živi zid jutarnje slaveLandscape dizajneri često koriste curly cvjetnice za ukrašavanje vrt. Ipomoea, slijetanje i skrb na otvorenom terenu iza koje ne zahtijeva mnogo truda, zahvaljuje hladnom hladovodi i dekorativnom.

Ljepota jutarnje slave je vrlo otrovna, stoga je potrebno voditi brigu o zaštitnoj ogradi ako mali dio djece i kućni ljubimci hodaju na teritoriju.

Ipomea pripada obitelji kukuruza i njegov je šareni reprezentativac, jer su vrste ove vrste pune kaleidoskopskih boja. Biljka brzo raste i rano počinje cvjetati. U samo 2-3 mjeseca od sjetve, vina jutarnje slave formira gusti cvjetni tepih. To je stopa rasta koja biljku daje popularnim ukrasom za arbors, kuće fasade, ograde i neugledan vrt područja.

Kako rasti jutarnju slavu

sastava različitih vrsta jutarnje slaveIpomoeu se može saditi sjemenkama i sadnicama, a nove afričke sorte razviti iz podzemnih gomolja. Uvjeti sadnje jutarnje slave na otvorenom terenu u svakoj regiji su različiti. Ovisno o klimatskim uvjetima i načinu reprodukcije, biljke se saduju od kraja zime do početka ljeta.

Sjetva sjetve

Sjemenke IpomianSjemeni materijal može se kupiti u cvjećarnama ili samostalno prikupiti, glavna stvar je da sjemenke su dobre kvalitete. Sjetva na otvorenom terenu proizvodi se u prvoj polovici proljeća, kada se uspostavlja toplo vrijeme. Ne koristite sjeme koje leži duže od tri godine – izbojci će biti djelomični.

Ipomoeu se uzgaja kao godišnja biljka, jer ne može zimovati u tlu. Na najmanju mraz, biljka umre.

Sadnja sjemena jutarnje slave na otvorenom terenu prikladna je za moskovsku regiju, gdje se biljna skrb počinje u rano proljeće.

Najbolji glaukom raste u chernozem i loam. Brzo raste i zadovoljava s obilnim cvjetanjem. Na pripremljenom području nastaju plitke plitke jažice, u koje se polože jedan ili dva sjemena. One su posute tlima i izlivene toplom vodom.

Kada sadnice rastu malo, morate se pobrinuti za snažnu potporu, uz koju će lijeni vinove loze lutati.

Uzgoj sadnica

Ipomian sadniceZa dobivanje jake i zdrave sadnice do kraja proljeća, sijanje u sadnicama provodi se krajem veljače ili u ožujku. Primer za sadnice treba proizvesti miješanjem unaprijed list kalup, treset, vermikulit, kokosove i ekspandirane gline u omjeru (2: 1: 1: 1: 0,5).

Sadnja sadnica sadnica Ipomoea na otvorenom terenu prakticira se u otočnoj klimi Sibira, jer se dugi zime i briga o vrtnim biljkama počinju provoditi krajem proljeća.

Sjeme tehnologije sjetve:

  1. Sadržaj sjemena treba staviti u toplu vodu na dan za oticanje. Ako se ne pojavljuje bubrenje, svako sjeme treba staviti u sterilnu iglu i ponovo staviti u vodu.
  2. Nategnuti sjemenke sadi se u malim posudama za sadnju nekoliko komada, natopljenim polietilenom. Dnevne sadnice se emitiraju i po potrebi zalijevaju.
  3. Prvi izbojci će se pojaviti za tjedan i pol, ako temperatura nije manja od 18 stupnjeva.
  4. Kada mlade biljke rastu do 16 cm, pričvršćuju debeli niti ili konopac na njihovu bazu čiji je slobodni kraj fiksiran odozgo – to će poslužiti kao potpora rastućoj bedreni.

Kako mlada mladunčad raste, potrebno je nekoliko puta presaditi u više voluminozne posude. Ali nemoguće je poremetiti radikalnu mačku, jer je jutarnja slava loša za transplantacije.

Ipomoea slijetanje u zemlju

Mjesto slijetanja jutarnje slaveOptimalno mjesto za sadnju biljaka su dobro osvijetljena mjesta, ali pod izravnim sunčevim zrakama cvijeće se brzo zatvori, pa vrtlari preporučuju mjesto odabranog mjesta s raspršenim svjetlom. U hladu, biljka polako raste i formira male pupoljke.

Važno je presađivati ​​sadnice tako da jutarnja slava razvija dobro:

  1. Transplantirati sadnice metodom pretovara, maksimalno očuvajući zemlju.
  2. Interval između biljaka trebao bi biti najmanje 25 cm.
  3. Uz svaku grmlju podupiraju se potpornji ili se izvlače konopci na kojima posadaju biljke.
  4. Obilno zalijevati svaku biljku.

jutarnju slavu u blizini kuće

Ako se Ipomiti spuste oko zgrada, treba paziti da ne padne kiša s krova. Potoci vode mogu ozlijediti biljke.

Kompetentna njegu postrojenja

jutarnju slavu uz ograduDa bi se posadio u otvorenu jutarnju slavu, osjećao sam se ugodno, kad odlazim, treba poštovati niz pravila.

  • provoditi redovito zalijevanje, ali ne dopuštaju stagnaciju vlage u tlu;
  • oploditi biljke sa složenim gornjim preljevom;
  • spriječiti bolesti i štetočine;
  • na pravodobno sakupljati sjemenke koje sazriju tri tjedna nakon cvjetanja.

Za uobičajene metode skrbi, biljka će zahvaliti bujnom zelenilu i bogatom raznolikošću cvjetanja.

Sposobno slijetanje jutarnje slave na otvorenom terenu i briga za to pomoći će u spašavanju vrtlarove snage. Ova nepretenciozna brzorastuća liana u kratkom vremenu može transformirati bilo koji vrt.

Sve o raste ipomei – video