Cviljenje cvjetanja na prozoruNakon što ste vidjeli fotografiju cvijeta cijepanja, houseplant, nehotice početi tražiti ovo čudo. Ljubitelj kožnog lišća dužine je 75 cm i ogroman zvučni kapu različitih veličina na dugoj strelici ukusni su. U roku od tjedan dana, veliki gramofoni postupno se otvaraju i zadovoljni su im izgledom oko mjesec dana. Zimi, kada je tako malo svijetlih boja, clivia okuplja divljenje pogleda kućanstva.

Uvjeti cvjetanja Cleaveja

Da se godinama divite ljepoti cvjetnice morat ćete znati puno. Ako biljka ne dobije odgovarajuću njegu, pobjedonosno cvjetanje, kao na slici, cvijet cijepanja ne može čekati. Potrebno je stvoriti prirodno okruženje za biljku, kao iu tropima:

  • Pod sjenom visokih stabala svijetle i svijetle zrake sunca raspršuju, a ne gori lišće;
  • Isparavanje dolazi iz zemlje i uvijek je vlažan u zraku;
  • topla kiša prati lišće;
  • zagrijavanje šumskog smeća;
  • viška vlage se filtrira kroz pijesak u dubini;
  • Sezonu prosperiteta zamjenjuje suša i snižena temperatura.

Za čudesno cvjetanje Cleaveije potrebni su tropski uvjetiAko ste spremni stvoriti kuće tropima, tada će cijepanje na fotografiji biti cvijet iz bajke.

Zašto cvjetanje ne cvjeta u kući

Prvi i najčešći razlog za nedostatak stručnjaka cvjetnice zove se kršenje biološkog ciklusa postrojenja. Za cvjetanje je usred zime, trebate stvoriti tropsku zimu u stanu. To znači da je 3 mjeseca Cleavia cvijet sadržana u spartanskim uvjetima. Postupno smanjite, a zatim potpuno zaustavite zalijevanje zemaljske komete. Temperatura se smanjuje za ovaj put do 100 C. U stanu takvo mjesto može postati sjeverni prozor ili daleko kutu hladne sobe.

Biljka neće cvjetati ako nema razdoblja odmoraZimi je gotov, kako napraviti cvijet? Biljka se uklanja, često se isprati toplom vodom pod tušem, postupno povećava zalijevanje i vrši sezonsku gnojidbu. Što se strijelac brže razvija, više mogućnosti stvaranja sekundarnog mira i organiziranja ljetnog cvjetanja. Svaku sljedeću cvjetnicu prethodi razdoblje odmora.

Related  Pravilna briga za ponudu natječaja kod kuće

Uz kršenje sadržaja, razlog zašto cijepanje ne cvjeta, mogu postojati i drugi čimbenici.

Ako je strijela cvijeća vrlo kratka, a cvijeće gnijezde između lišća, temperatura sadržaja je kriva. Nisu uočili strelicu u vremenu i pregrijavali cvijet u hladnoći. Evo kratke krivulje cvjetnog šiljka. Drugi razlog može biti nedostatak kalija i fosfornih gnojiva u zemlji. Moraju prevladati nad dušikom. Ali ako je cvjetanje kratko, onda je visoka temperatura na prozoru kriva.

Jednom kada se biljka s oslobođenom strelicom raspoređuje za ljetno održavanje, više se ne narušava ili čak ne okreće.

Što ako cijepanje uopće ne cvjeta? Ako je biljka mlada i dobivena od sjemena, cvjet će četvrtu godinu. Cvjetovi izrasli iz slojeva trebaju biti izbačeni čak i ranije. Ako ne postoji cvjetanje, potrebno je dugo razdoblje odmora od listopada do ožujka. A prije toga potrebno je opskrbiti fosfor-kalijevim gnojivima. Bloom! Čim se pojavi strelica, biljka treba stvoriti tropsko ljeto.

Previše uska ili prostrana posuda ne doprinosi oslobađanju pedikulaMožda je biljka usađena u veliku zdjelu, i dok ne ispunjava šupljinu korijena, neće biti cvjetanja. Samo blizu posuđa će izazvati brzu razmnožavanje biljke sa sjemenkama na druge livade.

Za čeljust, optimalna vlaga iznosi 40%. Međutim, ovaj parametar nije kritičan za cvjetanje

Trebate studirati svoju cimericu. Nisu sve vrste cvatu dva puta. Beskorisno je voziti cvijet iz prirode.

Iz drugih razloga, zašto cvjetanje ne cvjeta, oštećenja lišća i korijena mogu se pripisati bolesti i štetnika. Listovi su postali blijedi, što znači da proizvode nedovoljno hranjive tvari. Ali možda to ne funkcionira dobro ukorijenjeno iz korijena stajaće vode. Možda štetnici insekata izvlače sokove iz biljke. Svako odstupanje u skrbi od cijepanja utječe na cvatnju.

Kakve vrste Cleavis se koriste u kućnom održavanju

Clivia vrt cvjeta zimiOd mnogih sorti Cleavia, samo tri lijepe sorte žive rame uz rame s ljudima:

  • Gardena;
  • lijepa;
  • Rumenica.

Related  Posebna briga za neugodan kućni krevetić

Treba imati na umu da je biljka otrovna i da ga treba staviti na mjesto nedostupnom djeci i životinjama.

Clivia vrt cvate samo jednom, zimi. Ima široke listove nalik pojasu i visoku cvjetnu kutiju s košarom, kao na fotografiji. Nema trikova koji će vas prisiliti da dvaput pustite cvijet.

Cvjetanje cinabarskog cijepanjaKarakteristična značajka cinabara ili raznolikosti (kao raznolikost) clivia su četke od drooping cvijeća. Sakupljaju se u epruvete, latice s zelenom bojom na vrhovima. Na pedikulu ima 30-70 komada takvih zvona. Nijanse crvene, žute boje stvaraju slikovite kombinacije. Ova vrsta clivia je omiljena za uzgajivače.

Kupujete cvijet, morate izmjeriti mogućnost stvaranja uvjeta unaprijed, tako da biljka bude zadovoljan godišnjim cvjetanjem zasljepljujućih.

Godišnje cvjetanje Cleavia – video