Lemon MeyerUzgoj agruma u sobi je složen. Počnite s limunom, raste i skrbite kod kuće lakšim od drugih sissija. Može se kupiti mladi grm, a moguće je i rasti, počevši od sjetve sjemena ili ukorjenjivanja reznica. U svim povoljnim uvjetima, usjev iz kamena može se sakupiti za 20 godina, od reznica do 7-8. No limun iz kosti kod kuće bit će više fit, zdrav, lijep sa svojim tamnim sjajnim lišćem. Za njega je moguće predati bijeg od plodonosnog limuna koji će ubrzati cvjetanje. Izbor je za amatera.

Koja skrb zahtijeva prostrani limun kod kuće

Jubilej limunaLimun – drvo u sobi, također nastoji rasti. Postoji nekoliko vrsta koje su uzgajivači navikli na sadržaj sobe. Ali se bune ako je skrb pogrešna. Prije sadnje sjemena, morate znati da samo sobi sorti mogu podijeliti stan s osobom. To uključuje:

 • Pawlowski;
 • Jubilej;
 • Mayer.

Ove sorte karakteriziraju brzi ulazak u plodove i visoku produktivnost pri skrbi za limun kod kuće. Pri kupnji gotovih sadnica sorte, cvjetanje se treba očekivati ​​za dvije ili tri godine.

Limunska soba s dobrom skrbi živi do 30 godina. Limun nakon kravate ulijeva se 9 mjeseci, ali nakon što nastavi povećavati veličinu, ali postaje neukusan i gusta koža.

Važno je ne dopustiti da se cvijet oslobodi i odmakne pupoljci, sve dok na brizi nema 20 listova. Znanstvenici vjeruju da je svaki fetus hranjen s 9-10 listova zrele dobi. Ovisno o broju lišća, trebate ostaviti usjev. Iz istog razloga, morate zaštititi lišće od prolijevanja, što se biljka prosvjeduje kad je neugodno. Istodobno, potrebno je izrezati vrhove grana kako bi se stvorili novi izbojci, stoga, kako bi se povećalo broj lišća. Zbog toga je briga o biljci na rubu znanja i intuicije.Lemon Pavlovsky

Optimalni uvjeti u skrbi o limuni

Samo ako imate prostranu svijetle prostorije možete računati na stvaranje citrusa. Čak i kada stoje na stalnom mjestu, stablo se ne sviđa. I za ravnomjeran razvoj, ona se okreće nekoliko stupnjeva u 10 dana, tako da se puni skok postigne u jednoj godini:

 1. Od štanda do stropa trebao bi biti najmanje dva metra.
 2. Suhi zrak ne podnosi limun. Optimalno 70% vlage. To znači da se biljka mora držati podalje od akumulatora za grijanje, ima ovlaživač zraka ili akvarij, opremiti zonu vlažnosti na bilo koji dostupan način i često raspršivati ​​lišće s finim raspršivanjem.
 3. U ljeto limun je koristan da bude 2 sata pod suncem, ali ne duže. Zato jutarnje sunce na istočnom prozoru pravo je za njega. U zimi, kada se uzgaja limun i vodi brigu kod kuće, treba organizirati pozadinsko osvjetljenje od 5-6 sati.
 4. Temperatura sadržaja limuna treba biti od 14 do 27 stupnjeva. Tijekom razdoblja cvatnje, limun mora biti cool.
 5. Raspored navodnjavanja u ljetnim mjesecima vrlo je napet. Posudica se izlijeva dva puta dnevno, ujutro i navečer, potpuno namakanje zemlje. Zbog dobrog odvoda ne nastaje stagnacija vode. Podnožje za sakupljanje vode treba biti instalirano ispod. Za navodnjavanje se koristi mala voda.

Temperatura se ne bi trebala drastično mijenjati. Ako se biljka dovede iz hladne verande u toploj sobi, odbacit će lišće. Zemlja u bačvi je hladno, a listovi su topli! Zimi, trebate pronaći najhladniji kutak limuna u stanu. Bez puno razdoblja odmora, cvjetanje u budućnosti bit će slabo.

Obavljanje obrezivanja limunaVelika važnost u brigu za limun je njena formacija, zadržavanje u rastu sustavnim obrezivanjem i prischipko zelenim konusom. Najdublje obrezivanje vrši se u proljeće. Na granama ostaviti za 5-6 životnih listova, ostatak su uklonjeni, od njih, materijal za razmnožavanje limuna je reznice.

Bolesti i štetnici limuna

Kada se brinete o limunu kod kuće i rastu, trebate znati znakove bolesti kako biste brzo ispravili pogreške. Često biljka treba humidifikacija, koju može odrediti:

 • odozgo zemlja je siva, u rukama lomljenih ljuštura;
 • Posuda daje glasan zvuk kada je potresen;
 • lišće su se sklupčavale, a vrhovi su opustili.

Kao posljedica toga, nakon nekog vremena počinje pad lišća, cvjetova i jajnika.

Ako biljka ne dobije gornje odijelo, lišće postaje lagano, cvjetanje prestaje, jajnici počinju padati. Ali isti znakovi i prekomjernu oplodnju. Stoga je potrebno slijediti preporučene doze i upute o tome kako se brinuti o limunu kod kuće

Ako biljka nije transplantirana i promijenila zemlju dugo, to ne može spasiti gnojivo zalijevanje. Tlo je zbijeno, voda vode učinila je deblje poteze i spojila, a ne potpuno umotala volumen.

Štit na limunuKao posljedica pogrešaka u skrbi, oslabljena biljka nastanjuje štetočine insekata ili se manifestiraju gljivične i baktericidne bolesti.

Razne vrste citrusa su specifične, one se nazivaju:

 • xylopsorosis i trisera – virus neizlječivi;
 • gommoz – zarazan kada je pogođen prtljažnik stabla;
 • malseko – zarazno, počinje crvenim listovima, stablo propada;
 • Korijen korijena je gljivična bolest, potrebno je ukloniti oštećene dijelove i presaditi ih u novo tlo.

Lemon hitno treba pomoćUzrok bilo koje bolesti je nepravilna briga o biljci. Čak i ako stablo ne donosi plod, bolest je ista.

Kako uzgajati limun kod kuće

Od velike važnosti je odabir kontejnera za postrojenje i podlogu. Spremnik mora imati dobre rupe za odvodnju. Korijenski sustav limuna je kompaktan, mlada biljka je dobra za godišnju transplantaciju pa ne vrijedi stvoriti uvjete za muljevitu tlu u velikom loncu. Za starije biljke, zemlja se mijenja rjeđe, ali gornji plodni sloj se obnavlja jednom godišnje.

Plodovi limuna iz reznicaSastav zemljišta:

 • listopadni humus – 2 dijela;
 • humus od goveda – 1 dio;
 • pijeska rijeka oprana – 1 dio;
 • drveni pepel – 0,25 dijelova.

Na dnu leži sloj drvenog ugljena pomiješanog s ekspandiranom glinom, dodajte podlogu za otpuštanje vermikulita. Transplantacija biljaka treba provesti nakon što su uzgojeni korijeni limuna pleteni uzgojem zemlje, metodom pretovara.

Prvi ovari su se pojaviliKad je obrezalo limun stablo, bilo je mnogo sadnog materijala, grančica. Od njih se dobivaju reznice ako se odozdo izvlači nekoliko listova i stavlja se zeleni granč u vodu. Nadalje, stabljika je ukorijenjena u supstratu u malom volumenu. Kako se brinuti za limun dobiven iz rezanja? Nakon što je stablo dala lisnato pucanje, ona se čuva kao odrasla biljka. Na visini od 25 cm, biljke prstiju vrh, ograničavajući rast. Rezultirajući središnji i bočni izbojci u iznosu od 4 komada ostaju, a ostatak odsječen na prstenu.

Lateralni izbojci rastu na 25 cm i ponovno stišću, ponavljajući operacije kao prvi put. Izrađuju se još dva kalupa za grmlje, kao rezultat okruglog stabla, dobivate dovoljno lišća, a grančice postavljaju cvjetni pupoljci. Limun je spreman donositi plodove, stekao je dovoljno snage da bi hranio plodove.

Reprodukcija sjemena limuna je dug proces. Rezultirajuća sadnica trebala bi biti cijepljena da bi se dobila plodonosna stabla. Dichok će se razvijati dulje vrijeme, a ne dovoljno cvjetati, a kvaliteta dobivenih limuna bit će loša. Stoga, odrasle biljke trebale bi biti zasađene okulizacijom ili cijepanjem kako bi se dobilo uzgojeno stablo.

Sjeme bez presađivanja postat će lijepo ukrasno stablo s dobrom otpornosti na bolesti. Za oblikovanje krune potrebno je da grm bude uredan i da ne rasteže grane, zauzimaju veliki prostor.

Video o sadnji i brigu za limun