Исхрана препелица са мешовитом храномУз одржавање било које живине, добра исхрана игра одлучујућу улогу, али двоструко оптимално одабрани оброци су потребни за брзе потомке у малом размјеру. Мешана сточна храна за препелице је идеално решење, што омогућава не само да поједностављује мењање више пута, већ и да олакша бригу о кућним љубимцима.

Нестлингс ће брзо расти у тежини и тежини, а одрасли ће се носити и умножавати ако стално и у обиљу примају неопходну количину масти, протеина и угљених хидрата, минерала и витамина.

Све ове компоненте су неопходно укључене у пуну храну за препелице, чији састав је посебно одабран и уравнотежен у складу са укусима и потребама птице.

Састав мешовите сточне хране за препелицу

Нестлингсу треба сложена храна, богата протеинима

Данас постоје и универзална једињења, а оне оријентисане у то доба или у том добу. Ово је последица промена у потребама тела за узгој пилића, младог меса или препелица јаја.

Једна од најважнијих компоненти су протеини, посебно живина потребно месеци старости до риба је активно расте, а потом за носиље за носиља није могла негативно утицати на здравље птица и дугорочну да одржи висок ниво:

  1. Од тренутка кукања од јаја до 30 дана животне препелице треба примити крмне смеше које садрже око 24-27% протеина, не само биљног и животињског поријекла.
  2. У наредне две недеље живину се нуди храном са мало смањеним садржајем протеина. Добро је, ако у мешовиту храну за препелице буде од 17 до 24% протеина.
  3. Одрасла стока, која иде у месо, храњена је мешавином протеина од 16-17%.
  4. Нешушки добијају око 21% протеина од укупне количине хране.

Количина угљених хидрата одређује енергију коју птица прими храном. Ако се крмни билици покупе неправилно, а предложена исхрана је ниско-калорична, тешко је очекивати да ће младе препелице задовољити стопе раста, а одрасли ће почети да активно дају потомство.

Related  Ми направимо посуду за пилиће за пилиће са властитим рукама од импровизованих материјала

Копље у кавезуГлавни извор хранљивих састојака и енергије у исхрани за препелице су житарице. Од уобичајених зрна за производњу готових смеша и кућних храна, најчешће се користе кукуруз, пшеница, просо и јечам. Са овсом, нарочито необученим, вреди бити пажљивији. Груби велики делови површина семенског премаза могу загушити езофагус малих птица, узроковати болне услове, па чак и смрт препелица.

Минерали, аминокиселине и витамини су такође важни у саставу мешовите хране за препелице. Поред зрна, ова потреба је дизајнирана тако да задовољи такве вриједне адитиве као колач и оброк, витамине и ензиме богате квасом, зеленом храном, здробљеном шкољком, сланом и крешом.

Храњење домаћих препелица са мешовитом храном

Комбиноване мешавине за препелице су погодне у томе:

  • лако их чувају и дају птици;
  • у свом саставу постоји све што је неопходно за потпуни развој и одржавање здравља;
  • лакше је контролисати стварну потрошњу, без страха да ће неки од љубимаца бити гладни.

Изузетно згодни и ефикасни тростепени системи за храну “старт-раст-завршетак”, намењени за храњење препелица од рођења до клања.

Можда је једини недостатак мешовите хране за препелу цена производа. Виша је од трошкова појединачних компоненти или мокрих храна за држање ове врсте живине.Састав хране за препелице

Пун феед за раст од 22 дана

Пун феед за препелице од 42 дана

Ако је овај фактор од пресудног значаја при избору начина исхране, спремно мешано храњење може се комбиновати са зеленим или влажним мјешавинама, смањујући количину суве хране.

Предузећа се могу хранити са храном бројлераНа фармама где се држе пилићи и довољно мјешавине за ову врсту птице може се спасити, с обзиром на то да је допуштено ухватити препелице са храном бројлера. Али је неопходно узети у обзир разлику у потрошњи протеина и додатно увести у живине исхрани за 2 грама масти без јогурт на препелице дан, или користити друге протеинске суплементе.

Данас има доста готових вилица за препелице. Међутим, при избору мешане крме, боље је да се преферирају крхке мешавине или једињења са најмањим, у виду гранулих мрвица. Ова карактеристика је због мале величине птице.

Мешовита храна за препелице сопственим рукама: рецепти и избор композиције

Ако из неког разлога живинара нема могућност употребе готових комплексних смеша, можете сами направити храну. У већини фармера који се баве одржавањем и одгајањем препелица, постоји све што је потребно за ово, од зрна до креде и квасца.

Related  Kunići za hranjenje trebaju biti pravovremeni i ispravni

Припрема хране сопственим рукамаКао узорак, лако је пратити композицију назначену на паковању са готовом храном, фокусирајући се на расу и величину птице или мешајући властите руке мешовиту крму за препелицу према рецепту приказаном у табели. Ова смеша се може сматрати универзалном и погодна за храњење птица различитог узраста.

Припрема мешане сточне хране за препелице – видео