Pilići iz inkubatoraAko sisavci sjede na zidovima u različito vrijeme, umjetna inkubacija omogućava istodobno povlačenje velikog broja jaka i jaka patka. Prije polaganja jaja u inkubatoru, kod kuće moraju se pravilno skupljati, skladištiti i odbaciti. Samo će u ovom slučaju vrijediti trud.

Također pročitajte: ispravna inkubacija kokošjih jaja i temperaturni režim!

Prikupljanje i pohranjivanje jaja patka za inkubator

Patka jajaVisok postotak živih pilića bit će pušten samo ako se poštuju pravila za sakupljanje i skladištenje jaja, kao i koliko pažljivo čuva vlasnika kuće.

Da bi se izbjegla pojava plijesni, parazita i drugih infekcija, leglo u gnijezdima se mijenja svaki dan. To je više prikladan to učiniti u večernjim satima, a od ranog jutra početi prikupljati jaja patka za inkubator. Ako je svježe jaje padne na površini bakterija oplodnje, svi patogeni štetan za buduće pilića flore kroz pore na ljusci uđe u vlažnom toplom okruženju.

U toploj sezoni, kada se jaja ne prijeti hipotermijom i smrću zametaka, prikupljaju se svaki sat. No, što je hladnije na ulici iu kući za perad, češće je perad trebao pregledati slojeve slojeva.

Odmah nakon prikupljanja, jaja se ne pere i ni u kom slučaju ne čisti mehaničkim sredstvima koja bi mogla oštetiti integritet ljuske i umočen u antiseptik rješenje. Dok se ne skupi dovoljan broj jaja, oni se stavljaju na pladnjeve s oštrim krajem, okomito ili malo nagnuti.

Držite jaja pataka na hladnom mjestuSkladištenje patka jaja za inkubaciju u inkubatoru na temperaturi od možda samo 10-15 ° C i 75-80% relativne vlage ne više od 8 dana, ili značajno smanjiti postotak proizvodnje i primili biti slabi pilića.

Odabir jaja patka za inkubaciju

Inkubator bi trebao primiti samo odabrana jaja, koja se mogu identificirati u ispravnom obliku, odsutnost bilo kakvih izraslina ili valova na ljusci. Jaje jaja trebala bi biti iste veličine, glatka i čista.

Da bi podržao ispravnost odabira, translucencija pomaže. Tijekom tog postupka, lako identificirati mikroskopske pukotine, neujednačena ljuske, odbaciti neplodnim, stare ili ne-održive jaja iz drugih razloga, kao što su tamne mrlje ili plijesni unutar jajeta sa izlijevanja.

Provjera jajeta za pilićeUčinite pristojno ući u inkubator pilića kod kuće, to možete vidjeti:

  • žumance se nalazi isključivo u sredini;
  • protein ne sadrži neobične inkluzije i potpuno je proziran kada je vidljiv;
  • Zračna komora unutar jaja ima male dimenzije i nalazi se samo ispod tupog vrha ili pored njega.

Inkubacija jaja patka kod kuće

Točno polaganje jajaPatka jaja u inkubatoru su smještena s šiljastim krajem prema dolje s laganim nagibom. Ako postoji povlačenje pataka, tada se njihovo jaje stavlja vodoravno na pladanj. To će osigurati brz razvoj fetusa i veći postotak povlačenja.

U inkubatoru, gdje je rotacija posuda, bolje je prethodno popraviti jaja u spremnicima.

Sve su mjere potrebne za uklanjanje jajašaca u inkubatoru kod kuće dane u tablici. Kako je lako vidjeti, temperatura tijekom čitavog inkubacijskog perioda postupno se smanjuje, a vlažnost, naprotiv, povećava.Stol za inkubaciju jajašaca

To je zbog činjenice da se, kako se embrij razvija usred ciklusa, samo jaje počinje oslobađati toplinu u atmosferu. Pored održavanja optimalne temperature za jajašca, inkubator prati razinu vlažnosti.

Što je bliže vrijeme za pecking pilića, veći isparavanje vlage prodire kroz pore ljuske prema van. Nekontrolirani proces prijeti smrću embrija i može se spriječiti i ohladiti redovitim prskanjem.

Za navodnjavanje koristite čistu vodu ili slabu otopinu kalijevog permanganata, koja se raspršuje od petog dana inkubacije dva puta dnevno tijekom ventilacije.

Povremeno se jaja vlaže

  • od 1. do 14. dana – 37.5-38.0 ° C;
  • od 14. do 21. dana – 38,0-38,5 ° C;
  • od 21. do 26. dana – 38.5-39.0 ° C.

Kontinuirano se preusmjeravaju, dok se ne prenesu na izlazne ladice. Učinite to od 4 do 12 puta dnevno, ovisno o dizajnu inkubatora i razdoblju inkubacije.

Periodično se jaja kontrolirajuKako bi kontrolirali jajašca u inkubatoru za odstranjivanje pačuka, podvrgnuti su translucenciji kod kuće 8., 13. i 25. dana. Jaja, unutar kojih se ne vide znakovi razvoja, imaju sve simptome kvarenja, uklanjaju se.

Ako su jaja napunjena s pečenim patkama, tada peradar mora znati da će inkubacija potrajati malo duže. Obično patke u inkubatoru pojavljuju se nakon 33-36 dana.

U tablici je prikazan cijeli ciklus izbjegavanja polaganja jaja do gniježđenja pilića od pšenice.Ciklus skrbi za jaja patka

Pizenje u inkubatoru kod kuće

Na prve znakove nakleva patka jaja se prenose na izlazne ladice. Ovdje su postavljeni vodoravno. Prvi pilići pojavljuju se 26. dana, potonji najčešće idu na početak 28. dana.

Prva patka izlijevala jeKada zaključivanje pataka u inkubatoru počne kod kuće, baš kao u slučaju gusata, važno je osigurati dobru ventilaciju i poštivanje režima temperature. Nastupni nestlings su preneseni na suho ventilacijske prostorije s temperaturom od 20-24 ° C. Ovdje se ducklings moraju osušiti. Po završetku povlačenja, ptica se razvrstava i prema potrebi odbacuje.

Težina koja je prikladna za daljnje održavanje i uzgoj pače ovisi o veličini jaja, s najčešće variraju unutar 55-70 grama. U dobi od dvadeset ducklings iz inkubatora dobro na nogama, su mobilni, razlikuju se od izvrsnog apetita i pokriveni su čak i kvalitetom dolje. Na pregledu se pažnja privlači čistoći očiju i kljuna, nedostajuće i uspješno izliječene pupčane vrpce i uske, nepovezane trbuhe.

Inkubacija jaja patka – video