buaian untuk kakiSebuah buaian yang unik untuk pekerja ruang siber adalah buaian biasa untuk kaki. Ini adalah hadiah hebat yang boleh dibuat untuk sysadmin, pelajar, freelancer, guru, pekerja pejabat, dan pemain. Kerja sedentari mempunyai banyak kesan sampingan, disertai dengan penyakit yang teruk. Oleh kerana orang sibuk ini tidak selalu mempunyai masa untuk melawat gim, peranti ini akan menjadi rahmat sebenar untuk mereka.

Faedah

tempat tidur gantung untuk kedudukan kerja dan rehatUntuk menghargai hammock untuk kaki di bawah desktop akan dapat semua ahli keluarga. Ia boleh dipasang dalam dua kedudukan yang berbeza: untuk berehat dan bekerja. Laraskan ketinggian akan membantu tali elastik khas. Terima kasih kepada mereka, mungkin untuk menyesuaikan ciptaan supaya kaki berada pada sudut hampir 180 ° (ditekan ke meja) atau sedikit lebih daripada 90 ° (duduk yang akan sampai ke lantai). Oleh itu, reka bentuk ini:

 • berfungsi sebagai agen pencegahan vena varikos;
 • melegakan kesakitan pada sendi;
 • membuang bengkak;
 • melegakan keletihan dan keletihan.

Dalam kes ini, peranti sedemikian dipasang dengan sangat mudah. Untuk jadual jenis terbuka, induk hanya perlu setengah minit. Tetapi dengan perabot tertutup anda perlu menggerogoti sedikit, tetapi hanya 5 minit.

Seperti buaian mudah alih untuk kaki mudah dilipat dan padat dikemas. Oleh itu, anda boleh membawanya dengan selamat untuk bekerja, dengan indah dibungkus dalam dompet. saiz kakiDengan menggunakan ciptaan ini, seseorang memberi peluang untuk berehat bukan sahaja kaki mereka, tetapi juga otak mereka. Kelonggaran semacam ini membantu mengembalikan kekuatan, dan juga menggalakkan kerja mental yang produktif.

Buaian buatan sendiri

set bahan untuk membuat tempat tidur gantungAnda boleh melakukannya sendiri, tetapi anda hanya perlu mencari alat ganti. Langkah pertama adalah menyediakan bahan-bahan. Mereka mesti kuat untuk menahan beban maksimum. Dalam hubungan ini adalah perlu untuk mencari:

 • sekeping kain, mesh atau kain lain yang padat;
 • dua bilah kayu bentuk persegi;
 • tali;
 • pengikat.

buaian untuk kaki dalam bentuk siapJadikan aksesori ini lebih mudah untuk jadual terbuka. Lagipun, ia mempunyai sekurang-kurangnya dua sokongan untuk memasang struktur. Oleh itu, cangkuk biasa sesuai sebagai pengikat.

Jika ketinggian meja adalah 70 cm, maka pada satu sisi tempat tidur gantung ada kawat 80-120 cm. Sudah tentu, dimensi ini adalah perkiraan, kerana banyak bergantung pada ciri individu orang tersebut.

kemungkinan untuk menyesuaikan ketinggian pengancingKini ia adalah penting untuk menentukan parameter. Jika lebar bahagian dalam 130 -150 cm, panjang buaian di bawah kaki harus dari 60 cm. Lebar aksesori yang mesti dipilih untuk saiz kaki mereka, kira-kira 25-30 cm. Panjang tali diselaraskan bergantung kepada ketinggian bahagian. Dalam kes ini, ia perlu dipotong kepada dua segmen yang sama. Setelah ditakrifkan bahan, anda boleh memulakan proses kreatif:

 1. Sediakan sekeping kain, panjang – 70-80 cm, dan lebar – 26-31 cm, ini sudah pun dengan penambahan pada lipit. Bend membelah 1 cm dan jahitan. Di sisi membungkuk 2.5-6 cm, bergantung pada keratan rentas bar, dan beberapa baris diselaraskan.mengikat kain di bar
 2. Di tepi bilah kayu (setiap 65 cm) membuat lubang untuk tali. Kemudian gulungkan bar dengan baik.
 3. Di dalam “terowong” fabrik yang terbentuk, anda perlu melepaskan slaid.mengikat tali dan kain
 4. Di satu pihak, perlu mengikat kord itu menjadi simpul. Kemudian letakkan gelangsar khas – plat dengan dua lubang.pengancing kord untuk penggantungan buaian
 5. Di dalam lubang kedua, perlu melepasi kabel supaya ia menjadi dua kali ganda. Adalah penting untuk menetapkan akhir ini pada tali, menolaknya ke lubang kosong pelari. Mekanisme sedemikian akan berfungsi sebagai penegak ketinggian.kord double untuk pemasangan buaian hammock
 6. Di dinding sisi meja tertutup (di bahagian atas) adalah perlu untuk memasang cangkuk dengan bantuan dua skru.cara untuk melampirkan buaian di bawah meja
 7. Sebuah buaian untuk kaki di bawah meja terbuka boleh diperbaiki pada kancing-kawat khas. Mereka dibuat dalam bentuk huruf “P”, di mana pinggir bawahnya sedikit lebih lama, dan pada akhirnya terdapat cangkuk.berpaut di bawah meja terbuka

Untuk kurungan tidak tergelincir di atas meja, mereka boleh terpaku pada gasket getah. Mereka harus hanya 30-40% dari kawasan yang bersentuhan dengan permukaan meja.

Bagi mereka yang tidak suka membuat kraf itu, pengeluar menawarkan versi sedia untuk papan tempat tidur untuk kaki. Reka bentuk siap untuk operasiIa diperbuat daripada kayu konifer tahan lama yang dapat bertahan hingga 800 kg. Pengikat juga diperbuat daripada keluli berkualiti tinggi. Kain itu elastik dan tidak menandakan, walaupun ia dibersihkan dengan sempurna. Pelbagai aksesori ini mengagumkan pelanggan dengan kepelbagaiannya.

Proses memasang buaian untuk kaki – video