Када зеи једу сву своју храну, они су отпуштениПочетни одгајивачи зеца у процесу рада суочавају се са многим питањима и двосмисленостима. Желећи да добије максимално легло од женске, неопходно је знати како се исправно и када засеје зечеве од зеца, како не би штетио растућим кућним љубимцима. Они засеђују зечеве на различите начине. Све зависи од технике раста зечева.

Најчешће се користе две методе узгајања зечева:

 1. 28-дневно одвајање од легла од мајке.
 2. Одлазак на дан 35-40.
 3. Одмарање за 40-45 дана.
 4. 56 или 60-дневни одлазак од мајке.

Остављамо 28 дана

Новорођене бебеМјесецни зец је најбоље оставити зецу. Њихов пробавни тракт је тек почео да се прилагођава хранама на фарми. Узимајте зечеве 28. дана само ако је мужјак прекрштао зеца следећег дана након секса. Ограда на дан овако је потребно да спроведе у 2-3 дана су опуштање од зеца за наредну легла. Ова опција је мање корисна приликом узгајања зечева. У овом узрасту, обично развијене млади треба да имају тежину од најмање: себичан и низ стене – 350-550 г меса и себичног расе – 450-650 г, говедина раса – 500-700 г Док је француски овца се сматра норма, и 650 г још више.

Иако су новорођени зени голи и слепи, али већ већ од 17-20 дана, зечеви већ покушавају вегетативну храну. Дужина лактације траје око 12 недеља. Због тога морате водити рачуна о мекој храњености хранилице жене. Ово је због чињенице да када зецци почну напустити гнездо, они ће, након имитације својих мајки, појести од хранилице. До истог периода, они се хране искључиво млеком. А за тридесет дана желудацни ензими још нису почели да функционишу исправно. Зато се не препоручује скидање зеца у ово доба. Постоје и велики метаболички трошкови код жена.

На 24-дневни дан живота, организам зајека је само 50% зависно од зечјег млека. На 35. дан, зец за бебе зависи само од 5-8% зециног млека.

Одлазак за 35-40 дана

Месецни зелени зец из Новог ЗеландаАко одете на 35-40-тог дана, онда нема толико предности таквим зечевима пре него што 28-дана стари одведе зеца.

Related  Kako napraviti pilićku kuću u zemlji s vlastitim rukama?

Прво, морате пратити пре него што 35-дневни зец не претерују у наредних неколико дана. У противном ће доћи до квара у стомаку, а дијареја ће се појавити. Сходно томе, следећи део хране се даје након једења потпуно претходног.

Друго, женка је покривена за 10-20 дана. Што касније, то ће се више опустити од узетих зечева.

Одмарање за 40-45 дана

Бели гигантски доби 45 данаБез обзира на услове одмицања, у првих 10 дана код младих животиња, киселост у желуцу веома се смањује. Ово је последица смањења јачине сокова и развоја катархалних појава у младом алиментарном тракту, који се тек почиње навикавати на груди.

Зато је најоптималнији период одмарања 40-45 дана. Кунци су бољи у коришћењу поврћа и других намирница. Прво, дају храну начин на који су хранили своје мајке последњи пут пре засадјења. Постепено прелазите на нови феед. Нарочито се односи на зелену храну.

Посебно скрупулозно потребно је да се брине за зечеве у првих 1,5-2,5 месеци након одвајања од мајке.

Узгој брокола

Заједнице калифорнијске расеКада можете узети зеца из зеца за месо?

Узгој зечева за зитарице врши се на 56-60 дана. У таквим случајевима, они се одмах убијају кад одају. Такође можете узгајати још 15-20 дана пре клања на храну богата протеинима.

Француски зец тежина за 2 месецаТакво узгајање кунића код куће је најпогодније за месо расе зечева. На пример, за калифорнијску расу или француски рам. Забележени су одгајивачи зеца да такви трупови садрже више протеина и масти у поређењу са зецима старијим од 4 месеца, који су узгајени уобичајеним методама. Ово је због чињенице да када се зец извуче из зеца у овом узрасту, повећава садржај протеина у телу новорођенчади.

Related  Hrana za kokoši i piliće

Методе џиговања

Садња се врши на следеће начине:

 • одмах направити садњу свих потомака;
 • отозхенних зечева се периодично дозвољавају зецу неколико дана;
 • први биљни јаки зец од зеца, и када је требало 2-3 дана да одузму слабе и болесније зецке се дрзе са мајком и дуже.

Сви зечеви су исти у тежини и висиниТрећа опција је повољна када има обиље приноса млека код жена. Млади, лево од потомства, имају више времена да сисну своју мајку и стога се упоређују са првим у развоју. Снажни зечеви, који су први пут одведени, остају у племену у будућности, а други се клањају за месо.

Једнакост развоја зечева, од једног легла, по тежини је одличан знак хомогених свих млечних жлијезда код женске. Према томе, ако је потомство другачије у расту, то значи да су слабије позадине касније и, ако је потребно, периодично се дозвољава мајци.

Шта радите када садите?

Узгој зечева, од зеца, одмерите бебе. Затим поделите у групе по тежини и полу. Са таквим сортирањем зечева, они ће моћи да их све расте.

Преносни кавез са вијенцем за хватање младих животињаКавези за џиговање имају 3-5 глава. Мање од 7 година. Можете трансплантирати 10-15 зечева у ћелијске ћелије. Није препоручљиво ставити у једну кавезу потомство из различитих легла. Ако се то не може избећи, онда се поновљавање из других легла врши у непознатом кавезу за оба брода. Ако постоје борбе, онда борци сједе сами.

Трећег месеца, узгојни мужјаци су засадјени један по један по кавезу, женске одгајиваче – 2-3. Сви други су постављени на 6-8 на ограде и 2 – у кавезе за основно стадо.

Дакле, питање: “Када засејити зечеве из зеца?”, Има неколико одговора.

Related  Zvláštnosti párenia králikov

Укратко сумирајте их:

 1. На 28. дан, одвођење се врши само ако је женка прекрила мушкарац наредног дана након уписа.
 2. На дан 35-40, млади су засадени за чешћу производњу потомака од произвођача.
 3. За 40-45 дана, одмарање је најповољније. Пошто су зечеви стекли имунитет од мајке и лакше су пренели прелазак на груди.
 4. Облога бројлера за 56 или 60 дана младог раста, даје велику тежину при зечевима. Ако је потребно, 15-20 дана се може користити за повећање тежине младих животиња са мјешовитим сточном храном.

Због тога је на вама у којем добу ћете узети зеца од зеца и за које потребе.

Пражење зечева – видео