Nego tretirati u kućnim uvjetima broilera ako kihaju i zadebljaju

Broileri pile su bolesniKad pučevi kihaju i zadebljaju nego liječiti, veterinar može reći nakon što pregleda pticu. Takvi simptomi mogu značiti smrtonosnu infekciju i običnu prehladu s pogrešnim sadržajem. Bilo bi ispravno odvojiti bolesne pojedince, započeti s liječenjem improviziranim lijekovima i posavjetovati se s liječnikom.

Uvjeti koji utječu na zdravlje ptica

Broileri su nježna ptica i ne podnosi vlažnost, skice, hladno u kokoši. Ako kašljaš i kašljaš najmanje jednu piletu, treba obratiti pozornost na stanje sobe. Trebao bi biti suh, uključujući i smeće. Od poda ne bi trebao izvaditi hladnu vodu.

Da biste spriječili bolest ptica, morate slijediti pravila tvrtkeSvjetiljke za grijanje smještene su tako da se toplina nalazi na ulagaču i na krajnjem uglu. Promijenite leglo na svježe. U bliskoj sobi potrebno je provjetravanje bez skica.

Ako se kokoši kupuju na velikoj farmi, već su cijepljeni protiv bolesti običnih u regiji. Zatim, prije svega, odrasli će se razboljeti, i to će biti prigoda za cijepljenje stoke.

Potrebno je pažljivo ispitati oboljelu piletinu. Možda je samo zaglavio veliko strano tijelo i zaglavilo se u grlu.

Liječnici govore o potiskivanju u znak bolesti

Ptica pocrčava od prehladeJedan od razloga zašto pušači pate mogu biti hladno. U tom slučaju, tijekom bolesti, temperatura u kokoši treba biti iznad 15 C, leglo je suho. Umjesto vode treba dati juhu koprive. U sobi, prskajte Isatizone ili njegove analoge tako da ptice dišu. Hlađeni broileri mogu kihnuti i zadebljati, nego tretirati ih, veterinari će odrediti. Možete se udahnuti za sve broilerije, koristeći posebne dimne bombe.

Isti simptomi pilića, ako su obolijevali od mikoplazmoze. Ova gljivična bolest, razvija plijesni u vlažnosti. U skučenim područjima, spuštene spore ulaze u dišne ​​putove i mogu pogoditi cijelo stado. Ako se detektira mikoplazmoza, antibiotici se upotrebljavaju za tovne piliće:

  • streptomicin;
  • tetraciklin serija;
  • eritromicin;
  • linkomicin;
  • spiramicin i slično.

Za liječenje se koriste antibioticiAntibiotici se dodaju za hranjenje brzinom od 2 g po 10 kg hrane. Ako ne izliječite ptice, neće biti nitko da se hrani dva tjedna.

Antibiotik za liječenje wheezinga i kihanja broileraOzbiljnija bolest broilera je kolibaciloza, kada pilići pate. Od liječenja bolesne ptice? Ako ptica ima glup izgled, dugo vremena stoji nepomičan i odbija jesti, vrijeme je da zvuči alarm. Samo liječnik određuje pečat patogena i propisuje liječenje.

Bolest je opasna jer prati slučaj, a ostali pojedinci zaostaju u razvoju, okus mesa se mijenja. To se ne može nazvati prehrambenom, jer kao rezultat korištenja velikih doza antibiotika za tovne piliće, ostatci mogu biti sadržani u mišićnoj masi. Razlog za širenje veterinara bolesti vidi se u nepoštivanju uvjeta peradi.

Escherichosis bakterije mogu ući u perad kuće zajedno s novim brodom od zaraženih jaja, ako higijena nije promatrana u peradi kuća. Što učiniti i zašto su pilići pilići koji su upravo izlegli, zvuče. Takvo piliće može se smatrati osuđenim. Potrebno je ponovno razmotriti sadržaj uzgojnog fonda, odabrati čisti materijal u trenutku umetanja u inkubator bez tragova na ljusci.

Simptom slabosti je kihanje puževa

Chick je bio bolestanSneezing broiler pilići postavlja pitanje zašto i što liječiti. Nepravilni sadržaj, hladnoća, vlažnost, skice dovode do bolesti dišnog sustava pilića. Najslabiji počnu kihati prvo. Potrebno je piti bolesne ptice s vitaminima. Izlivajte ih s praškastim streptokidom, trljajući prah u nosnicama. Ali takav tretman će pomoći u prvoj fazi bolesti. Pilići, nakon kihanja, mogu razviti fatalni bronhitis za njih. Stoga je bolje za mlade u profilaktičkoj svrsi administrirati levomicetin i tetraciklin (1 tableta po litri vode), Isatin ili Lozewal.

Može li piletina broilera biti zarazna?

Coryza u pilićima prenosi se na druge osobe s teškim nakupljanjemKrvarenje nosa među ljubiteljima poljoprivrednika peradi smatra se nastavkom katarhalnih fenomena i ne liječi ga. Ali prehlada može biti zarazna i prepoloviti stoku u uvjetima gužve. Uostalom, to je ptičji nos koji se penje u napojnicu, prenoseći infekciju cijeloj zajednici. Posebno bolest bjesni kasno u jesen i zimu zbog očitih razloga. Bolest počinje s oslabljenim, zakašnjelim, kasno izrezanim pilićima. Oslabjeli su imunitet.

Simptom bolesti je prljavi kljun s hrskavim koricama na nosnicama. Nakon nazalne kongestije, bolest se brzo razvija. Pileće počinje:

  • kihanje;
  • zijevanje;
  • tok suza;
  • na kapcima pojavljuje tumor.

Pileći moraju biti izoliraniPtica odbija jesti i umrijeti. Stoga, broileri s prvim znakovima hladnoće trebaju biti izolirani.

Opća pravila za držanje tovnih pilića pri pojavi bolesnih ptica

Ako ste tijekom hranjenja zamijetili pticu s neobičnim ponašanjem za paket, pažljivo pogledajte. Ako su perje ogoljene, izgled je bezobrazan, držanje je dosadno, vrijeme je da stavite broiler u izolator i gledati ga. Istodobno, analizirati uvjete pritvora, provesti sanitarno čišćenje u kokoši i konzultirati se sa specijalistom. Ako puževi kihaju i zadebljaju, nego liječiti, liječnik će odrediti. Trebao bi slijediti njegove preporuke kako bi zadržao stoku.

Liječenje kihanja i pušenja pilića – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector