Mladi biljka od geranijaMlade gerijanske grmlje izgledaju atraktivnije, cvjetaju i mjesta na prozoru zauzimaju malo. Stara gerijanska reprodukcija će se pomladiti, ostavljajući nekoliko bubrega na starim stabljicima. Mlade reznice dobivene početkom proljeća, ljeti će se zahvaliti obilnim cvjetanjem u sadnji grupa ili u pojedinačnim šalicama.

Načini kako propagirati gerijani kod kuće

Reprodukcija geranija s apiknim reznicamaGeranium stvara svoje dizalice – cvijeće samo na vrhu pucanja. Stabljika je odrasla, postala je gola, a tu je i neprivlačan goli korijen, ako se ne svodi svake godine. Odsječeni izbojci mogu biti ukorijenjeni i postoji velika prilika za ažuriranje grma, istodobno reprodukciju geranskih reznica kod kuće.

Dostupan je ljubavnik:

 • reznice vrhova i srednjeg dijela biljke;
 • podjela korijena;
 • sjeme reprodukcijskog postupka.

Najčešće se koristi metoda razmnožavanja, kada je iz jedne odrasle biljke moguće dobiti još desetak novih biljaka. Uzgoj rezultirajućih reznica na različite načine. Geranium, kada se propagira reznicama, brzo ulazi u cvjetanje, čuva svojstva biljke maternice.

RubnjaciPodjela po metodi korijena je kada zdravi grm postaje tijesan u loncu. Prilikom presađivanja, rezano je tako da živi zemaljski bubrezi ostaju na svim bebama. Takva reprodukcija koju oslabljuje glad i bolest neće preživjeti.

Geranij iz sjemena kod kuće uzgaja se, ako nema pripremljenih reznica ili da proizvodi biljku nove sorte. Nije teško dobiti sadnice iz sjemena. Ali u vrijeme cvjetanja mlade grmlje dolaze mnogo kasnije.

Kako propagirati gerijanske reznice kod kuće

Za uspješno širenje, najbolji mjesec je veljačaPrije nego što biljka maternice stvara novu potomstvo, trebala bi biti pripremljena. Neki ljubavnici preporučuju da biljka bude propagirana u jesen, nakon prestanka cvjetanja. Međutim, većina vjeruje da se najuspješnije mlade biljke razvijaju tijekom veljače izrezane iz majčinog grma pripremljene zimi.

Reprodukcijski gerani vodeći reznicama rezanjem oštrim nožem ispod listova. Istodobno, vrh bi trebao imati 2-3 ili više zdravih listova nakon izlaganja petioli. Ako krak omogućuje, reznice se mogu izrezati od donjih izloženih debla, ali moraju postojati uspavani pupoljci, odakle će nova biljka rasti.

Reznice su spremne za ukorjenjivanjeKako se gerijani umnožavaju, ako su tvrdoglavi, reznice ne korijene? Postoji radikalni način s punim jamstvom preživljavanja. Na golom stabljici, oko dva tjedna prije razdvajanja grane od majčine biljke, treba se provesti kružni rezovi oko cijelog stabljike. Reznice su napravljene kroz bubreg. U području ozljeda dolazi guma, u njemu osnovni osnovi su tuberkuloze. Delyonki korijen, brzo rastu.

Related  Kako odabrati zrelog i slatkog ananasa

Reprodukcija geranija nakon zimovanjaReznice treba osušiti nekoliko sati, a zatim rezati odjeljke aktivnim ugljenom ili Kornevinom. Takva stimulacija potiče brzo formiranje osnova konja.

U proljeće reprodukcija geranija može se provoditi u različito vrijeme. Ako biljka korijena u ožujku, ljeti će biti puna cvjetnica. Kasnije, reprodukcija geranija s reznicama u proljeće će gurati cvjetanje do sljedeće sezone.

Da bi korijen bio uspješan, potrebno je proklijati stabljike na poseban medij. Uvjeti podloge – sterilnost i propusnost zraka. Sastav tla uključuje univerzalno tlo s dodatkom trećine vermikulita i pijeska. Zemlja je prolivena kipućom vodom ili vrućim kalijevim permanganatima. U spremniku je postavljen sloj kade ili komadi pjene na perforiranom dnu, vrh je ispunjen tlom.

Reznice se prodiru u zemlju za 2 cm, stajati u mraku 3-4 dana, a zatim izložite hladnom prozoru s zasjenjenjem od sunca. Zalijevajte umjereno, kroz paletu, kako ne bi mokrili reznice. Biljka je prekrivena staklenjem samo ako je list žuta i stabljika pada. Za nekoliko dana, Tugor će biti obnovljen. Glavna opasnost u ovom trenutku je pretjerano vlaženje zemlje.

Korijenje u vodiKick korijenje kada je razmnožavanje geranija s reznicama u vodi je puno lakše. Cijeli proces se događa pred našim očima. Prethodno osušena stabljica s uklonjenim donjim lišćem stavlja se u posudu s vodom i aktivnim ugljenom. Korijeni će se pojaviti u roku od dva tjedna. Kada rastu, korijenje vodi do uobičajenog sastava tla do stalnog mjesta.

Što trebate uzeti u obzir prilikom rezanja geranija kod kuće:

 1. Sve operacije za odvajanje reznica i njihova priprema provode se pod sterilnim uvjetima. Nož, škare i svi pribor trebaju biti čisti.
 2. Posuti metle toplom vodom, tako da voda ne pada u biljku.
 3. Potrebno je pokriti samo zatočene biljke.
 4. Rooting se izvodi na temperaturi od 15 stupnjeva.
 5. Reprodukcija geranija traje cijele godine, ali najučinkovitiji proces u proljeće.
 6. Grupiranje mladih biljaka na udaljenosti od 15-17 cm za brzo cvjetanje.

Related  Mi rastu kuće neobične ljepote

Geranium geraniumsNovorođenčad se ukorijenjuje na različite načine, ovisno o raznolikosti. Zonalne i bršljanske sorte brzo su ukorijenjene. Mjesec je potreban za preživljavanje u kraljevskim sortama, mirisnim, pokazat će prvo lišće u mjesec i pol. Kraljevski geraniumi će cvjetati tek sljedeće godine, kao i anđeoski geraniumi.

Kako množiti geranij iz sjemena kod kuće

Reprodukcija sjemena geranijaMetoda reprodukcije geranija manje je uobičajena. Ako se sjemenje bere sa svojih biljaka, možete dobiti grm koji će se razlikovati od vaših roditelja. Često se tijekom odabira dobivaju nove sorte. Ali nije teško rastegnuti geranij iz sjemena kod kuće, samo će više vremena biti potrebno za razvoj punog grma.

Sjemenke će se povećati brže ako se obavlja obrada. Kupljeni sjemenki možda su obrađeni. Vlastite, morate brisati s brusnim papirom, uništavajući gornji gusti sloj ljuske. Nakon toga, sjeme se natopi u stimulatoru tri sata.

U metodi sjemena, za veću učinkovitost potrebno je uzeti u obzir:

 • optimalno vrijeme sjetve;
 • ovisnost temperature tla i vremena klijanja;
 • supstrat za sadnice;
 • branje i njegu.

Priprema tlaTlo za sjetvu treba biti lagano i prosijano, budući da su sjemenke male. Podloga se sastoji od travnjaka, treseta i pijeska u omjeru od 2: 1: 1 dijelova. Obavezno dezinficirati podlogu na bilo koji dostupan način. Sastav je umjereno navlažen, izravnavan. Sjemenke su razmaknute na udaljenosti od 5 cm i posipane pijeskom od 0,5 cm.

Nakon sjetve, posuda je prekrivena i postavljena na toplom tamnom mjestu. Čim sjeme prođe, stavite lonac na svijetlo mjesto na hladnom mjestu. Dok se sjeme diže, staklo se uklanja, kapljice vode se uklone iz njega, tlo je prozračeno.

Optimalna temperatura klijavosti sjemena je 20-22 stupnja. Cotiledoni, ako nisu spušteni, istegnuti će se i pasti. U ovom trenutku ne možete dopustiti izgled crne noge. Za vodu s ružičastom vodom s kalijevim permanganatom, ne mokrenjem klica. Važno je navlažiti podlogu umjereno, ne dopuštajući stagnaciju vode u tlu.

Related  Očaravajući cvjetanje i neugodan karakter azaleje

Sadnice geranijaDva tjedna nakon izbojaka, biljke su uronjene, nakon 45 dana biljke su posađene na stalno mjesto. Budući da se gerijani dugo vremena umnožavaju iz sjemena, potrebno ih je sijati, počevši od prosinca. Istina, ranije će se sadnice pojaviti, to će biti potrebno više njege, osvjetljenja. Ali sadnice sjemena cvjetat će rano.

Također nije potrebno odgoditi branje biljaka. Korijenski sustav, koji se širi, isprepliće, a branje će proći s odgodom razvoja.

Možete odabrati sadnice u zasebnim čašama promjera 10 cm ili u zajedničkom spremniku za cvijeće na udaljenosti od 15 do 17 cm.

Sadnice geranijaKada se šesti list pojavljuje na biljkama, grmlje se treba ukloniti. oblik, tako da je geranij iz sjemena kod kuće zadovoljan s obilnim cvjetanjem dizalica. Međutim, treba imati na umu da mirisni geranij ima svoj razvojni ciklus, kod kuće se biljka ponaša drugačije. Dulji razvoj ide s kapriciozan kraljevski geraniums.

Korijenska reprodukcija pelargonija iz klice

Ako je pelargonija iz korijena prošla krumpir, od njih možete dobiti nove grmlje. Zbog toga je grm uklonjen sa zemlje, potresen, a korijenski sustav podijeljen tako da mladi početci lišća imaju korijene za hranjenje. Važno je da su dosadna mala, inače će se korijeni isprepletati i bit će nemoguće razdvajati ih. Tlo bi trebalo biti uobičajenog sastava, male posude s promjerom ne većim od 10 cm.

To je sve mudrost uzgoja pelargonija. Tijekom rada, svaki vrtlar zarađuje vlastite tehnike, s vremena na vrijeme, daleko od preporučenih.

Glavne metode širenja geranija u proljeće – video