Sok od voća i povrća donosi tijelo dobroU praksi prehrane za dugo vremena uključena je uporaba sokova od voća i povrća. U svježe stisnutom soku koncentrira se u maloj količini svih najkorisnijih od bogatog proizvoda. Ponekad tekućina je jedini oblik prehrane. U drugim slučajevima, čaša soka je izvor dnevnih vitamina. Sok od ananasa je multivitamski kompleks s posebnom tvari koja se zove bromelain, koja potiče ubrzanje metabolizma u tijelu.

Pravi izbor ananasa

Svježe iscijeđen sok od ananasaKorisno je samo sok, pripremljen od zrelog plodova. Stoga, odaberite zrelog ananasa, prekomorskih plodova, to nije lako. Međutim, postoje znakovi na kojima je moguće s visokim stupnjem vjerojatnosti odabira prikladnog voća:

 • vizualno;
 • taktilni;
 • zvukom;
 • po stanju pramena;
 • od mirisa.

Kod vanjskog istraživanja potrebno je obratiti pažnju na boju, trebala bi biti žuto-smeđa. Kora mora biti cjelina bez udara i oštećenja. Nije potrebno proučiti voće dalje, ako su na njoj pronađene smeđe mrlje, ananas se počeo truliti. Uzimajući ananas u vaše ruke morate odrediti stanje kora, trebao bi biti mekan i elastičan od pritiska. Ako se to ne dogodi, ananas nije zrela, a sok od toga neće biti korisno. Zeleno voće može nakon nekog vremena postati žuto. Zrelo, sigurno neće.

Ako udarite koru dlanom, čut ćete zvuk. Gluhoj osobi govori o zrelosti, zvuči upozorava, bolje je suzdržati od kupnje. Mnogo će reći pramen na vrhu bobice. U zrelom ananasu, list se lako naborati i rastrgati. Svježe lišće kaže, voće je nedavno otkinuto. Suha suha glava s malim brojem lišća znak, voće je otrgnuo od zelene, putovao dugo na moru, na bazama, i za dugo vremena je stavljen na prodaju.

Prilikom odabira ananasa morate njušiti plod. Miris s prevladavajućim pikantnim slatkim notama upućuje na početak fermentacije. Plod je bio preplitan. Ako se kupnja obavlja u trgovini tvrtke s dobrom reputacijom, visoki troškovi mogu biti povezani s isporukom robe zrakom iz mjesta rasta. Zatim zreo ananas, sigurno će uživati ​​u vašem ukusu. Iako cijena ne odgovara uvijek kvaliteti proizvoda.

 Sadržaj hranjivih tvari u soku

U ananasu je visoka koncentracija vitamina CAnanas od tropskog voća je vrlo vrijedan proizvod jer je s niskim udjelom kalorija korisnih tvari za ljude golem. Dovoljno je reći da u njoj postoji više vitamina C nego u limuni. Kalorični sadržaj 100 g soka je 48 kcal, ali ugljikohidrati prevladavaju u energetskom sastavu. Sok sadrži:

 • voda – 86%;
 • šećer – 11,5%;
 • limunska kiselina – 0,4%;
 • askorbinska kiselina ili vitamin C – 50 mg;
 • skupina vitamina B, A, PP.

Related  Jednostavna briga za geranij kod kuće

Vitamini u ananasu poboljšavaju djelovanje organskih enzima, od kojih su neki jedinstveni u svom djelovanju. Mikroelementi su zastupljeni s 16 imena, od kojih su najvažniji za ljude soli kalija, magnezija, mangana, fosfora, željeza i bakra. Takav kompleks korisnih sastojaka soka poboljšava jedinstvenu tvar bromelain i hlapljive estere, dajući jedinstveni miris fetusu.

Bromenain prisutan u ananazumu je tvar koja može potaknuti mnoge procese u tijelu. Ova komponenta je nestabilna, raspada se tijekom toplinske obrade i skladištenja. Bromelain se ne nalazi u konzerviranim proizvodima i industrijskim sokovima.

Za pripremu sokova koriste se samo zreliji kvalitetni ananasiDjelovanje bromelina je višestruko:

 • sudjeluje u razgradnji proteina;
 • potiskuje upalu;
 • jača imunološki sustav;
 • potiče stanjivanje krvi i otapanje taloga na plovilima;
 • blagotvoran učinak na rad probavnog trakta.

Upotreba svježe stisnutog soka je najveća kada se konzumira na prazan želudac. Tada je najaktivniji na svim sustavima tijela zacjeljivanje bromelaina. Uz upotrebu sok kao desert, koristi od njegovih poboljšanih djelovanja enzima želučanog soka. Probavljanje teških i masnih hrana će biti uspješnije nakon što popije sok od ananasa. To je, sok je uvijek koristan, ali njegov učinak je selektivan u različitim slučajevima.

Za koga je sok od ananasa vitalan

Sustavno korištenje sokova od ananasa poboljšava pamćenjeZnajući o prednostima proizvoda može se reći, sok nema kontraindikacije za uzimanje, osim u nekoliko slučajeva zbog visoke kiselosti ananasa i drugih trenutaka:

 • netolerancije na bilo koju od komponenti;
 • Gastrointestinalna bolest u akutnoj fazi i gastritis s visokom kiselosti;
 • u dobi do 6 godina;
 • trudnoće i laktacije.

Za one koji su ušli u starost zrelosti, nakon 40 godina, čašu soka dva puta tjedno produžit će zdravlje dugi niz godina. To olakšava ne samo bromelain i ananas vitamina, već veliki broj drugih aktivnih tvari. Dakle, kalij je neophodan za funkcioniranje cirkulacijskog sustava, uključujući srčani mišić i aktivnost mozga. Od recepcije soka sustavno, pritisak se smanjuje na normu, krvne žile iz kolesterola se čiste i rizik od tromboze smanjuje.

Related  Prednosti i kontraindikacije kiselog đumbira

Poboljšava pamćenje, zglobovi i mišići prestaju boljeti, bolesti za katarhiju lakše se izliječe, uklanjaju se stresni uvjeti. Pritom biste trebali znati pravila o upotrebi lijekova.

Za one koji, uz pomoć sokova od ananasa, žele brzo dobiti rezultat, podsjećamo da korisne tvari mogu postati otrov s prekomjernom uporabom. Predoziranje vitaminom C – uzrokuje proljev, žgaravicu, nesanicu. Predoziranje bromelainom dovodi do osipa na koži, proljeva, menstrualnog krvarenja kod žena do pobačaja. Bromelain u interakciji s lijekovima. Za kronično bolesne pacijente potrebno je savjetovanje s liječnikom.

Razlika između svježe pripremljenog soka i industrijskog proizvoda

Maksimalna korist može se dobiti samo od samozravljive ananasaSve što govori o koristima sokova od ananasa odnosi se na izradu kod kuće. Proizvodi dobiveni tvorničkom uporabom suhih sastojaka, koji su otopljeni u vodi, dodaju okus, šećer i konzervanse. Trenutačno čak i šećer zamjenjuje drugi pojačivač okusa, što je još opasnije za tijelo. Čak i ako oznaka ukazuje na 100% sok od ananasa, ona se rekonstituira, a bromelain više ne sadrži. I u nektarima, čak i ovaj sastav nije, dozvoljeno je imati samo 30% sok, a ostatak je voda.

Stoga, za upotrebu, morate napraviti svježi sok kod kuće i držati ga u hladnjaku ne dulje od jednog dana. Prije kuhanja proizvoda morate oprati ananas i ukloniti ga. Izrežite pročišćeni plod u komade i prođite kroz miješalicu ili sokovnik. Ne trebate ukloniti sok od celuloze, razrijediti masu s malo vode ili drugog prirodnog soka.

Takav proizvod možete konzumirati zdravstvenim pogodnostima po jednom staklu dvaput tjedno. Ananasna je kiselost aktivna, često uključivanje sok u izborniku može uzrokovati gastritis. Nakon konzumiranja sok, potrebno je donijeti usnu šupljinu redom. Sok korodi caklinu zuba. Ispravno radi one koji piju voćni sok kroz cijev.

Izrada sok od ananasa s juicer – video