orkid dalam periuk dengan penyiramanPeminat setia tumbuhan hijau cuba untuk tidak pernah berpisah dengan mereka. Oleh itu, di rumah mereka mereka tumbuh bunga dalam, dengan menggunakan pot dengan autoplay. Sistem yang unik membantu pencinta bunga melupakan menikmati kehijauan sepanjang tahun. Lagipun, pengairan tetap bergantung kepada perkembangan penuh, pertumbuhan dan tempoh perhiasan hiasan berbunga.

tumbuhan pasu dengan airKesan hidup yang mengagumkan sering menyebabkan perjalanan yang tidak dijangka, jadi anda perlu meninggalkan sarang rumah anda untuk waktu yang lama. Dalam saat-saat semacam itu, pencinta bunga bimbang tentang “sahabat” senyap mereka yang memerlukan makanan yang tetap. Untuk membantu mendapatkan periuk dengan air automatik untuk tumbuhan dalaman. Apakah keupayaan yang unik ini? Apa yang mereka suka? Apakah kelebihan mereka dan cara menggunakannya? Jawapan kepada soalan-soalan ini akan membantu anda memilih pilihan terbaik.

Kelembapan sumber tak habis-habisnya

penyiraman biasaTanaman yang tumbuh di dekat air dibezakan oleh kehijauan yang kaya, berbunga yang subur dan kecantikan yang tiada tandingannya. Ramai peminat bunga dalaman juga mahu melihat gambar yang sama di tingkap mereka. Hanya pasu dengan bahan bakar dan sumber kelembapan yang tidak habis-habis untuk tumbuhan dalaman hiasan.

prinsip pottingBuat pertama kalinya ciptaan itu digunakan di Denmark, dan kemudian idea itu tersebar ke negara lain. Sistem unik bunga dalaman yang semakin meningkat membolehkan:

  • menjimatkan masa;
  • menjaga periuk tanpa usaha tambahan;
  • mengawal bekalan kelembapan ke bunga dalaman semasa ketiadaan diri;
  • memohon apa-apa jenis tumbuhan.

oasis bunga di apartmenMereka yang sudah menggunakan periuk dengan air, telah lama menikmati oasis bunga dari tumbuh-tumbuhan dalaman.

Reka bentuk ini menyediakan penyiraman sederhana untuk tempoh kira-kira 14 hari. Dalam kes ini, tumbuhan mengambil jumlah kelembapan yang diperlukan bagi mereka, menjaga sistem akar mereka sihat.

Setakat ini, pengeluar menawarkan pilihan yang berbeza untuk periuk bunga dengan pengairan auto, yang berbeza-beza:

  • reka bentuk;reka bentuk periuk
  • bahan;pasu bahan yang berlainan
  • lukisan hiasan.lukisan hiasan

Related  Dan apa yang anda ketahui tentang sifat-sifat bermanfaat bunga kembang sepatu?

Di samping itu, reka bentuk boleh dengan jumlah tetap air atau laras. Variasi dipilih untuk tumbuhan atau keadaan tumbuhan bunga. Ia juga penting untuk mengambil kira model dan prinsip operasi sistem penyiraman automatik untuk tumbuh-tumbuhan dalaman. Terdapat beberapa jenis pembinaan seperti berikut:

  1. Penggunaan bekas sampingan. Kaedah ini melibatkan penggunaan dua pot. Sebuah bekas dengan kilang dalaman diletakkan di dalam takungan dengan cecair untuk pengairan.pot dua
  2. Menggunakan penunjuk. Reka bentuk dalam bentuk tiub conical dengan tingkap telus dan penunjuk dipasang secara langsung di dalam periuk tanaman.periuk dengan penunjuk
  3. Sistem penyiraman yang boleh dibongkar. Reka bentuk ini termasuk periuk bunga, penunjuk dan takungan bagi cecair.jenis pengairan sistem pengairan

Sebelum memilih pilihan penyiraman automatik, adalah wajar untuk mempelajari secara terperinci prinsip peranti. Pengetahuan tentang teori melindungi terhadap keputusan rash.

Jenis periuk kelas pertama dengan penyiraman automatik

periuk dengan pengairan automatik kualiti yang lebih baikDi antara banyak reka bentuk yang berbeza untuk membantu pencinta hijau ingin melihat periuk dengan Lechuza auto-penyiraman, yang banyak digunakan di banyak negara. Mereka direka untuk sentiasa melembapkan tanah tumbuh-tumbuhan dalaman dan membentuk sistem akar. Diproduksi dari plastik berkualiti tinggi, yang boleh menahan kesan yang tidak dijangka atau jatuh, kekal tanpa kerosakan.pot plastik berkualiti baik

Di samping itu, mereka dihiasi dengan reka bentuk yang indah, yang memungkinkan untuk memohon mereka di mana-mana bahagian dalam kediaman.periuk pancang

Sekiranya anda perlu keluar rumah selama 3 bulan, anda boleh dengan selamat menggunakan loji dengan pengairan automatik Lechuza. Terima kasih kepada sistem bekalan air terbina dalam, tumbuh-tumbuhan menerima jumlah kelembapan yang mencukupi.

pasu dengan penyiraman automatik dengan saiz yang berbezaMemohon reka bentuk ini, kipas alam melindungi karya hijau mereka daripada mengeringkan dan pelbagai penyakit. Penjagaan tumbuhan dalaman diminimumkan, terutama untuk orang sibuk.

Related  Kami mengkaji manfaat dan bahaya lentil untuk organisma

komposisi reka bentukPeminat penggemar balkoni atau fasad terbang dengan sukarela menggunakan sistem pengairan automatik di bekas yang memanjang khas. Menerima kelembapan yang diperlukan setiap hari, tumbuh-tumbuhan berbunga berkembang sepanjang musim. hasil maksimum dengan kos yang minimumDalam kes ini, pemilik periuk tidak menghabiskan banyak masa dan tenaga untuk menjaga tumbuhan.

Petua mudah untuk pemula

sistem yang unikPot untuk bunga dengan penyiraman automatik agak mudah digunakan. Penanaman tumbuhan dijalankan dengan cara yang biasa: bahagian bawahnya dibentuk bahan saliran, dan tanah dipilih untuk jenis bunga. Penyiraman pertama dijalankan dengan cara biasa. Tetapi dari saat sistem root mencapai saliran, sistem automatik disambungkan.

periuk dengan pengairan auto untuk tumbuhan dewasaIsi tangki dengan tiub yang menonjol dari periuk. Air bersih yang sesuai disediakan. Jumlahnya ditetapkan oleh penunjuk. Isikan tangki ke tahap maksimum, tanpa mengira jenis perumah. penjagaan orkidApabila cecair berkurang, ia perlu diisi semula. Untuk bunga klasik – tidak lebih daripada sekali dalam 14 hari, tumbuh-tumbuhan yang menyukai kelembapan – 10 hari. Dalam kes ini, adalah penting untuk mengambil kira musim dan kelembapan di ruang tamu. pasu dengan penyiraman automatik di jendelaMenggunakan petua mudah untuk menggunakan periuk seperti ini membolehkan anda membuat komposisi hijau yang hebat di rumah.

Dengan bantuan periuk cerdas, anda boleh memberi makan secara tetap tanaman rumah. Untuk ini, baja dibubarkan dalam air yang disucikan, dan kemudian dicurahkan ke dalam tangki.

Peraturan untuk menggunakan periuk dengan penyiraman auto – video