, dyker den största och starkaste in i enskilda krukor för att växa.

Nackdelen med fröframställning är att de växter som erhålls på detta sätt inte alltid bevarar sortsegenskaper, förutom blommar de bara för fjärde året.

Reproduktion av den kinesiska rosen med sticklingar

sticklingar

Hemma är en kinesisk ros oftast förökad genom sticklingar. För att göra detta, slipper en hälsosam halvmåttig skott spetsen, där det finns tre knoppar. Klippets längd får inte vara mer än 15 cm och snittet ska ske snett. De nedre löven är avskurna och skäret skärs i rätt vinkel från toppen. Placera skivan med träaska eller dämpa i rotatorns stimulator.
Du kan rota stekarna i ett glas med vatten, eller omedelbart släppa dem av. För rötande planterade sticklingar använd våt sand eller blanda den med torv.

Related  Kubar från mineralull för plantor

sticklingar i ett växthus

Plastmuggar fyllda med jord, vattnas det och planterade planta, stampad jord runt dem. Precis som i sådd av frön, placeras i en kopp från stacken till teplichku tills någon rot sticklingar. För att ta bort den ackumulerade fukten paket från tid till annan avslöja.
Den rotade stammen kommer att vara klar för transplantation till en permanent plats på cirka fyra veckor, och kommer att behaga den första blomman för nästa år.

Växande hibiskus hemma – video