Пијача за пилићеКао и било која друга жива бића, перади не требају само крмно биље, топлота и освјетљење, већ и довољно чисте воде. Ручна посуда за пилиће за пилиће ће помоћи у испуњавању свих потреба пернатих кућних љубимаца и уштедети новац који никада није непотребан.

Данас у специјализованим продавницама нема недостатка опреме за уређење живинарских кућа и паддоцк поља. Ипак, узгајивачи живине показују стварно интересовање за сопствене структуре. Ово је због њихове једноставности и доступности компоненти које се користе у раду.

Како направити посуду за пиће за пилиће? Шта требате знати и како се заложити прије почетка рада?

Пре свега, потребно је израчунати потребу својих одјељења у води и одредити коју врсту пића треба направити за стоку.

Количина воде коју конзумирају пилићи зависи од старости, услова одржавања и исхране. Просечна количина потрошене влаге се обично узима као 0,5 литара. Висина фиксирања опреме одређује се почевши од врсте пивара и узраста пилетине.Висина уградње брадавица и звона

Почетни фармери живине, без размишљања о посљедицама, понекад стављају птицу отвореним контејнерима водом, чиме праве неколико озбиљних грешака:

  1. У топлим данима, влага брзо испарава и увече, без одговарајућег надзора, пилићи могу осетити жеђ.
  2. Могуће је да активне пилиће или одрасле пилиће узнемирују брод и остану без воде.
  3. Отворени кућни пилићи за пилиће су опасни јер их ударају, мале пилиће не само да се мокре и прекомерне, већ и утапају.
  4. Код отворених врста бушотина, прашине и инсеката, честице смећа и легла морају да се реше, развија се патогено окружење које је опасно за птице које пију.

Најједноставнија посуда за пиће за пилиће из пластичне бочице

Ако је такав дизајн једино прихватљиво решење, онда је неопходно покушати направити рупе за пиће прилично мала, погодна за употребу једне или двије птице.

Related  Odber husi umelými prostriedkami v domácom inkubátore

Пример је посуда за пиће за пилиће из 1,5 или 2-литарске пластичне бочице.

На фиксираном пловилу у хоризонталном положају се неколико рупа нежно пресече, тако да су пилиће погодне за пиће из напуњеног резервоара за воду. Превеликих рупа за пиће не би требало учинити, тако да се радознала птица не може попети у сопствену посуду за пилиће за пилиће, а честице хране и легла не улазе у воду.Чаша за пиће и хранилица из канализације

Слично томе, за велике фарме за живину, произвођачи алкохолних пића су направљени од 100 мм канализационих цеви. Уз цев на пластици се смањује довољан број рупа за узгој птица, крајеви цеви су затворени са утикачима, а домаће пиле су спремне за причвршћивање на зид, суспендиране или постављене на под. При избору методе узима се у обзир величина и старост живине која се узгаја.

Са невероватном једноставношћу и јефтином таквих уређаја, брадавица и вакум дизајн су много сигурнији и практичнији. Вода у њима је у затвореном суду, заштићена од контаминације и храњена тачно онолико колико је потребно за жедне љубимце.

Вакумски кућни пилићи за пилиће

Домаћа конзерва од конзервиКако направите посуду за пиће за своје пилиће? Чудно, али ови дизајни нису скупљи или компликованији од већ описаних сорти.

Шема самосталне вакуумске пиваре за пилиће: 1 – стаклена посуда; 2 – ниво воде у пловилу; 3 – палета за пиће; 4 – стабилно постоље за отпорност на влагу.

Вакумска конструкција овог типа односи се на самосталне уређаје. Лако се монтира без употребе алата, још је лакше одржавати и мењати ако је потребно.

Домаћа конзерва од конзервиВакумски пијаци су најпогоднији за врло мале пилиће, живе, пију и једу на поду. Можете поставити ручну посуду за пилиће за пилиће у кунићој кући или у шетњи, а главна ствар је да је структура палете и резервоара за воду стабилна.

Related  Ziskové alebo chovné králiky ako domáce podnikanie

Производња усисивача из пластичних боцаТаква посуда за пиће може се направити од јефтиних приступачних пластичних боца и других посуђа за једнократну употребу.

Опција домаћих пијанацаОпција домаће пивце за пилиће од: 1-вискозне или обрезане донже из великог пластичног контејнера; 2 – пластичне боце; 3 – поклопци за бочице; 4 – вијак за самопрезивање који фиксира посуду и флашу; 6 – причвршћивачи за висење готових пивара. Да би се одржао ниво воде у посуди у врату бочице, отвара се (5) испод горње ивице палете.

Воду можете напунити једноставним одвртањем поклопца. Поново допуњује доњу ладицу независно због разлике притиска који се јавља када се влага у посуди смањује.

Брадавице за пилиће за пилиће

За старије птице, можете направити брадавице, у којима становници кућице живине немају директан контакт са водом, а вода за пиће долази само “на захтјев” ​​пернатих становника.

Међутим, постоји брадавица за пилиће и недостатак. Пошто такав уређај може истовремено дати само стриктно ограничен број пилића, може доћи до ломљења у врелим данима или након храњења. Да бисте то избегли, морате пажљиво израчунати потребе птица у брадавицама за пилиће.

Производња сисавацаИз пластичне бочице посуда за пилиће за пилиће се прави веома једноставно. У поклопцу је бушена рупа, у коју је постављена брадавица, која је за чврстоћу боље заптивена помоћу заптивне масе или ФУМ траке. Чаша је суспендована на месту погодном за птицу, лако се пере и допуњује у процесу празњења.

Сидрена потражња из пластичне кантеСличан дизајн се израђује не из релативно мале бочице, већ из канте, канистера или друге велике пластичне посуде. Ова опција је погодна јер се на ободу канте може направити неколико корпи. За удобност птице и очување сувог отпада, за њих су причвршћене готових или самопослужених капуљача.

Related  Hodnota teploty v inkubátore pre inkubáciu kuracích vajec

Елементи за брадавицеНајвећа и најскупља градња се добија из комада пластичне канализационе цијеви, крајних утикача, неколико сидара за сидрење, носача за опрему за вјешање и капљица за капање.

На цеви су рупе испод брадавица бушене на растојању од 20-30 цм, тако да птице које се пију не мешају једни на друге. Затим се склапају брадавице, заробљавање залиха воде и уградња сидра за пилиће за пилиће на одредишту.

Брадавица која пије чашу из канализацијеПо жељи, такав пијанац може се прикључити на водоводну мрежу, што ће олакшати његово пуњење и прање.

Све описане сорте домаћих пилића за пилиће лако се праве и не захтевају стручно знање од фармера. Међутим, пре почетка рада, боље је гледати видео о стварању посуде за пиће за пилиће својим рукама. После тога, посао ће ићи брже, последње тешкоће и питања нестају.

Посуда за пиће за пилиће – видео