птица за летње одржавање зечеваПростор за зечеве је, по правилу, ограђен простор који се налази на отвореном простору. Може се направити од полиетилена или металне мреже и неколико листова.

Кавези за зечеве са ограђеном шеталицом

Простор са ограђеном површином за једног зецаДа би изградили кућиште за зечеве својим рукама, неопходно је оградити ограде са мрежом. Скрилавац је ископан дуж периметра ограде дуж мреже, тако да зечеви не откривају стазе. Користите лимове висине 40-50 цм, јер животиње не копају рупе веће дубине.

Унутар кућишта неопходно је ставити храначе са житарицом и сеном, као и пужима за брадавице. Врапци или друге птице могу се ширити на храну, што ће повећати ризик од инфекције животиња вирусним болестима. Да бисте то избегли, затворите врх кућишта са мрежицом. Ово ће такође заштитити зечеве од паса и мачака.

летње одржавање зечеваОвај једноставан дизајн је погодан за летње држање зечева. Жене можете ставити у затвор. Мушкарци се смештају у посебну зону да контролишу репродукцију зечева.

Међу мушкарцима у првим данима кохабитације бит ће борба. Када се територија подели и успоставља се хијерархија, сукоби ће престати.

Борбе се могу наставити у сезони парења, ако за мужјака поставите жену у вољевцу. Према томе, за парење користите одвојено подручје кућишта или домаћи кавез за зеца.

пространа птицаУ кавезима за зечеве, прекривене мрежицом-рабицом, добија превише светла због тога што се животиње осећају неудобно. Због тога је у кућишту потребно поставити дрвене кабине са подним или надстрешницама, што ће обезбедити сенку унутар отвореног простора. На сенченим местима ког зечеви откривају бура.

Предности и мане ограђеног простора за ходање

кавез на отвореномОграђена зона за зечеве има своје предности и мане. Предности укључују такве карактеристике:

 • за животиње у таквом кућишту, лако је водити бригу и посматрати стање свог здравља;
 • ограђени простор је погодан за парење животиња;
 • у отвореној зони шетње је лако очистити, пошто је под остао земљан;
 • у кавезу на отвореном, услови држања зечева су блиски природном, код животиња се ствара снажан имунитет, тако да се мање обољевају.

Related  Stroj za rezanje ovaca: značajke izbora i upotrebe

Недостаци зоне укључују:

 • одсуство краљице ћелије;
 • повећана потрошња мјешавине за животиње;
 • споро скуп тежине за зечеве.

За разлику од целуларног садржаја, тешко је опремити мајку птицу за зечеве у ограђеној зони вежбања. Без одвојене матичне течности, одрасли могу угризати своје потомство, што отежава узгој зечева у кућишту.

преносиви метал кућиштеКористећи само сено и зрно за храњење зечева, не можете добити добру тежину. Зеца-гиганти, на пример расе “сиве гиганте”, морају се узимати за месо најмање 6 месеци, користећи скупе мешовите сточне хране. У супротном, зечеви неће добити тежину.

Затворена зона ходања погодна је само за летње одржавање. Такав вијећник треба комбинирати са садржајем ћелија или одабрати рано сазревање месних врста, на примјер, “Калифорнија”.

Дакле, одржавање зечева у ограђеном простору са ограђеном шетачком зоном је непрофитабилно. Ова птичја птица је погоднија за садржај пасмина зечева.

Дрвена комора за зечеве

дрвено кућиште за зечевеКомбинација ћелијског садржаја и садржаја у птичијој птици може пружити веће повећање тежине зечева од садржаја у ограђеном кућишту на отвореном простору. За склапање дрвеног ограде потребно је направити неколико кабина са иверице.

Током изградње, неколико галванских листова ће бити потребне и за горњи поклопац кутија. Авиари ће бити сложен. Заједници могу заглавити на дрвеним плафонима, а метални кров кавеза неће дозволити животињама да униште структуру.

Свака дрвена кутија је обложена металном мрежом споља. У бочном зиду кутије су исечене отворе-рупе за зечеве. Слојеви ограде су повезани једним дијелом даскама на којима су прикачени укрштени тракови, тако да се животиње могу слободно кретати дуж слојева.

Под у кућишту је израђен од плоча, који су постављени на барове висине 5 цм како би се осигурала циркулација ваздуха. Удаљеност од зида до система дрвених кућа такође треба да буде 5 цм.

Related  Opasnost od pčelinjeg uboda i prva pred-medicinska pomoć

Простор је ограђен дрвеном границом, висине од 20-25 цм. Дакле, за животиње постављена је мала зона пјешачења.

За нормалан живот зечева у кућишту треба пуно ваздуха. Због тога, у просторији у којој је уграђен дугорочно кућиште, мора постојати добра вентилација.

У просторији је инсталиран снажни вентилатор који је повезан са системом циркулације ваздуха. Ако планирате да зечеве држите у кућишту, не само у топлој сезони, неопходно је обезбедити загревање ваздуха.

Феедерс постављени у општој шеталишту. Коришћењем бункера за храну значајно ћете уштедјети вријеме. Такође у кућишту за инсталацију сена и соли за стајање, тако да животиње добијају потребне елементе у траговима.

У свакој кутији су уграђени сисари за брадавице. Одвојена посуда за пиће се прави у матичној течности.

Предности и мане конструкције

унутрашњост дрвеног оградеНаправити авиарију за зечеве својим рукама је теже него опремити ограђену област ходања. Дрвена конструкција такође има своје предности и мане. Предности уградње за зечеве укључују:

 • могућност уградње на малу површину;
 • висок капацитет;
 • смањен ризик од кокцидиозе;
 • могућност целогодишњег одржавања зечева у кућишту.

двострука авијарнаПошто су зечеви садржани у вишеслојном систему, повезаним дрвеним курсевима и планинари, вероватноћа инфекције животиња са кокцидима је минимална. Приликом постављања улагача у зону пјешачења, кретање црева такође остаје ван кутија. Чишћење се обавља сваких два дана. У свакој кутији кућишта, посебна врата су направљена за лако чишћење.

Недостаци дрвеног ограде за зечеве укључују:

 • скупо уређење кућишта;
 • сложеност његове скупштине;
 • одржавање у пчелари једне породице зечева.

Дрвена ограда је погодна само за држање зечева-рођака који се навикавају једни другима од рођења. Ако уђете у ограду одраслог зеца из друге породице, онда ће почети борбе за територију. Пошто је површина кућишта мала, ови сукоби ће довести до смртних случајева.

Related  Baytril a ďalšie prípravky na kurčatá, návod na použitie

Осветљење дрвеног ограде

мали простор за младе животињеПредност кућишта је у томе што нема потребе за изградњом у систему дрвених ћелија. Главна потрошња електричне енергије је за загревање простора.

Кунци имају довољно светлости која улази у собу кроз прозоре. Простор се може уградити у гаражу или шталу. Примарна дневна светлост је најпогоднија за држање и узгој зечева.

Заједнице у вијаричном видео плусу и минусу