Daylily hibrid AnzacRijetko, što ukrasna biljka može cvjetati dugi niz godina na jednom mjestu. Daylilies, sorte s fotografijama i imenima koja opisuju u nastavku, su u stanju ne samo rasti, ali i krasno cvjetaju jednom godišnje utječu razne oblike i boje.

Danas, cvjećari, oduševljeni tim biljkama, dostupni su desetine tisuća velikih i minijaturnih sorti. Nastane preko lišća velikih cvjetova osvjetljava vrt u svim nijansama žute i crvene, ružičaste i ljiljane, bijele i guste ljubičaste.

Da bi se postigla takva raznolikost daylilies je moguće zbog složene hibridizacije uz korištenje vrsta biljaka.

Vrste i hibridne daylilies

Dnevno smeđe-žuto (H. fulva)To nije najsvjetlije i najspektakularniji vrsta biljaka, a sada uobičajene u parkovima i vrtovima, postali preci hibridnih daylilies, daleko superiorniji od „prirodne divljake” svijetle boje, trajanje cvatnje i neočekivanim oblicima, koji se, zahvaljujući uzgajivača prima cvijet Corolla.

Najpoznatiji i najčešći su oblici tri vrste. Hemerocallis smeđe-žuta (Hemerocallis fulva) s oštrim linearnih listova, raste na sunčanim područjima i penumbre stvara snažan zavjesu. Iznad njih su jasno vidljive cvjetne stabljike s narančastim cvjetovima, mjereno polako na stablima cvijeta do visine metra.

Daylily žuta (H. flava)The Daylily žuta (Hemerocallis flava) podsjeća na prethodnu vrstu, s lišćima sklonija odljeva jer raste. Corollas cvjetova promjera oko 10 cm imaju sunčanu žutu boju.

Daylily žuti limun (H. citrina)Druga prirodna vrsta, koja je postala pretka suvremenih hibridnih biljaka, je žuta lime limun (Hemerocallis citrine). Biljke do 120 cm visok s elegantnim svijetlo žute ili zelenkaste cvjetove cvatu u masi iz druge polovice ljeta.

Hybrid Daylily Sretan povratakPrve kulturne raznolikosti daylilies su stvorene pomoću uzgoja interspecies, tako da postoje znakovi preci dobili veće cvjetove, spektakularnim dvostruki nastavci za miješanje počeo cvjetati više i manje ovisi o uvjetima rasta. Imena i fotografije ovih vrsta sunčanih dana danas su poznate cvjetničkim vinogradarima. Ali najveću popularnost osvojili su hibridi, zbog čega zbog obilja oblika, boja i drugih karakteristika, razvila se posebna klasifikacija.

Dvostruko Macchia DaylilyPostojeći hibridni daylilies razlikuju se po obliku cvijeta, ističući:

  • jednostavna, najbliža prirodnoj vrsti;
  • frotir, s dvostrukim ili trostrukim setom latica;
  • arachnids, s izduženim laticama, stvarajući corolla sličan insektu;
  • neobičan ili neodređen oblik;
  • kao i multiforme i polimere, koji se iz jednog ili drugog razloga mogu istovremeno pripisati više grupa.

Ne manje važno od oblika cvijeta, za cvjetnjaka je trajanje cvatnje i vrijeme nastanka. Na temelju toga, biljke su podijeljene u nekoliko skupina od ranog do vrlo kasno. Postoje dnevni lonci, cvatu samo jednom godišnje, ali svejedno uzgajivači su hibridni biljci, u kojima nastaje pupoljci u valovima, nekoliko puta tijekom ljeta.Daylily hibridni Tigereye Spider

Budući da svaka halo dana živi samo 24 sata, razlikuju se vrste noćnih, dnevnih i dugih vrsta cvjetanja. Poznavajući osobitost kulture, možete odabrati vrtnu raznolikost koja će ga učiniti jedinstvenim u bilo koje doba dana.

Daylily Giant DoubleOzbiljno različite veličine samih sunčanica i cvijeće koje se otvaraju na njima. Minijature u visini ne prelaze 30-40 cm, a divovi mogu proizvesti pedale do jednog i pol metra. Mala se smatra korom na 7-8 cm. Najučinkovitiji cvjetovi imaju promjer od oko 15-17 cm.

Daylily Frans Hals, Frans Hals

Frales HalsSvijetle žuto-narančaste latice boja za djeverušice su “prirodne”, prirodne. No, kreatori sorte Frans Hals uspjeli su postići jedinstvenu kombinaciju ovih nijansi, pretvarajući cvijet u nevjerojatan spektaklski spektakl. Proširujući, uglovi djetinjasti Frans Hals iznenađuju bogatstvom širokih narančastih latica, “ušivenih” žutom medijskom venom. Corolla je corolla žućkasto-zelena, trio uskih latica je bogato žuta.

Kao što možete vidjeti na slici, svojevrstan dan s imenom Frans Hals izvrstan je ukras za bilo koji vrt u kojem je dobro osvijetljeno područje biljke. Pedunke dolaze do visine od 1 metra, promjer cvijeta u otapanju iznosi 12-15 cm.

Daylane Bonanza, Bonanza

Daylily od BonanzaSuvremeni raznolikost sa žutim cvijećem, ukrašen svijetli crveno-vino-plated u središtu Corolla, donosi veliku nestašicu vode, on voli sunce i osvijetliti teškim Njega bilo kojem mjestu. Daylily Bonanza ili Bonanza je diploidna vrsta s prosječnim razdobljem cvjetanja. Obiluje ga redovitim cvjetanjem, otpornosti na smrzavanje i napadaj nametnika.

Kada se uzgaja u hladovini, hibridni djetelina cvjeta, ali ne tako intenzivno i dugo kao na suncu. No, sjena doprinosi rastu lišća, koji zadržava sokove od ranog proljeća do snijega.

Dnevno Longfields Pearl, Longfields Pearl

Dnevni Longfields biserKultivirane sorte daylilies su vrlo različiti jedni od drugih, a ponekad u obliku svibanj izgledaju više kao ljiljana ili gladioli od svojih rođaka. sorta Daylily Longfilds biser od prvih dana kolovoza do sredine jeseni otkriva beaters, koji na prvi pogled mogu se lako pomiješati s bojom ljiljani žućkasto-krem. Široke latice tvore cvijet širokog konusnog oblika. Vrata su obojena zelenkasto-žutim tonovima, koje se postepeno zagrijavaju, postaju kremaste, kremaste. Promjer corolle iznosi 10 cm. Listovi su zeleni, uski, linearni.

Biljka je nepretenciozan uvjetima uzgoja, treba redovito zalijevanje i čišćenje tla pod poslovnicama korova. Za održavanje ukrasnih u ljeto ukloniti izblijedjele cvjetove, a nakon 5-7 godina, daylily je transplanted.

Daylily Stella de Oro, Stella D’Oro

Hibridni hibrid Stella D'OroMnogi su se navikli uzeti u obzir daylilies kao velike vrtne trajnice. Međutim, danas u dugom popisu sorti ovih biljaka sve više istinitih minijatura, visina nije više od 30-40 cm.

Related  Zanimljive činjenice o plektru

Za njih je moguće pravilno pripisati raznolikost današnje Stella de Oro s žutim cvjetovima oblika zvijezde. Promjer usta čista, žuta boja je 6-7 cm. Biljke s kompaktnom rozetom i jako dugo bujne cvatnje, unatoč skromnoj veličini, budite sigurni da postane pravi „zvijezde” u vrtu, u potpunosti opravdava naziv sorte i foto daylily.

Hemerocallis Stella D’Oro cvatu u valovima praktički od lipnja do smrzavanja, može se uzgajati na otvorenom terenu, kao iu velikim posudama daljinski.

Djetinjstvo Katerina Woodbury, Catherine Woodbery

Catherine WoodberyCvjetnica Catherine Woodbery ne impresionira dvostrukim cvjetovima ili nevjerojatnim veličinama grmlja. Posebnost ove sorte je vrlo nježna drhtajna-ljiljana sjena latica, osobito povoljna gledajući u pozadinu svijetlo zelenkastog vrata.

Jednostavno cvijeće Katerina Woodbury Daylily doseže 12-16 m promjera. Cvjetanje se događa u drugoj polovici ljeta. Sunce prevladava žuto-ružičasti ton na kap Corollu da u penumbrom postaje lila sofisticiranost.

Daylily Knight Bacon, Night Beacon

Noćni život BeaconRaznolikost s neobičnom suprotnom kombinacijom gustog ljubičastog vina i žute boje ne može se nazvati novom. Daylily Night Beacon dugo je poznat cvjetnim vinogradarima ne samo zahvaljujući spektakularnom bojanju cvata od 8 cm. Corollas klasičnog oblika, ponosno se diže iznad zelenog, blago opuštenog lišća, ne blijedi na suncu.

Nepretenciozan i jarke daylily Vitez Bacon odličan osjećaj na suncu, u penumbre cvijeća manje često, ali ljubičasta-ljubičaste nijanse na svojim laticama se na istinske dubine.

Dnevno dvokrevetna rijeka Wye, Double River Wye

Dnevno Terry River WyeŽuta frotir daylily sorte rijeke Wye odnosi na polu-zimzelene vrste, koji u rano proljeće i kasnu jesen oduševiti bujno zelenilo. Ova biljka ima tip dnevnog cvjetanja. Od otvaranja pupoljaka daylily Dvostruka rijeke Wye, do njenog raspadanja traje oko 16 sati, tijekom kojeg je vrt osvijetljen elegantnim nijansama žute i svijetlo arome velikom, 13-inčni boja.

Početak cvjetanja pada u srpnju, a posljednja cvjetova s ​​dvostrukim setom latica otkrivena je već u rujnu.

Daylily Najprodavaniji, najpopularniji

Daylily najprodavanijiZasluge ovog hibridnog daylily sorti postavljena. Ovaj veliki cvijeće do 14 centimetara u promjeru, i istaknuti u vrtu kape zeleno lišće, raste do visine od 60-70 cm. Međutim, više od Hemerocallis Scena cvjećar privlači bojanje i suptilni oblik jednostavnog Corolla. Scena vrste cvijeća su obojeni u lila-roza nježnim tonom. Latice obrubljene zamršeno savijen volan sa zelenim i žutim rubovima. Biljke srednjeg Rokoff cvatu krasi vrt od lipnja do sredine kolovoza.

Related  Što znamo o sadnji i brizi za vrt calla?

Daylouse Divas Chois, izbor Divea

Divaelov izborJoš jedna vrsta hibridnog djetinjstva, čije se cvijeće lako može zamijeniti za vrtne ljiljane. Slicnost se dodaje osjetljivoj ružičastoj boji latica, karakteristična za ljiljanicu Divas Choyce. Izvedeno u 2012, hibrid neće ostaviti ravnodušnim ni iznenađen raznolikosti pridošlice, niti časnog znalca kulture.

Limun-žuta nijanse u dubinama vrata su kremasto-žute, zagrijavanje, ide u roza i koraljno-losos boje. Rubovi Dive `s Choice latice su valoviti. Promjer cvijeta u punom otapanju dosegne rekordnih 17 cm, dok se 3-4 pupova mogu istovremeno otvoriti na jednom pediku.

Bojanje Daylily Pandora, Pandorinu kutiju

Daylily hibridna Pandora's boxOva kutija od Pandore u svijetu djetinjstva! Veličanstveni hibrid, od 1980. godine, nije umoran da impresionira cvjećare sa svjetlinom kontrastnih boja, stabilnosti cvjetanja i kompaktne veličine biljke. Daylily Pandora kutija pripada minijaturnim vrstama. Odrasla biljka ne prelazi 50 cm visine, vrlo je obilna i cvjeta dugo vremena, ugodan vlasniku s pravim buketima od 10 cm cvjetova.

Zelenkasta, limena ogrlica, ukusna, kao šačica trešanja i kupina, jezgra i vrhnje latica. Biljka Daylily Pandora je neodoljiva iskušenja i središte atrakcije za sve!

Daylily Pardon Me, oprostite mi

Daylily Pardon MeMeđu popularnim minijaturnim vrstama su biljke s jednostavnim i dvostrukim cvjetovima svih nijansi. Ali jedan od lidera u atraktivnosti može se smatrati Daylily Pardon Me. Hibridna biljka, bujna zelena, koja se diže na 40-50 cm, svake godine svidjela se izgledu gustog trešnje s cvjetnim limom. To je kontrastna živa boja koja je glavni “istaknuti” Liljonica Pardon Mie, koja cvjeta od srpnja do rujna.

Biljka ne zahtijeva česte transplantacije, vrlo je neprincipijelna i savršeno je susjedna drugim minijaturnim vrstama.

Lilynevik noćni čovjek, noćni grumen

Dnevno hibridni noćni grmoviOni koji nisu ravnodušni prema bogatim tonovima, svijetlim bojama i bujnim oblicima, voljet će takav hibridni Daylily Knight Embers. Na srednjim veličinama, do 75 cm biljaka otkriva dvostruko cvijeće promjera do 12-14 cm s uistinu jedinstvenom bojom. Latice Noćnih grmova su od baršuna s plemenitom grimizno-ljubičastom bojom. Njihovi rubovi su izvrsno valoviti, topla žuta boja vrata vidljiva je kroz duboki ton latica.

Dnevno Lacy Doli, Lacy Doily

Leylejnik Lacy DoilyNevjerojatno je kako se takve veličanstvene biljke poput daylilies, može biti skroman, ne boji mraza, suše lako nositi i dati puno originalnih svijetle cvjećar cvijeća godišnje.

Daylily Lacy Doily nije iznimka. Od srpnja na visinama od 60 do 80 cm nalaze se elegantna dvostruka cvijeta lososa ili nježna ružičasta boja. Corolla korolte je žuta s limunom ili zelenkastom bojom. Raznolikost Lacey Doli daylily karakterizira stabilnost, dugi cvjetanje i bez hibernacije.

Daylily Dvostruki san, dvostruki san

Hybrid Daylily Dvostruki sanNevjerojatna biljka za najfinije vrt! Hibridni daylily Dvaput san – to je stvarno dvostruko san, biljka sa veliki, do 15 cm dvostruko cvijeće raskošnih losos-krema ili krema u boji. U ovom daylily Dvostruki san, kao što su sve njegove najbliže rodbine se ne boji mraza, početkom cvatnje, lako se podnose stres vode i spreman je da raste na suncu.

Related  Upoznajemo ljekovita svojstva alokacije

Lileynik Red Ram, Red Rum

Redeye Red RumCrveni djetinjci nisu tako česti, stoga je svaka takva vrsta od velikog interesa za cvjetne uzgajivače. Daylily Red Rum cvjeta od srpnja do kolovoza. U ovom trenutku, iznad zelenog lišća, visine do pola metra, pojavljuju se cvjetne stabljike s aktivnim craničnim cvjetovima oko 10 centimetara promjera. Činilo se da se koralji iz jednostavnog oblika u dubinama zbog zelenkasto-žutog grla i žute zrake divergiraju od nje u sredini svake latice.

Daylily crne dionice, crne čarape

Dnevne crne čarapeDaylily Black Stockings je novitet koji ruski uzgajivači tek trebaju naučiti. Međutim, ovaj cvijet možete voljeti na prvi pogled! Predstavljen 2015. godine, ocjena je odmah privukao pažnju 15 centimetara boja, podsjeća na ljiljan i obojana u gustom purpurno-ljubičaste boje. Corolla corolla žuta. U dubini vrata vidljive su zelenkaste-limunove tonove. Na rubu latica daylily Crna Stokings radi fino nabrane volan.

S izvanrednim veličinama boja, sama danica nije velika. Njegova visina doseže samo 60 cm, a biljka je karakterizirana ponovljenim cvjetanjem, glavni val je u srpnju i kolovozu.

Djevojčica Mala Anna Rosa, Mala Anna Rosa

Djevojčica Anna RosaNe može se previdjeti nježni dodirni cvjetovi Djevojčice Anna Rosa, premda se sorta spada u minijaturne biljke. Visina lišća i pedikula ne prelazi 40 cm, a oni koji se otvaraju krajem lipnja, a drugi put u drugoj polovici ljeta cvjetovi imaju promjer od 8 cm.

Daylily Mala Anna Rosa je polu zimzelena vrsta koja tolerira zimu bez ikakvih problema i jedna je od prvih vedrih zelenila koje pozdravlja proljeće. Lagani ružičasti uglovi s zasićenom točkom u sredini, u dubinama su obojeni u bogatim tonovima limuna. Rubovi latica su valoviti, uz vrh tri svijetle bijele zrake dolaze.

Daylily Mildred Mitchell, Mildred Mitchell

Daylily hibrid Mildred MitchellKao i kod mnogih današnjih hibridnih biljaka, daylilies za Mildred Mitchell karakterističnim dvostrukim cvatnje, Nepretencioznost na uvjete uzgoja i velikodušan zahvalnosti za skromnih uzgajivač skrbi. Cvjetanje hibrida traje oko mjesec dana i traje najprije u lipnju i srpnju, a zatim bliže početku jeseni. Lush razredi kopljast ostavlja u ovom trenutku ukrašen peteljki s jednim ili 2-4 velikih beaters u lila i ružičastim tonovima.

Daylily Mildred Mitchell – vrsta zapisničara za veličinu cvijeta. Izrađena u punom raspada ima promjer od 18 cm, što je jako puno za visinu biljke od 60-70 cm. U središtu Corolla jednostavnog oblika je lako vidjeti ljubičastu mrlju, vrat limun-žuta, bliže rubovima valovitog latice obojenim u delikatnoj roza. Boja jarke iz središta koru u obliku neusiljenog preuzimanja. Srednja linija svake latice ukrašena je bijelim ili srebrnim četkastim potezima. Ista sjena na samim rubovima.

Dnevni Burgundski Ljubav, burgundska ljubav

Burgundska ljubavHibridni tetraploidni dan s gustim laticama od trešanja ne mogu proći ljubitelji ove vrtne kulture. Daylily Burgundy Ljubav se odnosi na “spavanje” sorte, lako reagirajući na promjene u vremenu i sezoni. Stoga je neophodno čekati nijedan ili dva, ali nekoliko punih cvjetanja. Cvjetovi od Burgundije Ljubav, otvaranje, veličine 15 cm. Kao rijetke poput brokatnih latica, obojani su u plemenitoj hladovini crnog vina. Vrata su žuta, a svjetlosna pastelna krpica obilježena je središnjom linijom latice.

Nepretenciozan dan u vrtu – video