Besluttet i år for å dyrke krysantemum fra frø. En voksenbuske jeg allerede har – om høsten jeg transplanterte den i en gryte for å overvintre i kjelleren. Fortell meg, når er den mest passende tiden for å plante krysantemum fra potten i det åpne bakken?

Chrysanthemum finnes på nesten alle blomsterbed. De fortjener blomstavlernes kjærlighet takket være rikelig og lang blomstring, og også upretensiøs i deres omsorg.

En ferdig fabrikk kan kjøpes i en blomsterbutikk, men den kan dyrkes av frøplanter eller ved stiklinger av skudd tatt fra naboer. Med riktig omsorg vil unge plantedyr eller rotte stiklinger til slutt bli fulle busker. Og så kommer en av de viktigste øyeblikkene – planting krysantemum fra gryten i det åpne bakken.

Til krysantemum tok raskt rot og var fornøyd med blomstringen i det første året, bør du være oppmerksom på noen punkter relatert til transplantasjonen:

  • velg riktig tid og sted;
  • forberede bakken;
  • regelmessig ta vare på en busk;
  • utføre periodisk gjødsling.

Tid og sted for planting krysantemum

plass for krysantemum

Og unge krysantemum og busker, som ble utgravet og plantet i en pott for vintering innendørs, skal plantes på det åpne bakken, ikke tidligere enn jorda varmer opp. Den optimale temperaturen til jordens lag til en dybde på 20 cm er 14 grader av varme. Avhengig av værforholdene, er den estimerte tidspunktet for avstigning slutten av mai.

Chrysanthemum må plantes etter at nattfrostene er ute. Det er bedre å gjøre det om morgenen eller i overskyet vær.

For frodig blomstring og dannelsen av store blomsterstandarder av krysantemum krever god belysning, så unngå skyggefulle steder. I tillegg må nettstedet beskyttes mot vind og utkast. Anbefal ikke å plante planten på lavlandet, der fuktighet akkumuleres – dette fører til rotting av rotsystemet og videre død.

Utvelgelse og forberedelse av jord

planting av krysantemum

Beste krysantemum vokser på løs, fruktbar jord med nøytral surhet.

Leire eller sandjord skal befruktes med organisk (humus).

På det valgte stedet, lage hull med en avstand på 50 cm for store varianter, og 30 cm for andre arter. Dybden på landingsgraven avhenger av størrelsen på krysantemumets rotsystem (røttene skal være plassert fritt), men det er ikke nødvendig å utdype, fordi plantens røtter ikke utvikler seg dypt inn i dypet. I hvert hull, hell litt sand og hell den.

Ta vare på plantet krysantemum og gjødsling

krysantemum busk

Ytterligere omsorg for plantingsarbeid inkluderer:

  • Vanlig vanning direkte under roten av stående vann;
  • Løsning av jorda etter vanning;
  • fjerning av urteplanter.

For å danne en vakker busk, stikker unge planter.

Å gjødsle plantede krysantemum bruker organiske og komplekse preparater. For å forlenge blomstringen, bruk fosfor gjødsling. På bare en sesong er det nok å gjøre tre ekstra gjødsling.

Vårkrysantemumtransplantasjon med reproduksjon – video