Ahimenez se svidi svojim cvjetanjemZa početnike cvjećara koji je zainteresiran samo za biljke iz obitelji Gesneriev, poznanstvo s achimenima nosi puno pozitivnih emocija i dojmova. Ne samo da je cvijeće ove kulture može biti jednostavna i Terry, uspravno grmova i hang-Downing, hibridi i sorte achimenes ponudio je danas vrlo skroman i jednostavan zamjenu za brigu o vlasniku spremni dati kao darove s svijetle boje.

Zahvaljujući tim osobinama, cvjećari imaju mnogo vrsta achimena, uživajući u posebnoj ljubavi. Ovo je dugo dokazana biljka, a nova, nedavno dobivena od kopija uzgajivača.

Opisi i fotografije sorti popularnih s iskusnim cvjećarima i početnicima zaslužuju pozornost i pomažu u pronalaženju novih biljaka za uređenje kuće.

Ahimenez Serge Saliba

Ahimenez Serge SalibaOd križanja sorata naranče i žute Kraljice Ahimeneza u 2007. Serge Saliba primio je još jednu spektakularnu biljku koja je dobila ime autora. Achimenes Serge Saliba oblikuje kompaktne grmlje s uspravnim puškama i srednje veličine frotirne cvjetove složenih boja. Ako je prolio žut, narančasto-ružičasti ili tonovi lososa prevladavaju na rubu latica. U središtu koronete je smeđi šaran. Cvjetovi achimena mogu promijeniti nijanse ovisno o uvjetima uzgoja, osvjetljenju i temperaturi u sobi.

Achimenez Yellow English Rose

Achimenez Yellow English RoseNjegov doprinos stvaranju sorti achimena, podsjećajući na cvjetanje ruže, uveo je i poznati uzgajivač Serge Saliba. Njegova žuta engleska ruža – achimenez, predstavljena obožavateljima zatvorenih biljaka 2012. godine, postala je jedno od najistaknutijih autorskih postignuća autora. Velika dvostruka cvijeta prekrasne žute boje razlikuju se ne samo po veličini i čistoći sjene nego i valovitim rubovima latica. Za održavanje boje, prema opisu Achimenesea, bolje je zadržati raznolikost difuznom svjetlošću.

Otkrivenje Ahimeneza Sergea

Otkrivenje Ahimeneza SergeaAhimenes Serge Saliba poznati su i voljeni od strane cvjetnih proizvođača mnogih zemalja. Jedna od najpoznatijih biljnih sorti jest Sergejeva otkrića, koja je predstavljena 2013. godine. Biljka se razlikuje po tome što stvara izuzetno velike cvjetove, do sedam centimetara u promjeru, s plavo-ljubičastim laticama i središtem središta korule.

Ahimenez plava iskušenja

Ahimenez plava iskušenjaCvjetovi plave ili svijetle boje lila uvijek su čisti i nježni. Ahimenez Blue Temptation, stvorio S.Saliba u 2012 – nije iznimka. Terijalni vijenci, koji se otvaraju na biljkama, imaju zanimljiv oblik, čistu boju i savršeno podnose ljetnu vrućinu. Prema opisu, achimeni ove sorte su vrlo nepretenciozni i vole bujnu dugu cvatu.

Ahimenez Blue Swan

Ahimenez Blue SwanAhimenez Blue Swan je registriran od strane S.Saliba 2013. godine i odnosi se na sorte achimena s nepromjenjivom bojom cvijeća, u svim uvjetima u kojima je biljka bila. Veliki cvjetovi, do šest centimetara u promjeru, imaju nježnu plavu boju koja se mijenja u svijetlo žuti ili kremasti ton prema središtu koru. Plavi cvjetovi Achimenesa, na slici, učinkovito gledaju na pozadinu tamnog lišća, čineći lijepe kaskade.

Ahimenez plava dva puta

Ahimenez plava dva putaAhimenez Blue Twice, autorice poznate S.Salibe, pojavili su se mnogo kasnije, tek u 2011., ali već su postali ukras mnogih kuća. Polu-dvostruki ili dvostruki, ne veoma veliki cvjetovi ove biljke obojani su u svijetloplavi s jarkom bojom. Na zaobljenim zakrivljenim laticama vidljiv je uzorak vene. U sredini koru je slika prskanje. Grm nosača, kao na fotografiji, formiran je iz uspravnih izbojaka s zelenom nazubljenom lišću.

Ahimenez Peach Cascade

Ahimenez Peach CascadeVeliki cvjetovi kikiriki Peach Cascade je dar za one koji vole svijetle boje. Amber biljka, dobivena u 2009. zahvaljujući selekcijskom radu S.Salibe, velikodušno daje vlasniku zapanjujuću breskvu ili ružičasto-narančastu boju. Ovaj kultivar achymene dobro reagira na uzgoj iz kuće, ali boja krunica može varirati ovisno o uvjetima stvorenima za biljku.

Ahimenez Peach Cascade poboljšan

Poboljšana akumulacija Ahimenez breskveU 2012. godini Serge Saliba predstavio je kultivar Peach Cascade Improved sa polu-dvostrukim, većim cvjetovima od prve varijante. Središte korule je ukrašeno dodatnim laticama i bogatom žutom točkom. Biljka tvori uspravne izbojke, prekrivene zelenim lišćem, koje dugo cvjetaju.

Achimene Pink Glory

Achimene Pink GloryRaznolikost s velikim čistim ružičastim cvjetovima Pink Glory – odabir čimpanza Sergeja Salibe, kojeg je majstor izradio 2009. godine. Rubovi latica, a ova sorta valovite, te u središtu Corolla je žuta mrlja, nakićen s ljubičastim ili tamno-roza speckles i moždanog udara. Grm, prema opisu Achimenesa, sastoji se od uspravnih stabljika, prekrivenih tamnozelenim lišćem s burgundskim stražnjom stranom. Biljka je kompaktna i nepretenciozna, lijepo cvjeta i na svježem zraku, iu poluobrazi i na suncu.

Ahimenez Aurora Charm

Ahimenez Aurora CharmSjajno cvjetajuća hibridna Aurora Charm je achymene Sergea Saliba, koju je autor predstavio 2009. godine. Biljka ima obilje cvjetanja, a zanimljivo je ne samo opći dojam svijetle kompaktne grmlje, nego i svakog koroma na njemu. Cvjetovi su velika, privlačna ružičasta sjena s obojenjem zebre koja postaje prva lila, a zatim žuta. Ulaz u zev je razbacan s ljubičastim i ljubičasto-smeđim točkama i potezima.

Achimenez Sauline

Achimenez SaulineCvjetovi ovog kultivara ne mogu se nazvati velikim, ali njihova boja je iznimno izvanredna. Achimenes Sauline izbor Serge Saliba dobila od njega u 2008., ističe se u svijetlo žute Corolla, s nazubljenim rubom latica obojana u ružičaste i ljubičaste svijetle boje. Tijekom cvijeta možete vidjeti i odvojiti tamno ružičaste mrlje. Biljka je podignuta sa zupčastim lišćem srednje zelene boje.

Ahimenez Blueberry Lemon

Ahimenez Blueberry LemonU 2009, Serge Saliba dobio nevjerojatan borovnica limuna s polu-dvostruko ili dvostruko cvijeće. Središte korule je žuto, postaje gušće i toplije do ulaza u ždrijelo. Na laticama cvijeta Achimeneza su spektakularne lubanje, poput mrlje od akvarela i mrlja. Listovi su svijetli, izbojci, dok rastu, postaju opušteni.

Ahimenez Lavanda Fizz

Ahimenez Lavanda FizzCvijeće Lavanda Fizz je teško ne primijetiti. Sorta koju je izveo Serge Saliba 2012. godine postat će ornament svake zbirke. Kompaktne uspravne biljke gusto prekrivaju nejasno lišće i velika frotirna cvijeća iznenađujuće plavkasto-lavande. Posebnost ove popularne vrste achimena je svjetlo bojanje stražnje strane latica.

Ahimenez lavanda plamen

Ahimenez lavanda plamenU 2012. godini obožavatelji ahimenesa primili su mnogo spektakularnih biljaka Sergeja Saliba. Raznolikost achymenes Lavanda Flame je jedan od takvih prekrasnih darova s ​​laganim cvjetovima lavande prilično velike veličine. Zev cvijeta Achimenesa označen je zamjetnom žutom točkom i tamnocrveno-smeđom rakovom, koja postaje ljubičasta, hvata i valovita latica. Grm je uspravno s izbojcima prekrivenim svjetlo zelenim lišćem.

Ahimezov tropski sumrak

Ahimezov tropski sumrakSorti Achimenes Serge Saliba su favorite domaćih cvjećara. Među njima je i Tropska sumrak, dobivena 2011. godine, s srednjom veličinom frizura i ljubičastim cvjetovima i zelenim uspravnim izbojcima. Posebnost biljke sastoji se u kombinaciji ljubičaste i ružičasto-narančaste nijanse na laticama, stvarajući sjajni efekt i poseban šarm cvjetovima Achimenesa.

Zimsko doba Ahimeneza

Zimsko doba AhimenezaAchimenesu Nightfall iz S.Saliba ne može se usporediti s prethodnom biljkom u veličini cvijeća. Ali predstavljen u 2011, sorta je ne manje zanimljiva i mi volimo cvjetnice.

Terry kukuruzni kukovi Ahimenezovih cvjetova ističu se gustom bojom trešnje, koja postaje tako bogata i sočna što je više moguće u središtu. Do danas, ova raznolikost achimena može se nazvati najmračnijim od postojećih. Grm je mali, kompaktan. Listovi su tamni s ljubičastim svjetlom na venama i stražnjoj strani.

Voćnjak limuna Ahimenez

Voćnjak limuna AhimenezNakon što je 2010. godine stvorio veliku količinu limunskog voćnjaka, Serge Saliba je predložio cvjetničkim vinogradarima divljenje kombinacija žute i ružičaste boje. Srednji frotir nastavci za miješanje iznenađujući način oko rubova latica boji u ljubičasto-ružičasti ton, u kojoj se na latica ponekad se pojavljuju svijetle karmin mrlje. Zeleni na kaskadnim izbojcima ove sorte, prema opisu Achimeneza, odlikuje se srebrnastim tonovima.

Ahimenez Petite Fadette

Ahimenez Petite FadettePetit Fadette, koju je 2007. godine predstavio Serge Saliba, ima male, polu-dvostruke ili dvostruke cvjetove prekrasne crvene sjene. Boja postaje sve intenzivna i gusta do ulaza u ždrijelo. Natrag Corolla je lakši. Listovi su također mali, prilično tamni. Različiti achimeni, koji se u svakom pogledu mogu smatrati minijaturni.

Ahimenez Peach Glow

Ahimenez Peach GlowSrednegorly s opuštenim izbojcima breskvica Glow iz R.Brumpton cvjeta vrlo voljno i obilno. Cvjetovi achimena nisu veoma veliki, ali privlačni su nježnom, ružičastom bojom latica i žutim središtem i zijevom corolle.

Ahimenez Sunce Vjetar

Ahimenez Sunce VjetarU 2010 Serge Saliba je predstavljen s prekrasnom ampel biljka s blijedo ružičastim cvjetovima, ukrašena svijetlim rubom ruba i žuta krpa u središtu corolla. Od središta do rubova latica Achimeneza, kao u fotografiji, smeđe i narančaste mrlje su razbacane. Dakle, autor sorte predstavlja sunčani vjetar, nakon što je takav naslov dobio senzor Sun Wind, koristeći ogromnu ljubav prema cvjetničkim vinogradarima.

Ahimenez Dale Martens

Ahimenez Dale MartensKao rezultat križanja Elegance i žuta kraljica sorti u 2007, Serge Saliba uspio dobiti novi polu-arpeggly achaemena Dale Martens. Biljke s purple-roza jednostavnim cvjetovima, žuta centru Corolla od kojih je ukrašena rasipanja ljubičaste ili grimiznih prskanja, su postali popularni u značajnog broja pristaša achimenes.

Ahimenez Dale Martens poboljšana

Ahimenez Dale Martens poboljšanaU 2012, uzgajivač je razvio uspjeh i predstavio zajednicu floriculturists s vrhunac Dale Martens poboljšane s velikim polu-dvokrevetne ili dvostruko fringed fringes. Biljke su uspravne i visoka, pa se zbog raznolikosti achimena preporuča ubrizgavanje izbojaka.

Ahimenez Serge’s Fantasy

Ahimenez Serge's FantasyAchimenes Serge’s Fantasy pojavio se zbog prelaska takvih poznatih i omiljenih sorti ahimeneza kao Elegance i Rainbow Warrior. Terry, poput ruže grimizno cvijeće sa žutim centra i karmin labav mrlje na Corolla učinio achimenes novu sortu, kao na slici, jedan od najtraženijih.

Ahimenez zadnja zora

Ahimenez zadnja zoraSorta Achimenez Last Dawn iz Serga Salibe, koja je uzgojena u 2011., ima mnogo zajedničkog s prethodnom biljkom. Ali ovo je samo na prvi pogled! Srednje veličine frotirne cvijeće Achimenesa kombiniraju najneočekivanije nijanse crvene i crvene boje, što daje cvjetanju doista jedinstven izgled. Ravni stoji grmovi su kompaktni i dobro podložni granama.

Ahimenez Alter Ego

Ahimenez Alter EgoU 2012. godini uzgajivač S. Saliba predstavljen je plavo-ljubičastom kultivarom Alim Ego, koji se ističe među mnogim drugim velikim dvostrukim cvjetovima. Boja krunica može varirati ovisno o uvjetima stvorenima za biljku. Grm je velik, zahtijeva pribadače i podršku.

Ahimenezova zlatna dama

Ahimenezova zlatna damaIsto roditeljski par koji je dao cvjećarnica ocjenu „Saliba Serge” postao je „krivac” rođenja u 2007. od nove sorte gospodara achimenes Golden Lady. Sjajni žuti ili kremasti cvjetovi Achimeneza imaju prosječnu veličinu, gracioznu polumakušu korulu i ponekad ukrašeni malim lilačkim potezima. Biljka je uspravna, zelena.

Achimenes napravljen na nebu

Achimenes napravljen na nebuSpektakularne bolne napetosti u nebo za uzgoj S.Saliba je relativno nova jer se pojavila tek 2012. godine. Međutim, to ne sprečava ovaj kultivar aktivno dobivanjem popularnosti. Cvjetovi plavkastog ili lavande su veoma veliki, odijelo, natječaj. Grmlje su uspravne, zelene, s jarkim lišćem.

Tajne obilne cvjetnice Achimenesa – video