nježna kozmetika na cvjetnjakuGotovo svi znaju spektakularnu i nezahtjevnu ljepotu Cosmije, čiji rast je dostupan svima. Glavna stvar za razumijevanje je kada saditi nepretenciozan cvijet. Ovaj zajednički godišnji mogu se naći gotovo posvuda. Koristi se za vrtlarenje ne samo lokalnih područja, već i urbanih travnjaka i cvjetnjaka. Čak je i naziv biljke preveden s latinskog kao “ukras”. Kozmički cvjetovi, njihova sadnja, skrb i fotografije često se raspravlja na tematskim forumima. Pa, kako i kada ću biljka sama?

Vrijeme i tehnologija sjetve

Kozmetički sjemenki

Uzgoj kozme na vašem mjestu može se obaviti bilo izravnim sjetvovanjem sjemena na otvorenom tlu, ili kroz sadnice. U prvom slučaju, to će cvatu u srpnju, u drugom – u lipnju. Da bismo bolje razumjeli kada sadimo kozmece kada raste iz sjemena o biljci, treba znati sljedeće:

  1. Postrojenje je termofilno, ali je u stanju tolerirati mali mraz.
  2. Klijcem sjemena traje oko 2 tjedna.
  3. Optimalna temperatura peckanja sjemena je 12-15 °.

izbojci sadnicaUzevši u obzir sve gore navedene čimbenike, može se zaključiti da je moguće da se šaran sijati na otvoreno tlo već početkom svibnja. Za njegovo postavljanje najprikladnija su otvorena solarna područja s dovoljno plodnim i dobro dreniranim tlima.

Prilikom odabira mjesta, trebali biste također osigurati da je zaštićena od izravne izloženosti hladnim sjevernim vjetrovima.

U takvim uvjetima biljka će u potpunosti otvoriti svoj potencijal i uživat će u izobilju cvjetanja sve do mraza. Tako smo saznali kada podmazati tepih na otvorenom terenu kada se uzgajaju iz sjemena, a koji su uvjeti za sadnice?

Kozmetički sadnice spremne za transplantacijuUz postupak uzgoja sadnica, sjeme se sadi u drugoj polovici ožujka. Oni su samo malo pritisnuti u loose hranjiv tlo, a zatim zalijevati. Na temperaturama od 18 do 20 ° izbojci se pojavljuju u roku od 10 dana. Prvi put neki specijalni izbori ne zahtijevaju. Kada se ta listova pojave na sadnicama, oni se uranjaju u prostranije posude ili pojedinačne šalice. Kako bi se spriječilo istjecanje biljaka, temperatura se smanjuje na 16-18 ° C.

Da biste izbjegli naporan proces branje usjeva, možete odmah izvršiti nekoliko sjemena u čašama.

Kultivacija kozmece iz sjemena tijekom izravnog sjetve u otvorenom tlu nije osobito teška. Sjeme se sije u pripremljenim grebenima. U tom slučaju se koristi metoda gniježđenja sjetve, tj. Sjeme se širi na površinu zemlje gnijezdima u nekoliko komada. Nakon toga, samo ga slave dlanom rukom.

Uzgoj i njegu

kozmetika nije zahtjevna u skrbiSadnja i briga za kozmeus na otvorenom polju ima svoje osobine. Uz metodu uzgoja sadnica, mlada biljka počinju saditi u drugoj polovici svibnja. Postavite ih u male rupe na udaljenosti od 30 cm jedna od druge. Nakon sadnje biljke se obilno zalijevaju.

Visoke ocjene kozmee zahtijevaju podršku. Instalirajte ih najbolje nakon sadnje.

Kad biljke dosegnu visinu od pola metra, oni stišću krunu. Ova metoda doprinosi boljem bocanju i obilnom cvatu.

Related  Jednostavna sadnja i jednostavna briga o utrobi na otvorenom terenu

Briga za kozmeus također se sastoji u pravodobnom navodnjavanju, labavljenju tla i uvođenju gnojidbe. Također ne zaboravite na pravodobno uklanjanje korova. Zalijevanje kozmosa ne smije biti više od jednom tjedno. Njegov snažni sustav korijena savršeno pruža vlagu čak i od najdubljih slojeva tla.

izbojci kozmece na mjestuKako bi se spriječilo nastajanje kore zemlje, površina tla nakon svake navodnjavanja je labavljena. Kako bi se uštedjelo vrijeme, labavljenje se može kombinirati s korovom. Pravovremeni preljev uvelike će poboljšati izgled biljaka i povećati obilje cvjetanja.

Prvi put se gnojiva uvode dva tjedna nakon sadnje sadnica. Za to se koriste univerzalni kompleksi minerala. Drugi put u pocrnjeloj fazi, treći – tijekom cvatnje.

S jakim rastom grmlja, možete ih izrezati. To će biljkama dati kompaktniji izgled. Obrezivanje grmljenih grmova ne smije biti više od 30 cm, dok u području rezanja mora nužno dobiti već obezbojenu cvjetnicu.

domaćica je cvjetalaKosmeya nije toliko zahtjevna i stabilna biljka da gotovo nikada ne šteti nametnici i bolesti. Glavna prijetnja njenim sadnicama je samo puževa. Jednostavno ih uništite, u prolazima samo trebate posipati posebne pripreme. Uz mali broj štetočina, oni se mogu skupljati ručno.

Sadnja i briga za cvijeće Cosmosa nisu komplicirani. Ova kultura izvrsno umnožava samozaštavanje i sadi je jednom na njegovom mjestu, tijekom godina će uživati ​​u njegovom spektakularnom, obilnom i dugom cvjetanju.

Obrezivanje sjetve – video