leti u posudi za cvijećeČak i oprezan i iskusan uzgajivač za sobno bilje u loncima mogu se dobio leti. Kako da biste dobili osloboditi od neželjenih insekata, ne čekajući za distribuciju svim biljkama, a koje su mjere poduzete za sprječavanje ponovne infekcije – ta pitanja treba brzo i kompetentno riješen. A onda će se cvjetni vrt kuće ponovo moliti sa snažnim zdravim izbojcima.

Što muhe mogu započeti u cvjetnim posudama

S vrtnom zemljom u cvjetnim loncima može se dobiti puno različitih štetnika. Ali najčešće u njima insekti od tri tipa počinju uzgajati i početi uzgajati:

  • voćnih mušica ili voćnih mušica, izgledaju slične malim mušicama;voćna muha
  • soziridija – takozvani gljivični komarci;
  • ličinke – izgledaju kao vrlo mali leptiri s dva bijela krila.

Drosophila u prirodi je široko rasprostranjena posvuda, hrane se biljnim sokom, raspadaju biljni ostaci. Voćne muhe razlikuju se od kratkog životnog ciklusa i izvanredne plodnosti.

stsiaridyCirrhidi su relativno malo proučavani i uključuju do 20.000 vrsta. Najpoznatiji su gljiva, krastavac, krumpir i kobasica. Ova vrsta ne hrani na odrasle i ličinke hrane na gljiva micelija, korijena viših biljaka, propadaju biljnih tkiva.

štitasti moljacWhitefly ili aleurodida, žive na donjoj strani lišća i hrane se biljnim sokom. Neki od njih su opasni karantenski štetnici.

Kako medeni pada u cvjetne lonce

biljka umre od mesaDa biste dobili u lonac, ti gnats mogu na mnogo načina:

  • biti u kupnji ili vrtu, koja je slabo dezinficirana;
  • letjeti kroz otvoreni prozor u ljeto i polagati jaja u vlažnom tlu cvjetne posude;
  • zajedno s povrćem ili voćem i pomnožite, a potom prelazite u cvijeće.

Brzo reprodukciju Simuliidae u cvjetnim loncima promovira pretjerano vlaženje tla. U toplim i vlažnim uvjetima, od jajnih jaja, larve brzo formiraju i aktivno jedu. Uskoro postaje vidljiva nezdravom vrstom biljaka – grebena, lišće nestaje i pada, unatoč obilnom zalijevanju.

U početnoj fazi, infekcija biljke je teško odrediti. Treba pažljivo ispitati – gornji sloj tla i donja strana lišća.

Ako komada papira vidi kukaca, te u zemlji malih bijelih ličinki, koje je potrebno poduzeti hitne mjere, dok su štetočine nije platio bilo gdje.

Folk recepti za borbu protiv leta

leti zamkuIsprva možete pokušati riješiti se lignje u loncima uz pomoć narodnih metoda i započeti s najmanje traumatičnim za biljke.

Najprije je potrebno ostaviti zemlju suhom najmanje dva centimetra i malo otpustiti gornji sloj. U takvim uvjetima teško je ličinke preživjeti jer im je potrebna vlažna okolina. Zatim uhvatite sve leteće insekte. Učinite to pomoću zamki ljepila.

Najjednostavnije one su vrsta zastave iz pravokutnika debelog papira na čačkalici. Papir presvučen kredom ili melasa i zaglavljen u zemlju među lišćem. Po potrebi, zamke se zamjenjuju. Zalijevanje biljke sve ovo vrijeme bi trebalo biti vrlo umjereno, tako da se gornji sloj tla ne mokri. To je najbolje učiniti stavljanjem posude u veliki spremnik vode. Prag i površina zemlje obrađuju se usisavačem bez četke. Jednostavno zateže sve leteće insekte.

Nakon prerade, jednokratnu vrećicu treba odbaciti, obično je prazan stan i dezinficiran diklorvosom.

Nakon uništenja u loncima odrasle odrasle Simuliidae, potrebno je zauzeti zemljište u kojem još uvijek postoji velik broj ličinki. Osušeni i rastreseni tlo izlijeva se otopinom jednog od dokazanih narodnih recepata:

  1. Infuziju češnjaka. Jednu glavu češnjaka se tlo i izlije s 0,5 litre vode. Infuzija se održava nekoliko sati, tada se tlo obilno raspršuje, cijela biljka se raspršuje, a ostatke češnjaka se pomiješaju s gornjim slojem zemlje.
  2. Mangansko rješenje. S biljkom se jednom tjedno liječi slaba blijedo ružičasta otopina.
  3. Otopina sapuna. U litru tople vode, otopite 20 grama sapuna za pranje rublja. Dobivena sapunska voda se zalijevati i sapunica na bolesnom uzorku tjedno.
  4. Priprema od crva za kućne ljubimce. Uzgaja se u dozi prikladnoj za liječenje mačaka i štenaca, a svaki tjedan zalijevaju biljke.

Folk lijekovi pomažu kod niskog stupnja infekcije.

kada težak poraz zahtijeva kemijska sredstva borbeTakođer je pogodan za prikaz mušice cvijeća u posudama s plastičnom vrećicom te veličine, tako da se uklapa u cijelu biljku. Važno je organizirati paket tako da nema grana. Pod paket raspršuje diklorvosa i brzo zamršen uže u sredini posude. U takvom stakleniku svi insekti umiru za nekoliko sati. Morate ukloniti torbu u susjednoj sobi, gdje je cvijeće nisu bili, a na istom mjestu održati obradu vakuum i staviti ljepljive zamke. Nakon dva tjedna, biljke tretirane diklorvosom vraćaju se na svoje mjesto.

Kemikalije od mušica

pripravci protiv primaljstvaAko se narodni lijekovi nisu pomogli da se riješe muha u posudi za cvijeće, ne mogu se izbjeći dostignuća moderne kemije. Znatno zaražena zemlja mora biti potpuno zamijenjena, oslobađajući ju korijene. Zatim cijela biljka, zajedno s korijenjem, tretira se s jednim od posebnih insekticida. Za uništavanje štetnika stane Fitoverm, Actellik, Bazudin, Aktara.

Za sprječavanje ponovne infekcije, koristite samo pari ili prolije zemljišni insekticid i promatrati način navodnjavanja, sprečavanje prekomjerne vlage tla u lonac.

Metode suzbijanja cvjetnih muha – video