Пчеларац на пролећеПролеће за пчеларе почиње врло рано. Као у видео посвећеној пчеларству, пролећни рад на пчелињачу одржава се од марта, ау неким случајевима и од посљедњих дана фебруара. На првим знацима топлотних инсеката постепено нестају зимски ступор, и они брзо почињу да активно раде како би довели ред корења.

Рад у раном пролеће у пчеларству и припрема за летење

Међутим, по први пут пролећни рад у пчелињаку до почетка пчелара не вреди журити и ометати живот пчеларских колонија. После зимовања, они су прилично рањиви, не толеришу промене температуре, стране интервенције и дневно свјетло. У просторији где су кошнице, користите црвену лампу, а радње унутар кошнице су брзе и безболне за становнике.

Први лет пчелаКоје активности ће бити стварно корисне и правовремене? Како правилно уредити распоред пилећег пчелара?

Видео за почетнике о томе како да започнете у пчелињаку у пролећним месецима, неће спречити досадне грешке и да ће правилно припреме за нову сезону и бербе меда.

Прво што пчеле раде са доласком топлоте је очистити ћелије за будућа јаја. Као резултат интензивне обраде перге и меда, организам инсеката производи додатну количину отпада.

У таквој ситуацији, док пчеле не излете из кошнице, опасне и прекомерно активне интервенције, и неписмено ђубрење.

Храњење и превентивни рад у пчеларству у пролеће

Превентивни радови у пчеларствуВештачко хранити пчеле у пчелу на пролеће је само ако инсекти имају недостатак хране. Да би то урадили, од шећера и меда раствореног у воденом купатилу, и шећер у праху су тортиље, увити их у неколико слојева чисте газе и скривање филма постављен на врху оквира. Такође можете то урадити ако у пролеће радите на пчелињаку почетни пчелар има пун сатове.

Док су све пчеле у кошници, а главни паразити и патогени још нису активни, време је да се побољшају и спријече заједничке болести. Ево само неких савета које су познавачи радова у пчеларима пролеће:

  1. У ту сврху, ако се открију симптоми носематозе, фумагилин се додаје слаткој торти 2 грама на 1 кг храњења.
  2. Користе се за шећерни сируп на врхунцу одрезаног уљарица у количини од 3 грама по литру. Ова мера помаже у спречавању ширења варатоозе.
  3. За исту сврху се користи инфузија без филтера од инсеката литра воде, 10 грама сувих листова еукалиптуса са 1 кг шећера.
  4. Као средство за повећање имунитета у крми, додајте 30-40 грама ломљења бора или смрчастих игала по литру сирупа.

Related  Baykox i drugi lijekovi za liječenje pilića

Изградња пчелињеВидео о пролећним радовима на пчелињачу ће упутити друге корисне технике које ће бити занимљиве за почетнике и искусне пчеларе.

Распоред пчелињака на пролеће

Пре изложбе пчела, важно је извести све радове на опремању пчелиње, укључујући:

  • чишћење територије од прошлогодишњег смећа;
  • припрема места за постављање кошнице, боље је да су они исти локали као и прошле године;
  • уградњу пића и њихово пуњење чистом водом са мало соли.

Када дође време да пренесете кошнице из зимске колибе, потребно је сачекати стабилно топло време, када се ваздух загреје до 12-15 ° Ц. Овај пролећни рад на пчелињаку до почетка пчелара боље се проводи у мирном дану, у противном неће бити лако пратити летеће пчеле.

Изузетно пажљиво извадите кошнице, избегавши кретање, пете или удубљења. Када су све куће постављене, немојте пожурити и отворити велики број кошница одједном. Прво, најспорније “бучне” породице су пустене, а затим отварају траке у 1-2 кошнице у сваком реду. Следеће породице су пуштене у интервалима од неколико минута.

Смештај пчелиње у баштиСвима који се баве пчеларством, видео о пролећном раду у пчеларју ће вам помоћи да брзо навигирате и без губитака уђете у нову сезону меда.

Очистите контролу летења и породичне ревизије

Након одласка, искусан пчелар лако добија информације о стању пчела. Што су активнији инсекти, боље су зимовали, а тренутно су ослобођени од излива који се акумулирао током зиме.

Пчеле у послуСлабе пчеле не могу довољно да се подигну, а понекад и остају на зидовима или у трезору. Ова ситуација најчешће се посматра у неколико случајева:

  • за зиму породица је остала без материце, а сада инсекти су у оригинални конфузији;
  • У кошници била је мала храна, а зими су ослабљени инсекти;
  • Популација у кошници је болесна са носематозом или је нападнута крпама.

Related  Uzgoj pilića kod kuće za početnike – zanimljiva i korisna lekcija

Ако током првог лета пчелар идентификује такве проблеме, неопходно је провјерити стање свих гнезда и очистити их у пчеларском распореду пролећног рада.

Породица пчелаУклањање подлеже свим врстама прљавштине нагомиланих током јесењих и зимских месеци, отмор, као и свих сотова са знацима плесни. За отмичење не узрокује ширење инфекције, она је закопана или спаљена. Уместо дефектних оквира, пчелар ставља резерву, са медом, чиме се брине о припадницима ослабљених породица. Не заборавите на верификацију и рестаурацију оштећених током зимске изолације.

С обзиром да су кошнице у овом тренутку већ имају потомство, сви радови у пчелињаку у мају и осталим пролећним месецима се обавља веома брзо и пажљиво, тако да не вистудит кошницу. Породице које су изгубиле материцу треба човеку горе, увођење кошницу краљицу у ћелији језгра.

Правилно спроведени припремни радови у пчелињаку ће пружити добро митоНовице пчелара и свако ко је заинтересован за пчеларство и Спринг радова на пчелињаку, видео на ову тему да би боље разумели редослед операција и предочити све детаље свакој фази.

Чишћење и преглед кошница у пролеће на пчелињаку

Најбоље је да се бавите кошницама, чији се дно лако уклањају. У овом случају, дно конструкције пажљиво се прослијеђује било којим алатом, омогућавајући уклањање све градње формиране током зиме. Затим се површина испере врућом водом или се исушује воденом кухном водом и осуши. Највећи дезинфекциони ефекат обезбеђује вентилатор.

Ако је одлагање на искушеник пчелара, проводљиве пролеће рад у пчелињаку, целе кошнице, онда не можемо да урадимо без замене кућа, где и преуредити оквире. После чишћења и ревизије кошнице, сви садржаји се враћају у првобитни редослед.

Оквири са медом и пергом, који се налазе на ивицама сотова с поломљењем, морају се отворити и посути топлом водом. За прехрамбене пчелиње породице се издвајају 3-4 фрејма са медом и један мање са пергом. Ако не постоји таква количина хране на пролеће, храна се снабдева сирупом или слатким колачима на бази меда и шећера у праху.

Related  Zostavenie kuracieho coopu vo vnútri vlastnými rukami: fotky a triky

Послије чишћења и ревизијеПролеће брзо поново посједује зиму, а сваки дан пчелар има све више важнијих проблема и забринутости. Рад у пчеларству у мају је да се формирају пчеларске колоније и припреми се за прво мито у новој сезони.

Отприлике месец дана након првог одласка, готово све прекомерне генерације радничких пчела умире, ове године млади људи већ га замјењују. Како би се осигурало да кошнице нису ексангуиниране, а јајна полагање материце је била на високом нивоу, све док се не појави свеж пролећни нектар, не заборавите на храњење. Када плод заузме већину фрејмова, изузев најекстремнијег, изложите додатне соје са малом количином меда одозго, ћелија са којом се, када се инсталира у кошницу, отвори. Ако пчелар нема готове рамове са медом, можете користити празне, унапред третиране са сирупом.

Почетак стабилног топлог времена говори о потреби ширења трака и уклањања јастука. Ако се ово не обави на време, ризик од ројства и губитка породице драматично се повећава. А уз цветање првих медених биљака пролећни радови на пчеларици иду на фазу припреме и пријема првог мита.

Пролећни рад у пчеларству – видео