Bunker hranilice za kuniće različitih veličinaPočevši od uzgajivača kunića prije uzgoja kućnih ljubimaca, treba paziti prvenstveno o stanicama i hranilicama. Koje su hranilice za zečeve koje zadovoljavaju zahtjeve maksimalne praktičnosti kada konzumiraju hranu životinjama i koje su minimalne po vlastitim troškovima?

Osnovni tipovi hranilica

Sami hraniliči su poseban uređaj koji pomaže smanjiti vrijeme i spasiti snage potrebne za pravilnu njegu i prilagodbu režima prehrane životinja. Osim toga, pravilno postavljeni hranilice čuvaju čistoću u kavezu što je dulje moguće.

Konjska zdjelaPostoji veliki broj različitih feeders za kuniće, koji su podijeljeni u sljedeće glavne vrste:

 1. Zdjele od keramike. Vrlo lijepi tvornice, gledaju u kaveze na najvišoj razini. Zgodan za zaspati, ali zečevi ih često prevrću, što dovodi do gazi hrane i kontaminacije ćelije.
 2. Klinci za hranjenje za djecu – koriste se za hranjenje sijena. Jesu li vrlo praktične prilagodbe. Zahtijeva stalnu kontrolu nad količinom preostalog sijena u koritu i njegovom nadopunjavanju.Dječja hrana za sijeno
 3. Pomagala za kuniće u obliku žlijeba. Imaju brojne prednosti: prikladna hranjenja, moguće je imati više pojedinaca odjednom na jedan ulagač. Koriste se za koncentriranu krmivu i korjenaste usjeve.Hrana za hranjenje
 4. Bunker hranilice za zečeve se koriste za rastresiti, ili koncentrirani hranjenje. Glavna prednost ovog tipa hranilica je da se hrana ulijeva u nju svakih nekoliko dana, posebno onim stočarima koji imaju vrlo ograničeno vrijeme. Osim toga, takav hranilac neće dopustiti zečevima da raspršuju i gaze hranu kroz kavez, što će uštedjeti proračun.Bunker napojnica za slobodne hrane
 5. Naprave za hlađenje u obliku čaša. Obično se koriste prazni limenci, koji mogu poslužiti kao hranilice i zdjelice za zečeve, tj. Oni mogu sipati granuliranu hranu ili sipati vodu.

Pilići za kuniće mogu se mijenjati:

 • automatski;
 • vakuum;
 • bradavica;
 • šalice (sve zdjele, šalice, ladice koje ne smeta);
 • iz boce (najčešće se koristi u uzgoju kunića).

Odakle su izrađivači hrane?

Za proizvodnju hranilica za hranjenje njihovih kućnih ljubimaca, preporučuju se slijedeći materijali:

 • kositra tanak;
 • metalni profil;
 • drvo (to može biti tanka ploča ili ploča šperploče);
 • plastike;
 • pleksiglas;
 • izravno škriljevca.

Kao pomoćni materijali najčešće se koristi tanka žica ili štap.

Ako su tijekom ugradnje ulagača stvoreni oštri rubovi ili brazde, potrebno ih je izravnati i brusiti kako bi se izbjeglo rezanje kožaca kunića.

Pravila za izgradnju bunkera

Prije početka izgradnje hranilica za kuniće kod kuće, prvo morate usporediti veličine ćelija i crteže budućeg uvlakača. Ako se izbor temelji na proizvodnji spremnika za punjenje bunkera, preporučljivo je uzeti u obzir najprofitabilnije i jednostavnije opcije za njegovu konstrukciju.

Najbrža i najskuplja opcija za izradu bunkera bit će njegova konstrukcija od limenke od 3 litre.

Napajanje iz velikog metalnog staklaKako napraviti napojnicu za kuniće, instrukcije korak po korak:

 1. U početku se preporuča crtanje linije preko limenke na 1,5-2,5 cm od dna limenke.
 2. Zatim izrežite polovicu limenke uzduž linije, a da ne izađete iza njega.
 3. Nakon toga, veliki broj otvora mora biti bušen bušilicom na dnu.
 4. Potrebno je izraditi glatku ploču (slično zidu) iz rezane polovice posude i pričvrstiti ga na ulagač.
 5. Spremni spremnik bunkera treba pričvrstiti na vrata kaveza kunića.

Domaći napojni ulagač u kavezuOva hranilica iako izgleda nije baš estetski, ali to je vrlo jednostavan za proizvodnju, ekonomski (jer je moguće konstruirati iz banaka, što je, na primjer, paradajz paste), i jednostavan za korištenje.

Krolikovody, koji zna raditi s pocinčanim pločama, može graditi cinkov bunker bez posebnog napora. Čak i bez radnog iskustva, zecni uzgajivači moći će napraviti takav inventar za svoje kućne ljubimce, uz poštivanje točnih uputa i shema za izradu.

Upute za izradu alata za bunkere od pocinčanog željeza

Crtež bunkera iz metalnog limaPrva stvar koju treba napraviti jest izrezati sve potrebne detalje prema shemi. Zatim, pomoću kombinacije kliješta, savijte kositar uz crtkane linije navedene na dijagramu.

Da bi kositar lakši savijati, preporučljivo je napraviti male rezove na debljinu poda pocinčane ploče pomoću noža i ravnala.

Nakon izrade svih detalja, prema shemi, možete početi prikupljati ulagač. Oštri uglovi i rubovi trebali bi se smirivati ​​ili mljeti.

Spremni uvlakač za kunićeZavršeni proizvod izgledat će kao slika.

Vrijedne preporuke za izgradnju hranilica kod kuće

Prije početka proizvodnje bunker hranilica za kuniće, prema crtežima, treba uzeti u obzir sljedeće preporuke:

 • sve komponente aranžmana stanica, uključujući hranilice, trebaju biti što prikladnije u održavanju čistoće i higijene;
 • Ako ulagač je izrađen od tankih materijala koji se mogu lomiti zečeve, potrebno je tapecirati limena korita ruba, za većinu svog dugi vijek trajanja;
 • Preporuča se organizirati korito tako da se hrana zagađena što je moguće manje (izbušiti rupe na dnu žlijeba, odnosno otvoriti dna plitke rešetka);
 • količina hranilica ne smije biti manja od dnevne količine hranilišta zečeva, inače će se životinje usidriti u njih i prekršiti;
 • pričvršćivanje dovodnika na stanice treba biti što je moguće jače, kako bi se spriječilo njihovo okretanje.

Pristup uzgoju domaćih kućnih ljubimaca s kreativne strane osigurat će uzgoj kunića vrlo zanimljiva aktivnost. Ako gradite ćelije i hranilice za zečeve s vlastitim rukama od improviziranih materijala, onda možete uštedjeti impresivnu količinu, prije početka uzgoja kunića.

Proizvodnja bunker ulagača od lima – video