Spajanje zečevaUzgoj domaćih životinja složen je proces koji zahtijeva preliminarnu pripremu, uključujući proučavanje teorijskih temelja. Dakle, parenje zečeva bi trebao biti učinjeno u određenom trenutku i promatrati posebna pravila. To vam omogućuje da postignete oplodnju od prvog puta. Osim toga, poznavanje nekih važnih detalja pomaže u dobivanju zdravog potomka na vrijeme.

Kada su životinje spremne za parenje?

Par zečevaObično uzgoj kunića može započeti u dobi od 6 mjeseci. Do tog vremena, formacija organizma u ženki je potpuna. U muškaraca, razdoblje seksualne aktivnosti događa se u dobi od 7 mjeseci. Gruba pasmina može se nositi ranije. Međutim, nije preporučljivo započeti ovo prije nego što životinje postanu 5 mjeseci starosti. Kalifornijski puzanje smatra se ranom porijeklom, no čak i njezini predstavnici do 4 mjeseca nisu spremni za uzgoj.

Dobivanje jake i zdrave potomke je moguće samo pod uvjetom da su njegovi roditelji veliki i dobro hranjeni kunići.

Kada su životinje postigli spolnu zrelost, odabiru se najbolji predstavnici u kućanstvu.

Samo zdrave kuniće treba liječitiKunići su uhvaćeni čim zec ima razdoblje seksualne aktivnosti, što je određeno sljedećim znakovima:

  • učestalo mokrenje;
  • nemirno ponašanje, velika pokretljivost;
  • zasićena crvena boja seksualne petlje.

Kako bi proces osjemenjivanja bio uspješan, mora se podudarati s razdobljem ovulacije kod zeca, što se opet događa u vrijeme seksualnog lovstva.

Možete provesti dan 4-6 dana u danu. Dakle, na kraju, moguće je postići osjemenjivanje.

Kako se kunići spajaju?

Kada odabirate pojedince za uzgoj, možete nastaviti izravno na parenje. To se odvija u poznatom ozračju za muškarca, tako da žena ulovi u svoj kavez. Ljeti, ovaj proces trebao bi se dogoditi u ranim jutarnjim satima, au hladnoj sezoni – u bilo koje vrijeme tijekom dana do 16 sati, dok je svjetlo. U kavezu treba biti slobodan, treba ga ukloniti iz posuda za piće i hranilica.

Proces parenja zečeva je završen, kada muški pade na stranu, dajući rummu zvuk, nakon čega se žena može vratiti. U slučaju neuspjeha nakon nekoliko sati, parenje se ponovno provodi. Ako ovaj pokušaj ne uspije, ženka se posadi drugom mužu. Nakon 5-6 dana potrebna je kontrola parenja. Ako žena, budući da je s muškarcem, ne dopušta mu pristup, to znači da je oplođena.

Related  Što hraniti prepelice kod kuće u različitim fazama uzgoja?

Kako odrediti trudnoću kunića?

Rezultat uspješnog uparivanjaNakon 12 dana nakon parenja, provjerava se njegova učinkovitost. Da biste to učinili, trebate osjetiti trbuh ženske u području zdjelice, sjedajući je na ravnoj površini i držeći ga po grebenu. Ako je kunić oplođen, leđa trbuha bit će gusta. U proširenom uterusu nakon parenja, mali zečevi već se ispituju. Utvrditi njihovu prisutnost i omogućiti palpiranje trbuha.

Koliko dugo trudnoća uzima kuniće, često ovisi o broju zečeva u leglu. Što više njih, to je kraće vrijeme. Ako je kunić u stelju malo, trudnoća će trajati duže. U pravilu, traje otprilike mjesec dana.

Znajući koliko trudni kunić hoda, lakše je planirati sljedeće parenje. Teoretski, ženka može dovesti kunić oko 10 puta godišnje. Istodobno, u svakoj stelji broj njih može doseći 10. Ženki je mogla hraniti mladunčad, često samo dio zečeva napušta leglo.

Kada se kunić može vidjeti povremeno nakon seksa?

Zec i zecZmajni organizam fiziološki je spreman za novu gnojidbu jedan dan nakon pojave zečeva na svjetlo. Međutim, treba dati vremena da se oporavi, pa se obično parenje potroši mjesec dana kasnije. U to je doba već odvojio kuniće od svoje majke, a nekoliko dana nakon što je ponovno poveo kuniće. Ako uzmete djecu od svoje majke prije, oni će se razviti i pogoršati. Možete početi parenje kada žena ima znakove seksualnog lova.

Tu je i tehnika zbijenih režnja. Sastoji se od činjenice da je žena ponovno prekrivena 2-3. Dana nakon rođenja zečeva. Prilikom unošenja prvog smeća dolazi do embrionalnog razvoja drugog smeća. Zečevi se uzimaju 28 dana nakon rođenja. Uskoro se novi zec pojavljuje u zecu. Međutim, uporaba takvih tehnika negativno utječe na životinjski organizam, nema vremena za oporavak. Zbog toga je uporaba zametnutog sexola moguće kraćim vremenom, obično ljeti. Ako se pribjegavate cijelu godinu, životinja ne može podnijeti i propasti. Ljeti je lakše izvesti kompaktnu zalihu jer je dostupna velika količina jeftine i sočne hrane.

Žena može biti drugi putTu je i pojednostavljena verzija ove metode. To uključuje gnojidbu 2 tjedna nakon rođenja zeca, koji je zasađen u ovom slučaju u dobi od 35 dana. Takav se seks zove polugodišnji. Nakon skakanja s kunića, uvijek morate očistiti kavez, u kojem će kunić napraviti gnijezdo za novu potomku. Zbog kondenzirane tehnologije, teško je dobiti kvalitetne potomke za daljnje uzgoj. Ova metoda dopušta samo značajan porast broja životinja u kratkom vremenu.

Related  Môžem sama pripraviť krmivo pre ošípané

Stoga, na nekim farmama, istodobno se provodi gnojidba dvaju zečeva, od kojih je jedan od rodoslovlja. Nakon rođenja njezinih kunića dati drugoj ženi, ubojstvo koje je uništeno. Uzgojna žena može se oploditi odmah. Njezin potomci su tada prikladni za daljnje uzgoj.

Da bi se olakšao proces oporavka nakon trudnoće i uzgoja okrola, poljoprivrednici ostavljaju zečeve čiji broj je manji od bradavica zeca. Važno je znati odrediti spol kunića. U ženki, genitalni prag je poput izduženog proreza, dok kod muškaraca nalikuje izduženi tubuli. Međutim, ako se spol malih zečeva nije točno odredio, preporuča se to ponoviti nakon 3 mjeseca. Do tog trenutka, genitalije će se već dobro razlikovati u ženki i muškaraca.

Pravila za združivanje zečeva – video