Sammansättning och egenskaper vid val av blandade foder till höns

Korrekt utvalt foder från de första dagarna av livet kommer att bidra till att odla en hälsosam boskapKompetent utvald från de första dagarna av livet är en ranson för kycklingar en garanti för snabb tillväxt, god hälsa och en säker viktökning. Det är därför en balanserad foder som uppfyller behoven hos fjäderfä för kycklingar som säkert blir populär bland ägarna av stora och små hushållsplaner.

Att bli grunden för menyn, bokstavligen från de första dagarna av chickens liv, blandat foder med minimal ansträngning gör det möjligt att uppnå:

 • stärka djurens immunitet, förbättra sin totala hälsa och minska risken för vanliga infektioner.
 • förenklar vård genom att spara tid på förberedelse av pinnar och våtfoder;
 • minskning av avfallsprodukter som inte ätits och sugared i tid;
 • acceleration av tillväxt och viktökning
 • underlätta normalisering av foder.

Kycklingar äter aktivt blandat foderDessutom är sammansättningen av blandade foder för kycklingar utformad för maximal snabb och fullständig assimilering. Samtidigt ingår inte bara de komponenter som är ansvariga för näring av foderet, utan även dess vitamininnehåll, liksom mineraltillsatser som beräknas för en viss ålder, vanligtvis i de färdiga blandningarna.

När man väljer ett foderblandning för kycklingar, måste man komma ihåg att med ålder förändras fåglarnas behov. För fodring av kycklingar och unga djur är därför näringsinnehållet i blandningen olika i sammansättning och storlek.

Vid överföring av fjäderfä för att torka matar, hänvisas de oftast till ett två- eller trestegssystem, inklusive blandade flöden för kycklingar Start, Growth och Finish. Start- eller startblandningar är viktigast för kycklingar, eftersom de ligger framtidens hälsa och tillväxt. Bland de mest populära färdiga produkterna av detta slag är blandat foder till höns PK 5 och fullblend Solnyshko.

Blandat foder för kycklingar Solsken

Fullfoder innehåller allt som behövs för den fulla utvecklingen av ungt fjäderfä. En sol med en harmonisk näringskomposition kan användas för att mata inte bara kycklingar, men också andra små husdjur, till exempel kalkon, gös och ankor, från tidigaste ålder.

Sammansättning av blandat foder SunshineTrots det faktum att priset på blandat foder för kycklingar är högre än kostnaden för komponenter i den traditionella “våta” kosten, talar resultaten för att använda komplexa balanserade blandningar.

Inte bara växer kycklingarna mer aktivt, matningen absorberas enkelt och fullt utan att orsaka något tarmbesvär även vid mycket unga ungar. I blandningen finns inga konstgjorda färger eller konserveringsmedel, antibiotika och andra komponenter, vilket ofta orsakar klagomål från fjäderfäbönder.

Foder för kycklingar PC 5

Matande kycklingar med blandat foder SunshineEtt av de mest kända färdiga matarna är foderblandningen för kycklingar PK 5, avsedd för de första dagarna av fågelstillväxt. Detta är en fullvärdig mat, vilket möjliggör kortast möjliga tid för att höja boskapet och skapa en reserv för framtida tillväxt.

Liksom Solnyshko används PC 5 inte bara för utfodring av kycklingar. Denna matning kan ges till vaktlar, kalkoner och andra typer av fjäderfä och används som en komponent i ett två- eller trefasbaserat fettsystem:

 1. Från 1 till 30 dagars kycklingar får PC 5, och sedan går övergången till det slutliga flödet.
 2. Från 1 till 14 dagar ges kycklingar PC 5, då fågeln överförs till foder för tillväxt, och från en månad matar djuren den slutliga blandningen.

Sammansättningen av blandat foder Börja för kycklingar av köttraser ingår:

 • majs – ca 37%;
 • sojamjöl – upp till 30%;
 • vete – upp till 20%;
 • vegetabilisk olja och raps kaka – 6%;
 • sockerbeta melasser – ca 2%;
 • krita, aminosyror, bordsalt, fosfat, läsk, vitaminblandning – 2-5%.

Foder för kycklingar PC 6

Foder för kycklingar PC-6Som färdigförening kan du använda blandat foder för kycklingar, vilket inkluderar komponenter som syftar till snabb viktökning. Korrekt utfodring med denna blandning kan ge en vinst på upp till 52 gram per dag, eftersom partikelstorleken är något större än i foderet för höns Start.

Sammansättningen av foder för kycklingar PC-6 innefattar:

 • majs – 23%;
 • vete – 46%;
 • sojamjöl – 15%;
 • fisk eller kött-och benmjöl -5%;
 • kaka från solrosfrön – 6%;
 • vegetabilisk olja – 2,5%;
 • krita, bordsalt, vitaminblandning – 2,5%.

Hur korrekt att ge blandat foder till höns?

Användningen av färdiga blandade foder på grundval av kosten tyder på att:

 • under de första fem dagarna av livet får fågeln mat från 6 till 8 gånger om dagen;
 • Upp till 2 veckors ålder, utfodring sker 4 gånger om dagen;
 • från tredje veckan överförs kycklingarna till en två-timmars måltid.

Det dagliga intaget av blandat foder för kyckling beror på ålderns och tillståndet hos fjäderfä.Dagligt intag av blandat foder av kycklingar

Under den femte veckan växer unga upp till 110-120 gram per dag och i en månad och en halv kycklingar av köttradar äter 170 gram dagligen.

Färdiga blandade foder för kycklingar kan användas som enda ingrediens i kosten och kompletteras även med våta bryozoaner, gräs och andra produkter.

Kycklingar får en full måltidVi får inte glömma att fågeln måste ges grus och färskvatten. För kycklingar upp till fem dagar fylls kaliumpermanganat till drycken. Den återstående maten avlägsnas efter 40 minuter.

Foder för höns egna händer

Exempel matningskomposition av självkokningOm fjäderfägården skrämmer priset på färdiga blandade foder eller liknande produkter är svåra att komma på landsbygden, kan du få ett lika imponerande resultat med hjälp av hemlagad blandat foder.

Att göra blandat foder till höns med egna händer kan du använda receptet på ett industriellt prov eller hämta en blandning enligt din egen förståelse. Huvuddelen är att den uppfyller alla behov hos en växande fågel.

Förberedelse av blandat foder för kycklingar – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector