Orchid vill inte blommaOrchid, öm skönhet, men hennes tjänst bör tjäna. Varför orchidblommar inte hemma och hur man skapar en vändkrets i en separat lägenhet? Frågorna är inte enkla men lönsamma. Annars, varför har en granne en orkidé som blommar i sex månader? Så du måste älska den envisa och förstå henne.

Analys av förhållandena för orkidéen

När man köper en blomma är det nödvändigt att begära en förklaring från en specialist, vilken typ och särdrag som är kultiverad. Phalaenopsis Orchid, den mest opretentiösa sorten, som helt tolererar lätt skuggning. Men det finns orkidéer för vilka södra fönstret är lämpligt, och även sommarvärmen bär dem bra. Orchid blommar inte om villkoren för internering bryts.

Bredvid orkidén behöver du alltid lägga en tallrik med kokt vatten. Sätt en vitlöksklyfta i underlaget.

Om blomman köptes i affären, och det var redan blommande och nålen blev gul, skulle viloperioden kunna ta upp till ett år. Om växten är odlad från barn, så tar det mer än två år att vänta på den första blomman. Vid denna tid kommer rotsystemet att få styrka och orkidén kommer släppa 5-6 blad. Tidig blomning kommer att försvaga den vackra kvinnan.

Varför blommar orkidéen hemma efter transplantation? När ska man vänta på den första skytten? Den transplanterade växten ökar först rotmassan inom sex månader. Efter att luftrötterna har utvecklats växer bladen. I axlarna läggs blomknoppar. Den ursprungliga perioden av utveckling av växten under gynnsamma förhållanden främjar läggandet av fler peduncles.

Orkidéen har en luftrot och en blomspikMinns hur man ordentligt behåller en orkidé.

  1. Rötterna väl utvecklad, grönt, av vilken en del är belägen på de transparenta väggarna av potten, den övre delen, absorberar fukt från luften.
  2. Underlaget innehåller inte färsk bark, sågspån eller gödsel.
  3. Belysning är bättre att hålla sig spridda.
  4. Skillnaden i dag och natt temperatur vid läggning av peduncles ska vara minst 5 grader.
  5. Toppklädsel med flytande gödselmedel, uttömd med kväve var 10: e dag innan pilen släpps.

Villkoren för bokmärkning av blomknoppar är listade, men biologiska krav på innehållet i orkidéer bör följas.

Vad händer om orkidén inte blommar utvecklas bra? Det kommer att vara nödvändigt att utlösa pilens utstötning. Luftroten och pilen ser först ut på samma sätt. Men pilens spets är rundad, men vid roten är den skarp, som i bilden.

Hur man gör en orkidéblomma

Att orkidéen blommar, skapar en stressig situation för denOrchid är en växt av tropikerna, som inte vet vad vinter och sommar är. Men det skiljer säsongen av varma tropiska regn och torka. Förändring av klimatet kan utlösa blomning. Stresstillståndet är växtens hälsa. En försvagad blomma kan förstöras.

Användning av stimulerande medel i form av Alpin, bärnstenssyra, dagliga morgon sprutning på antennen del och vecko vattning med tillsats av läkemedlet kan lägga energi och växt pil kasta.

Om du vattnar orkidéer ovanifrån filtreras vattnet och tar bort överskott av salter. Samtidigt med vatten levereras syre till rötterna.

Efter frigöring av peduncle, återställ normal vårdVarför blir orkidéblomman och bladen växer? Därför gav i kosten ett överskott av kväve. Ett kompetent torkat årstid kan hjälpa till. Om en månad eller två kommer blomknoppar att visas om ett fuktunderskott skapas, men temperaturen får inte vara över 300 med:

  1. Tiden för åldring av rötterna i torrt tillstånd mellan vattendrag bör ökas till 4 dagar under varma förhållanden, upp till en vecka om rummet är kallt.
  2. Spraya inte, mata, slåss så krig!
  3. Det kommer att finnas en blomstång och bryr sig om att växten återupptas, för att bara utesluta befruktning.
  4. För att ordna den rätta belysningen, på vintern, tänds med lampor av kallt ljus på avstånd högst 40 cm från toppen.
  5. Om “torkan” genomförs korrekt, växer blommans spik och de nedre bladen blir mjukare än vanligt.

Vad göra för att blomma orkidé efter “regnperioden”? Vi använder endast värms upp till 35 grader vatten för vattenrening. Du kan uppmuntra en orkidé att blomma på många sätt.

Vatten 3-4 dagar i rad, låt sedan växten torka i två veckor. Efter detta ska vården bibehållas som vanligt.

Tre gånger om dagen i en vecka från en spray med varmt vatten med Epin eller bärnstenssyra i en vecka.

I ett varmt ångrum, vattna växten från duschen med vatten vid 35 grader 15-20 minuter. Låt badrummet svalna med blomman, så att den ångade växten inte blir förkyld.

Att blomma på vintern behöver en orkidé extra ljusAnvänd bara en av metoderna för att accelerera blomningen.

Frågan om varför orkidén inte blommar hemma kan ha ett oväntat svar. Du röker, och blomman kan inte stå på lukten av tobaksrök. Har du alltid en vas med frukt på bordet? Men blomman gillar inte etylen, som tilldelas av mogna frukter. Vid rengöring av blomman omplacerad från plats till plats? Vänta inte på blomning. När man köper en blomma är det nödvändigt att märka hur det stod och för att bevara orienteringen så långt som möjligt.

Hur man uppnår blomningen av orkidéer – video