Zamiokulkas u unutrašnjosti sobeZamiokulkas – cvijet koji će donijeti prosperitet u kuću, ljudi zovu stablo dolara. Kako se zamiokulka množe kod kuće, za to su uvjeti potrebni, možete čitati ili gledati videozapis. Glavna stvar u reprodukciji, a ne da guta stvari, razvoj korijena nije jedan mjesec. U početku, biljka skuplja gomolj, a tek tada počinje graditi zelenu masu. Svaka sljedeća grana raste iz gomolja koja raste u veličini.

Uvjeti uzgoja

Odjeljak za žvakanje tijekom transplantacijeBriga za zmiokulkasom kod kuće uključuje reprodukciju tijekom periodičnog transplantacije u novom spremniku. U tom je slučaju proces razdvajanja gomolja štedljiv. Treba ih nježno posaditi u pripremljenu zdjelu s dobrim drenažnim slojem i pokriti od vrha do stvaranja novog lišća.

Svi dijelovi biljke su otrovni. Prilikom rada koristite rukavice i pobrinite se da životinje ili djeca ne jedu komade biljke.

Ostali načini dobivanja novih biljaka bit će ukorjenjivanje reznica, letaka ili rezanog gomolja. Treba imati na umu da je svaka metoda reprodukcije duga. Stoga, ako je klijanje u vodi, onda se ne smije okretati. Supstrat za klijanje ne sadrži humus, sterilni, pari.

U procesu ukorijenjenosti, gomolja se formira zbog hranjivih tvari listova ili reznica. Stoga, do trenutka kad se prvi mladi list pojavljuje, stari dio postaje žut i bori se. Ovo je normalno.

Rooting se odvija u toplini i svjetlu. Na zemlju ne isparava vlaga, kapa se stvara preko biljke, ponekad je svježi zrak prozračen. Voda vrlo umjereno, tako da voda samo vlagu zemlju na zidovima stakla.

Kako organizirati zamiokulkas kod kuće

Sadnice sojeAko cvijet nadmaši jela, a cvjećar ne treba nove uzorke, onda korijenje ne smeta. Lonac je ili izrezan ili razbijen, biljka je uklonjena i posadena u novim posuđem, nešto više nego prije.

Related  Proučavamo bolesti ljubičica i načine njihova liječenja

Kako razmnožiti zamiokulkas kod kuće kada sadi biljku odraslih? Svaki gomolj posadite u zasebnu zdjelu. Tlo je lagano i plodno. Prašina i ekspandirana gline pridonose sastavu jednakih dijelova:

  • trava;
  • list zemlja;
  • pijesak;
  • treset.

U postrojenju posadite samo u proljeće u plitkim loncima, četvrtina čija visina zauzima drenažni sloj.

Za transplantaciju možete podijeliti grmlje, pažljivo rastavljajući isprepletene korijene i možete rezati gomolj. Ako ima više na gomolji nego jedan bubreg koji spava, dijeli se na pola. Reza se osuši, pospite ugljenom prašinom, staviti u malu lonac. Prvi put možete voditi zemlju 3 dana, malo.

Svaka transplantacija i prekrcaj za cvijet je stresan, i trebalo mu je vrijeme da ponovno dobije zdravi izgled. Stoga, cvijet raste dok ne deformira lonac. Ako zamiokulkate biljke u veliku zdjelu, sve dok ne bude puna, nećete imati rast grančica.

Reprodukcija zamyokulke reznicama i listovima

Reprodukcija zamyokulke reznicama i listovimaKao što pokazuje praksa, lakše je širiti zamiokulkas s listom ili ručkom. Da biste to učinili, nemojte ozlijediti transplantaciju biljaka. Oštri nož može se koristiti za odvajanje jednog cirrostrata. Ako je izrezana u segmente na kojima se nalaze pupoljci, to su reznice. Gornja stabljica može sadržavati mnogo lopatica. Što je veća stabljika, to je uspješniji korijen.

Kod kuće, zmioculcus se reproducira iu vodi i na posebnom podlogama. Važno je da vrh peteljke ne truju. U tu svrhu, u vodu se dodaje aktivni ugljen ili fungicid, koji potiskuju proces propadanja. Mjesec ili dulje prolazi prije nego se korijeni pojave. Rooting također može biti proveden u čistom mokrom pješčanom ili sphagnum mahovinom.

Korijenje tanjuraListne ploče za reprodukciju izrezane su sterilnim instrumentom s komadom stabljike. Oni mogu korijeniti u vodi ili odmah u steriliziranoj podlozi. Ovaj korijen će trajati 2-6 mjeseci, morate imati strpljenje dok se čvorovi rastu u podnožju lista.

Related  Fotografije i nazivi sorti zatvorenih ljubičica (5. dio)

Ako biljka vrhu lista s nekoliko lopatica, razvoj će biti brži. Ali, svaki bi list trebao biti zasađen u zasebno staklo i pružiti podršku. U posuđu treba postojati drenažni sloj, rupu za ispuštanje vode. Stabljica je smještena u zapečaćenu vrećicu ili ispod posude. Povremeno je postrojenje prozračeno, zasićeno vodom, uz zidove posude. I samo s pojavom prvog lista, sklonište se uklanja.

Reprodukcija zamiokulkasa lima – video od četiri dijela

1. dio.

Dio 2.

3. dio.

4. dio.