kirsebær i Leningrad-regionenInntil nylig var listen over anbefalte fruktavlinger i Nordvest-Russland og i Ikke-Svarte Jord-regionen svært liten. Gartnere kunne bare drømme om at en dag i en hage en kirsebær spesielt opprettet for Leningrad-regionen, hvis varianter ville tåle vanskelige vinterforhold og en ikke-varm, ikke sørlig sommer, dukket opp.

I dag er situasjonen gradvis endring, og entusiaster er glade for å dele suksesser med å skaffe stabile høstinger av disse velsmakende, elsket av mange frukter.

Kompleksiteter av dyrking av søt kirsebær i nord-vest

I Sovjetunionen fokuserte planteoppdrettere på avlinger som ble dyrket i industriell skala, i stedet for i små private hager. Derfor kunne i utgangspunktet varme kjærlige kirsebær ses sør for Voronezh og Donetsk, i Moldova. For midtbandet, og enda mer for den nordvestlige sone av varianterne, var det ganske enkelt ikke. Siden utvelgelsesarbeidet tar mer enn ett år, og etterfulgt av feltprøving av nye planter, offisielt i statsregisteret, til nå, er det ingen kirsebærvarianter for nordvest.

En naturlig hindring i vei for kultur er fraværet av selvbefruktede kirsebærvarianter for Leningrad-regionen. For å sikre kryssbestøvning, er det nødvendig å plante minst 2-3 vinterharde varianter i nabolaget, ellers blir øvre mengder av eggstokkene redusert med 90-95%.

Og likevel fortvinner sommerboerne i nærheten av St. Petersburg, Kaliningrad og andre områder i den nordvestlige sone ikke. Flere varianter har allerede bevist utholdenhet, frostmotstand og avkastning i praksis, og en rekke varianter av hagearbeidentusiaster lånt fra kolleger fra det sentrale Russland.

Kirsebær sorter for Leningrad regionen

Når du velger et utvalg for planting på ditt eget nettsted, er det bedre å gi preferanse til allerede testede og velprøvde varianter. Først av alt er det verdt å være oppmerksom på kirsebær, avledet av den lokale Pavlovsk eksperimentstasjonen VIR, som ligger i nærheten av St. Petersburg.

Related  Lekkert exotica på hytta – banantreet

Kirsebær Leningrad svart

sort Leningrad svartEn av de mest frostharde og upretensiøse varianter for Leningrad-regionen, midtbeltet og til og med Chernozem-regionen. Vekten av mørke, nesten svarte frukter når 4 – 4,5 gram. Under den tette peelen skjuler en søt, med en hyggelig piquancymasse og en middels stor bein. Smakevurdering – fra 4 til 4,2 poeng.

I dag, i arsenalet av sommerboer i Nordvest, ikke bare Kirsebær Leningrad svart, men også varianter av denne sorten med gule, rosa og lyse røde frukter.

Kirsebær utvalg Zorka

variasjon ZorkaEt sterkt kirsebærslag med økt vinterhårdhet for Leningrad-regionen gir frukt som veier 4,5 til 5 gram, en rosa-gul tynn hud og kremaktig masse. Blant fordelene ved sorten er en høyt ekspert smakscore på 4,5 poeng, i tillegg til utmerket avkastning.

Kirsebærvarianter som er egnet for planting i Leningrad-regionen, har blitt oppdrettet, ikke bare av en lokal, eksperimentell stasjon. Mange gode sorter av søte kirsebær for den sentrale delen av Russland ble oppnådd av innsatsen fra All-Russian Research Institute of Lupine i nærheten av Bryansk.

Søt kirsebær Revna

slags RevnaGartnere har lenge satt pris på den meget avrundede, nesten svarte, kirsebær-sorten av Revna, som har en vekt på 4,5 til 7,5 gram. Hardy resistente mot vanlige sykdommer, solbrenthet og frysing av fruktarter begynner til 5 år, i nærvær av pollinere regelmessig kirsebær tiltalende utseende og god smak evalueringspoeng verdig 4,9.

Kirsebær Bryanochka

utvalg BryanochkaSiden 2006 er denne variasjonen på statsforsøk, men det er allerede klart i dag at det mørkrøde med tett masse og gode smakfrukter kan rive seg ikke bare i den ikke-svarte jordregionen, men også i nærheten av St. Petersburg. Den gjennomsnittlige massen av søte kirsebær varierer fra 4,5 til 7 gram. Vurdering av smak er 4,7 poeng. I alvorlige vintre kan trær påvirkes av frost, men i løpet av sommeren gjenstår raskt voksende skudd. Til sykdommer av søt kirsebær viser også høy stabilitet.

Related  Detaljert instruksjon for å dyrke en tomat på vinduskarmen om vinteren og sommeren

Kirsebær utvalg Bryansk rosa

utvalg Bryansk rosaSmarte frukter av denne sorten med gult søt kjøtt og kremrød, rødaktig hud veier fra 4 til 5,5 gram. På grunn av frostresistensen av trær og deres utmerkede motstand mot sopp, revner og rot, vil sommerboeren ikke forbli uten høst selv i ugunstige år.

Kirsebær Rechitsa

utvalg RechitsaLignende kvaliteter er demonstrert av en annen Bryansk kirsebær variasjon for Leningrad-regionen. Bare frukt modning i midten for midtbåndet på 4,9-5,8 gram har en tykk burgunderfarge, samme masse og en mer intens søtsmak.

Kirsebær Tremoshka

slags TremoshkaI 2201 opptrådte Cherry Cherry-sorten i statsregistret, med suksess overlevende frost til -34 ° C og lite lider av langvarig vårfrost i Nordvest-regionen. Søt mørk rød frukt som veier 5-6,5 gram fortjener en poengsum på 4,7 poeng.

Slags kirsebær Fatezh

variasjon FatezhMangfoldet av Fatezh er kjent for mange gartnere i Russland. Blant sine fordeler – den høyeste, sammen med de gamle varianter av kirsebær vinterhårdhet, motstand mot sykdom og utmerket utbytte. Attraktiv rødgul frukt vekker fra 4 til 6 gram, og takket være dessertsmaken med litt surhet vil du glede deg over alle gourmeter.

variasjon TyutchevkaI tillegg til de listede varianter av søt kirsebær, til planting i Leningrad regionen er egnede slike varianter som vist på bildet Tyutchevka, Ovstuzhenka, Odrynka og Lena.

Særegenheter ved planting og omsorg for kirsebær i Leningrad-regionen

produktivitet i Leningrad-regionen

De viktigste problem truckers, som bestemte seg for å vokse kirsebær i midten kjørefelt eller nord, er det iskaldt unge stiklinger, vekst og blomsterknopper, samt langsiktig tømmer på frifot, har det fruktbærende trær.

For å unngå dette, er det nødvendig å absorbere de mest hardføre hardfør art, og husk at ingen samoplodnye kirsebær varianter, og i Leningrad-regionen, som andre steder, må plantes 2-4 varianter for krysspollinering. Pollinators er valgt med tanke på de nære blomstringstidene og høye krav til frostmotstand.

Hvordan lagre en kirsebærhøst – video