Beslutade i år att odla krysantemum från frön. En vuxen busk jag redan har – på hösten transplanterade jag den i en kruka för att vinterka i källaren. Berätta för mig, när är den lämpligaste tiden för att plantera krysantemum från potten på det öppna marken?

Chrysanthemum finns på nästan varje blomsterbädd. Kärlek på florist de förtjänar tack vare en riklig och lång blomning och opretentiöst i vården.

En färdig fabrik kan köpas i en blomsterbutik, men den kan odlas av plantor eller av sticklingar av skott som tagits från grannar. Med korrekt vård kommer unga plantor eller rotta sticklingar till slut bli fulla buskar. Och sedan kommer en av de viktigaste ögonblicken – plantera krysantemum från grytan på marken.

Till krysantemum tog snabbt rot och nöjda med sin blomning under det första året, du borde vara uppmärksam på några punkter relaterade till transplantationen:

  • välj rätt tid och plats
  • förbereda marken;
  • sköter regelbundet en buske;
  • utföra periodisk gödning.

Tid och plats för plantering krysantemum

plats för krysantemum

Och unga krysantemum och buskar, som utgrävdes och planterades i en kruka för vintering inomhus, bör planteras på det öppna marken, inte tidigare än jorden värms upp. Den optimala temperaturen på jordens skikt till ett djup av 20 cm är 14 grader av värme. Beroende på väderförhållandena är den uppskattade tiden för avstigning i slutet av maj.

Chrysanthemum måste planteras efter att nattfrostren har löpt ut. Det är bättre att göra det på morgonen eller i molnigt väder.

För frodig blomning och bildandet av stora blomställningar av krysantemum kräver bra belysning, så undvik skumma ställen. Dessutom måste platsen skyddas mot vind och utkast. Rekommendera inte att plantera växten i låglandet, där fukt ackumuleras – detta leder till rötning av rotsystemet och ytterligare död.

Related  Ordningen med en blomsträdgård blommar hela sommaren

Urval och förberedelse av mark

plantering av krysantemum

Bäst krysantemum växer på löst bördig jord med neutral surhet.

Lera eller sandjord bör befrukas med organiskt (humus).

På den valda platsen, gör hål med ett avstånd på 50 cm för stora sorter och 30 cm för andra arter. Djupet på landningsgränsen beror på storleken på krysantemumets rotsystem (rötterna borde vara fritt), men det är inte nödvändigt att fördjupa, eftersom växtens rötter inte utvecklas djupt i djupet. Häll i varje hål en liten sand och häll den.

Ta hand om plantade krysantemum och befruktning

krysantemum buske

Ytterligare vård för planteringar omfattar:

  • regelbundet vattning direkt under roten av stående vatten;
  • lossning av jorden efter bevattning;
  • avlägsnande av ogräsplanter.

För att bilda en vacker busk prickas unga växter.

Att befrukta planterade krysantemum använder organiska och komplexa preparat. För att förlänga blomman, använd fosforgödning. På bara en säsong är det tillräckligt att göra ytterligare tre gödningsmedel.

Vårkrysanthemumtransplantation med reproduktion – video