Најславније у свету свежег млекаМлеко је приступачан и не скупи производ, дар природе. Колико крава даје млеко дневно, и која врста стоке је потребна да би се млечним производима обезбедило становништво многих земаља? Стварање родова високог приноса и услова чувања сточарства у млијеку омогућавају примање од једне краве до 80 литара млека под идеалним условима храњења и одржавања.

Шта одређује продуктивност краве

Продуктивност краве зависи од расе животиње и од квалитета храњењаДа држите кравље кофеје у домаћинству, значи да имате млеко, скут, павлака на столу 10 месеци годишње. Годишња легла даје породици месо. Истовремено је одабрана здрава ћерка, која се узгаја како би заменила старење и губитак продуктивности, крава. Принос и карактер животиње су наслеђени. Телоцхек из добре краве спреман је да купује комшије, а не шкрипати.

У свијету је познато неколико посебно продуктивних раса:

 • Холштајн – дневни износ до 110 кг;
 • Арославль – до 62 кг;
 • Кхолмогори – до 78 кг.

Али то је максимални принос појединца на врхунцу лактације у идеалним условима одржавања. Производне расе захтевају специјално храњење и одржавање. За домаће фармстеаде, локалне раса, мање продуктивне, али прилагођене клими у региону, су погодније. Тако, мала јакутова крава са дугачком густом косом се храни на грубој сточној храни, на пашу до стабилног снежног покривача. Колико крава даје млеко дневно? За 2 млека, 10 литара млека, опстаје у зиму чак и на сламци у хладној врећи.

Најбољи на свету препознали су Симментал краве. Оне су власништво Швајцарске. На надо 5000 л / годишње, они садрже масти од 3,8-4%.

Иакут кравеЗнаци високог удоиности при избору влажне медицинске сестре биће:

 • тело је издужено и равномерно бочно;
 • ноге су дугачке, стомак је витак, глава је уредна, лагана;
 • танка, нагнута кожа;
 • назад глатко, костур испуста, ребра косу;
 • Вимена краве је глатка, без заптивача и сипова, кожа и брадавице су чисте, има оштрице, резерву за увећање у време експанзије.

Related  Napájacia misa pre včely a ich usporiadanie

Када се инспекција краве не би савијала и гурнула. Топли лик животиње неће донијети радост у комуникацији. Анксиозност животиње може бити реакција на бол приликом додира, ово треба упозорити купца.

Каква врста краве је добра за кућну фарму

Крава расе КхолмогоријаГлавни показатељ ће бити колико крава даје млеко дневно. У овом случају је неопходно схватити да је природа поставила лактацију у генетику крава за храњење потомака. За млијеко је намијењено, које добијамо. Према томе, принос млека од краве варира у зависности од времена када је узет, да ли је поново носио потомство.

Крава на пашњакуНишта мање важно је укус и садржај масти у крављег млека. Окус зависи од хране коју храните. Садржај масти у млеку се мења чак и током једног дежавања. На почетку, млеко се изражава са садржајем масти. Најмање, ниже млеко. То је оно што се предају последњем капу, а не даје могућност да развије маститис у стагнантним зонама.

Чувено Вологдово уље не може се добити никуда осим Вологде. Специјални укус, који се не може фалсифицирати, даје се локалним биљкама млеком.

Познато је, што је продуктивнија крава, нижи је просечан садржај масти у млеку. Код куће, садржај масти у млеку зависи од узастопног узрока, али се храна може прилагодити. Повећава садржај масти у сену и испашу у шумским гладама, у степи са мешаним травама и поплавама. Ако крава прима квасац додатак од млевења, дробљеног камена и специјалног мешовитог сточне хране, садржај масти и повећање приноса. Свакодневно додавање салате у стони 70-90 грама кукуруза је неопходно за одржавање равнотеже.

У Русији, најбоља млека Бестузхевске расе крава треба сматрати продуктивном. Продуктивност расе је 600-700 кг годишње. У домаћем дворишту, биковске теле тежине до 700 кг. Развијају расу у Самарској и Уљановској регији, Татарстану, Башкирији.

Масти садрже млеко од крава различитих расаФизиолошки, садржај масти крављег млека је виши у првом месецу лактације, а затим се смањује за 2 месеца, али млеко постаје више. Од 4 месеца постепено, принос млека почиње да пада, а садржај креме у млеку се повећава. И то ће се десити док се медицинска сестра не издигне до пола литра млека. Затим долази наследство. Обично сухи период почиње 2 месеца пре телења. Али, док је млеко, не може се зауставити мужу, може доћи до упале млечних канала.

Related  Узгој зечева код куће на домаћинској парцели

Како одабрати моћну машину за краве

Ако у домаћинству има 1-2 краве, домаћини не треба посебна машина за мужу. Отпуштање виме из млека ручно је тежак посао. Ваши прсти и мишићи су уморни. Морате млецати вимену, не можете прескочити мужу, млијеко ће бити мање у сљедећем млијеку. Стога је, ради лакшег рада, створена машина за мужу. Пулсирајуће дејство на брадавицама током молже ствара осећај сисања телета и сакупља млеко у канту.

Коришћење машине за молжу за млевење краваПостоји 2 начина сисања млека са виме: под вакуумом и стискањем. Метод трикотног скуеезе физиолошки подсећа на сисање теле или ручно мужу. Он мање повређује брадавице. Све машине за мужу су бучне. Због тога је неопходно дати краву времена да се навикне на технику, пре свега када муче руке како би се уређај укључио у рад. Ефикасност инсталације процењује се резултатом:

 • брзина и потпуност ширења;
 • поузданост фиксирања наочара на брадавицама;
 • степен и природа буке.

Цена машине за мужу за краве зависи од разноликости постројења, његове опреме. Не увек је квалитет производа одговарајући цијени.

Сакрамент да мува кућну медицинску сестру

Сакрамент молжеЧисто обучена, везана са предпасником са кантом, љубитељица се појављује у оловци. Она милује кравом, говори јој љубазне речи, испери виму топлом водом, брише га тврдим ручником. После тога, он ради масажу, глачава вимену и масира га глатким благим покретима. Крава је опуштена, стомак је потонуо, а домаћица се поверује у подножју влажне медицинске сестре.

Како млати краву, тако да она даје цело млеко? Сацрамент комуникације између животиње и особе не би требало прекинути страним разговорима са домаћим људима. Полако и лагано газдарица ослобађа вимене из терета млека. Обришћен је ручником, брадавице су умазане са техничким нафтним желејем без парфема. Крава се покреће и даје канту укусног шљака са брашном или мекињом. Колико крава даје млеко дневно зависи од контакта са домаћицом.

Related  Úľové včely: zariadenia, odrody, výroba vlastnými rukami

Како добити више млека од краве – видео