Par mišjih patakaSeoska imanja uvijek su ispunjena raznovrsnim stočarstvom. Uzgoj mišjih pataka korisno je iz mnogih razloga. Tih ptica u ljeto, pola hrane je minirana slobodnim ispašom. Uvjeti održavanja su mali ribnjak i zeleni travnjak u ljeto, topla zimi zimi. Težina klaoniže je postignuta prije prvog mola, 13 tjedana.

Podrijetlo i značajke sadržaja rocka

Sretna obitelj patkaDrvene patke, i tako su ih zazivali drevni Azteci, oni su se pitali. Ptica je dobila druga imena od ljudi:

  • musk, za određeni miris iz izrasline oko očiju;
  • nijemi, zbog nemogućnosti glasnog vikanja;
  • Indotka – patka od Indijanaca.

Mučkova patka razlikuje se od ravnodušnosti. Imala je širok prsni koš i kratke noge. Krila ptice su vrlo moćne s lijepim obodom. Oni mogu biti bijela i čokolada, postoje čak i plave i dvobojne, raznovrsne.

Meritumu pataka nazivamo:

  • nepretencioznost u izboru hrane;
  • ne dogovaraju bučnu demontažu s drugim stanovnicima farme;
  • može raditi bez vode;
  • rijetko se razboljeti.

Treba se pridržavati zahtjeva koji se moraju poštivati ​​u uvjetima održavanja pataka – ne dopustiti vlažnost u prostoriji i prostoru – četvorni metar za 3 osobe. No, čak i zimi na snijegu, ptice bi trebale uzimati sunčane kupke svaki dan pola sata. Do trenutka polaganja jaja u travnju potrebno je lagano osvjetljavati 16-satno svjetlo u danu. Više nije moguće, kanibalizam se budi u odnosu na izrezane pače.Mučne patke za šetnju zimi

Domaća mišjska patka cijenjena je zbog svoje mirne prirode i nepretencioznosti u hrani. U kratkom vremenu raste ducklings, a od tri mjeseca mogu pružiti obitelj s blagim mesnim jelima. Djevojka odraslih težak je 6, pauka – oko 3 kg. Nisu masne, imaju crveno meso.

Značajka Indotok je sposobnost da proguta sve što blista. Oni mogu skupljati oštre dijelove stakla, razbacane vijke, a potom pate od opstrukcije. Tamo gdje postoje Indots, mora postojati čistoća.

Jaja u indotoku velike, do 85 g težine. Rush u roku od dva mandata, u proljeće i jesen. Tijekom mačanja pataka odmoriti. Ukupno za godinu dana moguće je primiti 70-100 jaja. Za jaja se oplođuju, 4-5 ženki treba jedan drake. Muske patke se uzgajaju iz proljetnih zidova, a ranije se jaja uzimaju za inkubaciju, to je veći postotak povlačenja. Inkubacija traje 32-35 dana pod kokoši. U inkubatoru je neophodno promatrati neke trikove kako bi se dobilo manje sitnih ostataka, ali pokazuje više muškaraca, što je dobro za uzgoj dušica za meso.

Related  Дијареја код пилића бројлера: третман и превенција

Soba za održavanje patakaVažno je znati, u ljeto biće pataka će organizirati sadržaj u svjetlu krovu s trupcima za noćenje. Zimi, morate imati sobu s toplim suhim legloom i gnijezdima. Temperatura sadržaja ne smije biti manja od 15, za pačere iznad 20 C. U toplim vremenskim razdobljima ptice bi trebale pržiti travu, sve što se kreće u njoj i izvući dušik, larvi i rakove u spremniku blizu vode. Zbog toga, mačja patka kod kuće jede do 50% manje hrane.

Uvjeti za dobivanje smeća kod kuće

Da biste dobili ducklings uzeti oplođena jaja prvih dana zidane. Potrebno je odabrati jaja koja su puna vanjskih atributa. Oni bi trebali biti čisti, karakteristični oblik i približno jedna težina. Materijal je inkubiran kroz 2 tjedna, pohranjen na temperaturi od 11 ° C S vaše strane. U ovom slučaju, od ranijih jaja, pačevi se brže otvaraju.

Uzgoj patka s patkama

Polaganje jaja mamacaS prirodnim uzgojem, najbolje je odvojiti matičnjak. Drake i 3-4 patke unose se u pripremljenu zasebnu sobu. Potrebno je stvoriti skrovita mjesta i ostaviti suhe lišće ili piljevinu.

Demolirano jaja ne mogu se dotaknuti. Sam ptica zna što treba učiniti.

Mučne patke su dobre kokoši, sjede na gnijezdu kada se u njemu akumuliraju više od 10 jaja. Razdoblje razvoja embrija je 32-35 dana. Tijekom tog vremena majka patka opetovano okreće jaja, prska ih vodom, izvadi kljun iz vreće, uklanja gusti sloj, tako da zrak ulazi u komoru. U takvim uvjetima prinos od ziđa je oko 90%.

Patka izvlači patkePrvi pučani patki, kada se uzgajati s miskom patkom, bez pomoći neke osobe, mogu zamrznuti ili umrijeti od gladi. Čovječe i dalje sjede, ne obraćajući pažnju na djecu. Oni bi trebali biti pohranjeni u toplom kutiji s grijanim žaruljama sa žarnom niti, dopustiti da se osuši i naučiti da peck. Pilići mogu samo hvatati hranu u pokretu. Stoga, mrvice jaja, tvrdo kuhane, natočene na leđima pilića. Pilići se kreću, hrana se spušta, a djeca ga uhvaćaju u jesen. Znači oni nauče jesti prvoga dana.

Related  Robíme pijanky pre prepelice vlastnými rukami

Mučena patka s pačamaNakon 35 dana inkubacije uklanjaju se jaja s nerazvijenim embrijima, a patka će potrajati peder. Za to, sušene i zagrijane patke u večernjim satima ponovno su pričvršćene na patku. Ujutro vodi dušake na farmu, au tjedan dana već se okupa. Prije toga, majka-patka ih je pažljivo podmazuje perjem s masti, tako da se pilići ne mokre i utopiti.

Pizenje u inkubatoru

U predgrijanom inkubatoru od 38 stupnjeva u vodoravnom položaju, najveća jaja se polažu, za 5 sati – medij, a nakon drugog – male. Dva puta dnevno, ugrađeni materijal je posut blago ružičastom otopinom kalijevog permanganata radi hlađenja i ubrzavanja metabolizma. Vlažna jaja se obrišu s salvama, uklanjajući gornji sloj debelog ljuštenja umjesto plašta. Za hlađenje, jednostavno možete otvoriti poklopac za 30 minuta, navodno je kokoš je otišao jesti.

Deduciranje mošuskih pataka u inkubatoruJaja se okreću automatski ili ručno. U ovom slučaju, za usrednjavanje na razvojnu temperaturu, kvačilo se mora zamijeniti na mjestima, prebacujući ekstremne jaja u središte. Temperatura u komori postupno se spušta, stupovi se naprave do određene mjere, prema tablici. Inkubacija mošuskih pataka traje 32-35 dana.

Prve patke mošuske patke izlegle su u inkubatoruNakon toga, pilić je smješten u brooder i uređen za njegu. Osobito je odgovoran za prvih 10 dana. Pilići se poučavaju postupno hraniti. Nemojte se bojati tekućih legla, to je posebnost pilića Indoteca.

Prilikom uzgoja mačjih pataka kod kuće, ne možete odjuriti ducklings u vodu. Oni će se vlažiti i utopiti.

Za uzgoj žene od pet mjeseci potrebno je, unatoč prirodi, produljiti svjetlosno doba dana, postupno ih priprema za oviposition. Do proljeća duljina dana trebala bi biti 16 sati. Zatim će produktivnost ženki i njihova puna gnojidba omogućiti dobivanje snažnog potomaka muskih pataka pri uzgoju kod kuće.

Kada hranite mlade životinje za meso, potrebno je stvoriti uvjete za brzi rast. Ekonomsko je korisno hraniti 13 tjedana, ili prije početka moltinga. Kada ptica izgubi pero, dobitak težine prestaje. 60% od stoke je zajamčeno drakes, oni će dobiti 3 kg težine do 13. tjedna. Preostali broj ženki može se prebaciti na zimsko održavanje i kuhati za proljetno piliće.

Related  Bijeli škriljavajući purani na tvojoj farmi

Suptilnost uzgoja pataka – video