Odrasli patuljci od mulberPatuljci s dudom zaslužili su pozornost velikih farmi peradi i vlasnika privatnih gospodarstava zbog brzog skupa težine i izvrsne kvalitete delikatesne jetre. Ova vrsta ptica već je gurnula guske, prethodno smatra gurmanima najbolji “dobavljači” sirovina za foie gras, a sve se uzgajaju za meso u kućanstvima običnih ljubitelja peradi.

Međutim, među pasminama ili vrstama domaćih pataka ne mogu se pronaći mudraci. Činjenica je da je to interspecifični hibrid, koji je samo vidio svjetlost zahvaljujući znatiželjnom umu čovjeka.

Porijeklo domaćih pataka mladunčadi

Kao osnova za razmnožavanje, uzeti su predstavnici mišjih pataka, koji su bili izvorni na američkom kontinentu, te obični štapići europskog i azijskog podrijetla. Rezultirajuće patke zovu se muljevi u dva dijela engleskog imena originalne vrste Mučovy duck i malLARD.

pačićiDanas se mamci patke i ptice suvremenih pasmina mesa koriste za dobivanje visokokvalitetnih mesnih zaliha mularda. Ovisno o odabranom roditeljskom paru, križ dobiva svoje ime i razlikuje se od ostalih u bojanju perja i nekim značajkama izgleda i ponašanja. Kao i ostali potomci interspecifičnih parova, domaće patke mulberry nisu prikladne za daljnje uzgoj.

Iako ženke i mužjaci dudova mogu pokazivati ​​znakove seksualnog interesa, oni su posve sterilni. Stoga, razmnožavanje pataka u djetinjstvu kod kuće ne osigurava napuštanje matičnog fonda. Sve uzgojene hibridne ptice su zakucale.

Potomci koji proizlaze iz parenja muskog i zajedničkih, pekinških pataka zadržavaju pozitivne osobine obje vrste i, što je najvažnije, smanjuju utjecaj njihovih slabosti. Na primjer, domaće patke pasmine mesa, iako veće od svojih američkih kolega, ali brzo akumuliraju masnoću, što negativno utječe na kvalitetu proizvoda. Istodobno, nisu jako mirni, nečisti i ne otvaraju uvijek jaja. Mučne patke nisu tako brzo kao Peking ili druge vrste mesa. Ali oni imaju nevjerojatan, s rekordnim niske masnoće, nježno meso, lijepe kokoši, smirene i budne da bi ostale čiste.

Duck mulord bijelosmeđe bojeKoje su patke od dudova dobivene od parenja predstavnika dviju različitih vrsta? Najčešće hibridni pojedinci imaju crveno-bijelu ili bijelo-smeđu boju, ali su znatno veći od njihovih roditelja.

Related  Ako dlho potrebujeme kačice rôznych plemien na to, aby sme sedeli von?

Značajke uzgoja mazge patke

Kako bi se kombinirale sve pozitivne strane i što je ranije moguće primati jake potomke od interspecifičnih parova, koriste se patke od muškog psa i običnih pšenica. Kao rezultat prirodnog parenja, koji se koristi za uzgoj pataka od dudova kod kuće, patke od takvih para u inkubatoru pojavljuju se nakon 30-31 dana.

Za uzgoj mamaca, patke i muškog muhaZa reprodukciju, spolno zrele ptice su odabrane između dobi od 7 i 10 mjeseci. Najbolje razdoblje, kada je postotak oplođenih jaja maksimalan, traje sredinom proljeća prije početka ljeta. Do tog vremena, od pekinskih i miskovitih pataka formiraju roditeljsku stoku. Jedan muškarac u olovku trebao bi imati 4-6 pataka. Bolje je ako na raspolaganju takvoj obitelji postoji kuća s pješačkom platformom. Gustoća naselja izračunava se na osnovi 1 metra površine za tri ptice unutar kuće i jedan metar na glavi za šetnju.

Budući da instinkt brkanja pasmina mesa nije dovoljno razvijen, jaja se odvedu. Za daljnje uzgoj mlinskih pataka koristi se inkubator ili se 20 jaja stavlja pod dobru klanu, na primjer, pod mišjom patkom.

Patuljke od mangovaPrimjenjujući ovaj trik, iskusni poljoprivrednici peradi postižu vrlo visok postotak uspješnog povlačenja. Međutim, u ovom slučaju patka će morati biti zbrinuta odvojeno. Za kokoš, vrlo je važno ne samo da popijemo piće i puni obrok, već i da zapljusnemo u vodi. Vlažna pera i topline stvaraju atmosferu potrebnu za razvoj embrija. Stoga, u inkubatoru s jajašcima jaja, također se koristi navodnjavanje toplom vodom.

Uzgojne patke maslina kod kuće

Rođeni ducklings obično su jaki i nepretenciozni. Stoga, daljnje uzgoj pataka dupina gotovo da nema nikakvih značajki. Glavni fokus je na odabiru prehrane za rani rast i dobitak na težini.

Duck mulord je spreman za klanjeČesto iz peradi može čuti mišljenje da su patke na slikama, na slici, lijepo rastu na gotovo bilo kojoj krmi. Nestlings su već pušteni od mjeseca života na paddocku i malo se pozornosti posvećuje hranjenju ptice, nadajući se da će životinje znatiželjne ducklings samostalno pružiti hranu. Takav sadržaj, zapravo, oslobađa peradar od mnogih problema. No, ptica koja sebi daje ne može pokazati rezultate koji su u njemu svojstveni. Iako je tri mjeseca starosti, pilići rasti veći od svojih roditelja, zbog nedostatka hrane proteina, obilje vlage, olakšavajući brzo povlačenje hrane iz crijeva i glavni trošak energije za jedan dan puni potencijal mulard ne otkriti.

Od prvih tjedana života, pilići trebaju imati uravnoteženu dijetu s prevladavanjem specijaliziranih mješovitih krmnih smjesa ili prehrambenih mješavina zasnovanih na zrnu.

Industrijski rastanak dudovaOd nadležne organizacije hranjenja pataka dupina i njihovog sadržaja ovisi o tome koliko će ptica dobiti 7-9 tjedana i kasnije, kada je prikladno vrijeme klanja. Za brzo tov možemo pokušati ograničiti patke. Zbog sposobnosti mišićnih predaka da povećaju slabo meso s niskim udjelom masti, domaće patke duda čak i na punom obroku i bez dugih šetnje ne dobivaju masti. Stoga ne postoji slobodan raspon za njih, a hranilice i posude za piće instalirani su u neposrednoj blizini lokacije stada.

Uzgoj pataka dupina sličan je broileri, kada je sve usmjereno na brzu skupinu trupova.

Uzgojene sireve i povrće dodaju se u mashrooms ili se dodaju odvojeno. Voda je ponuđena u hvataljkama za kapanje. Kad hranite patke, grmovi uzimaju u obzir sklonost da se drže, tako da u prehrani mora nužno uvesti sumpor i krmu bogatu kalcijem. Nemojte zaboraviti na takve važne sastojke jelovnika, kao što su riba i meso-koštani obrok, kvasci i mineralni dodatak. Njihovi ducklings bi trebali primiti od prvog mjeseca života.

Ukusno sočno meso dudovaU industrijskim uvjetima mullards idu na klanje u dobi od 7-10 tjedana. Patke daju fino meso, a danas se mužjaci sve više hrane kako bi dobili najfinije sirovine za foie gras.Mulardova jetra

Related  Dojací stroj pre kozy uvoľňuje čas, uľahčuje prácu

Uz uporabu prisilnog hranjenja pataka od dudova do dobi od 4 mjeseca, uzgajivači peradi uspijevaju dobiti višu kvalitetu jetre od 500 grama. Istodobno, težina same ptice može doseći 4 kilograma ili više.

Video o brigama pataka s maslinama bit će korisna pomoć za početnike uzgajivača peradi. Pridržavajući se pravila čuvanja, pravilnog hranjenja i održavanja čistoće kod peradnih kuća, ova nepretenciozna zanimljiva ptica bit će zadovoljena brzim rastom i izvrsnom kvalitetom mesnih proizvoda.

Uzgoj mlinskih pataka – video