Fasaden til bygningen er dekorert med geraniumGeranium familie som omfatter mange arter av pelargonium fra Europa og Asia, og med Southern African Pelargonium, siden antikken tiltrukket folks oppmerksomhet. Æren var ikke bare dekorative geranium, de gode egenskapene av planter med krøllete blonder eller dissekert blader og blomster i alle farger og fasonger var godt kjent i antikkens Hellas.

Historie om bruk av medisinske egenskaper av geraniumer

Mange arter av geraniumer allerede i den fjerne perioden var kjent for sine medisinske kulturer. De gjorde infusjoner, decoctions og mottatt smør. Bunter med duftende greener ble brukt til å bekjempe parasitter, blodsugende insekter og ubehagelige lukt.

Olje fra kronblad av geraniumBotanikere kjenner om 400 arter av ville geraniumer, som spenner fra Atlanterhavet til Stillehavet, fra Nord-Europa til India. I folkemedisin brukes flere innfødte varianter av geranium. Et vell av biokjemisk sammensetning påvirker nesten alle familiemedlemmer, inkludert innendørs pelargonium og hybridvarianter.

Den systematiske studien av medisinske egenskaper i geraniumer begynte bare i andre halvdel av XIX århundre. Oppmerksomhet på kultur tiltrukket sin popularitet blant de fattige, og planten ble brukt så omfattende at blader, røtter og blomster av geranium kom inn i spill.

Dag, tradisjonell medisin og homøopati bekrefte opplevelsen av forfedre og verdsette den geranium for sine gode egenskaper, aktivitet mot patogener, anti-inflammatorisk og regenerative egenskaper.

Aktive stoffer i geranium

Som et medisinsk råmateriale fremstilles rhizomes av geranium og dets grønne luftdel. Det er her at maksimal mengde biologisk aktive stoffer og forbindelser er konsentrert.

Såpe fra kronbladene av geraniumDen viktigste skatten av planter fra geraniums slekt er geranium, en verdifull aromatisk alkohol som er en del av den berømte geraniumoljen. Og dessuten, i sammensetningen av planteråvarer er det:

 • glukose og fruktose;
 • flavonoider;
 • saponiner,
 • katekiner,
 • en stor mengde tanniner, hvor innholdet i noen tilfeller når 4%
 • forbindelser med antibakterielle og antivirale egenskaper;
 • karoten, vitaminer K og C;
 • makro og mikroelementer;
 • alkaloider;
 • antocyaniner.

Ofte for medisinske formål er geranium brukt til duftende, eng og blodrøde pelargoner. Men ikke bare de ville plantene er rike på nyttige stoffer, de medisinske egenskapene til det duftende rommet geranium er neppe mindre enn de av slektningene sine fra skogkanten.

Terapeutiske egenskaper av geranium og deres anvendelse

Geranium har uttalt antimikrobielle, antiinflammatoriske, hemostatiske og antivirale egenskaper.Geranium har uttalt antimikrobielle, antiinflammatoriske, hemostatiske og antivirale egenskaper. Forberedelser på grunnlag av planteråvarer er i stand til å roe aktivt, for å påvirke arbeidskapasiteten, motstand mot stressende situasjoner, søvnløshet positivt.

Related  Sykdommer og skadedyr av balsamblomst

De medisinske egenskapene til geranium inkluderer evnen til å:

 • forhindre utbruddet av ødem;
 • lindre smerte og feber;
 • å kjempe med patogene mikroflora og inflammatoriske prosesser på huden og slimhinnene;
 • å senke arterielt trykk.

Planten har en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet, fordøyelseskanalen og leveren, urinveiene, kjønnsområdet og nyrene. I folkemedisin brukes geranium til å behandle osteokondrose og radikulitt.

Helbredende drikke fra geraniumGeranium – en effektiv antidepressant som lindrer, stabiliserer den mentale og psykiske tilstand, har gunstige effekter på arbeidskapasitet og søvnkvalitet.

Geranium olje egenskaper og dens anvendelse

Legemidlet har uttalt antibakterielle, antiinflammatoriske og regenererende egenskaper, som er verdsatt av skjønnhetseksperter og dermatologer. Takket være disse egenskapene til oljer av geranium brukes den til behandling av akne, pustulære lesjoner i huden, cellulitter og andre kosmetiske problemer.

Geraniumolje brukes til kosmetiske formålPlanternes evne til å påvirke prosessene for cellegenerering og mild desinfeksjonsvirkning bestemte bruken av geranium til behandling av psoriasis. I dag brukes vegetabilske råvarer og olje i terapi:

 • vanskelig å behandle en prøve;
 • konsekvenser av frostbit;
 • alvorlige forbrenninger.

Maske av geranium oljeI tillegg geranium olje – et effektivt middel for migrene, søvnløshet, samt uregelmessig menstruasjon.

Bruken av nyttige egenskaper av geranium i hverdagen

Noen ganger forårsaker aktiviteten til en plante et rimelig spørsmål for amatøravlere: “Er det mulig å holde geranium hjemme? Vil dens innvirkning på atmosfæren på rommet være negativ? “

Slike frykter er helt forgjeves. Planter av geranium sprer seg egentlig aktivt om seg aromatiske stoffer og phytoncider. Dette forbedrer luftkvaliteten i huset, og evnen til å nøytralisere giftige urenheter og lukt gjør blomsten uunnværlig i store byer og i landlige områder.

Houseplant ikke bare dekorere interiøret, det vil bidra til å takle plagsomme insekter. For eksempel er lukten av geraniumer dårlig tolerert av mygg og fluer.

Og folk i nærvær av duftende geraniumer:

 • de blir roligere;
 • sov bedre
 • mindre lider av hodepine og migrene.

Related  Planting gloxinia knollvekster

Geraniumolje brukes til hodepineNyttige egenskaper av geraniumer vises også på tomten. Hagearter kan brukes som et middel for å bekjempe insekt skadedyr og ugress. Phytoncider av geranium hemmer aktiviteten til begge. Som et resultat blir tid og krefter lagret for å behandle hagen og hagen.

Høsting og lagring av urteråvarer

For medisinske formål, bruk alle deler av anleggetDen antenne delen av anlegget og rhizomes av geranium kan samles og bevart for fremtidig bruk. Grønnene kuttes under blomstring og tørkes forsiktig i skyggen eller i spesielle tørkeapparater ved en temperatur på opptil 45 ° C.

Rødder er best å grave opp høsten, når de samler maksimalt antall aktive og næringsstoffer. Etter rensing fra jorden, vask og tørking, blir rhizomene kuttet i små fragmenter og tørket ved en temperatur ikke høyere enn 60 ° C.

Nyttige egenskaper av geranium i tørkede røtter vedvarer i to år, og i grønne omgivelser – bare opptil et år.

Kontraindikasjoner til bruk av geraniumer

Geraniumteblader til barn gis bare etter konsultasjon med legenMed mange medisinske egenskaper av geranium kan kontraindikasjoner til bruk til medisinske formål virke ubetydelig. Og likevel ta hensyn til deres verdi, spesielt hvis familiemedlemmene har en tendens til allergi, eller det handler om å behandle små barn.

På duften av geranier og dens olje, noen mennesker har en allergisk reaksjon manifestert ved luftveissymptomer: kramper i øynene, rennende nese, hoste og sår hals. Selv de mest nyttige egenskapene til geranium vil ikke bringe helse, hvis helsen forverres på grunn av allergi.

For barn bør alle geraniumpreparater beregnet for intern bruk bare brukes i samtykke fra den behandlende legen. Ekstern søknad er begrenset kun til individuell intoleranse. Disse samme kravene gjelder fullt ut:

 • til gravide og ammende kvinner
 • til personer med sykdommer i mage-tarmkanalen i forverringsstadiet.

Related  Foto og navn på arter av eksotiske orkideer

Ikke misbruk behandling av folkemidlene basert på geranium og dets olje til eldre mennesker, så vel som i nærvær av åreknuter og tromboflebitt.

En video om de nyttige egenskapene til geraniumer