Violet sangat berbezaViolets, yang muncul dalam koleksi kebun USSR hanya lebih lima puluh tahun yang lalu, pada masa ini berubah secara dramatik. Jika ibu dan nenek penampilan gembira bunga ungu, merah jambu atau putih mudah, tetapi hari ini pada jendela kita yang akan datang kepada Pelargonium berbunga, Lithops unik Konserto Violets fantasi mewah pelbagai bentuk, saiz dan warna.

Kadang-kadang, mempelajari nama-nama moden dan gambar-gambar jenis violet tertutup, sukar untuk menganggap bahawa ini adalah keturunan langsung dari penduduk yang rendah hati di hutan gunung Afrika Selatan.

Malam Afrika Violet

Malam Afrika VioletRoset besar besar Afrika malam mudah dikenali di kalangan banyak tumbuh-tumbuhan yang paling terang dan paling luar biasa. Perkara itu adalah bahawa penternak Constantine berjaya mewujudkan pelbagai yang unik yang mengagumkan dengan baldu raksasa, seperti langit malam selatan, warna lebih seperti bintang hitam di violets. Kilang ini membentuk roset standard yang rapi yang terdiri daripada dedaunan hijau gelap yang mudah, dengan warna ungu yang nyata di bahagian belakang.

Pembungaan adalah stabil dan sangat panjang. Apabila berkembang ia tidak memberikan sebarang masalah kepada tukang bunga, ia tidak memerlukan penjagaan khas.

Violet Ness Orange pekoe

Violet Ness Orange pekoePeminat jenis berlainan warna dan luar biasa pastikan anda memberi perhatian kepada violet Ness Orange pekoe itu, murah hati penerima kuasa pemilik terry atau semi-double bunga salmon mewah warna. Coronet semacam itu dengan teliti memandang ke arah latar belakang plat daun hijau gelap, di sepanjang tepi putih dan merah jambu berbingkai dengan semua nada. Bahagian bawah daun mempunyai warna merah yang berbeza.

Pink Watercolor Violet

Pink Watercolor VioletPenulis Konstantin Morev tergolong dalam beberapa jenis yang menarik, disayangi oleh banyak bunga dari Rusia dan negara-negara yang berdekatan di luar negeri. Cat air Pink Violet adalah salah satu yang paling popular. Bunga separuh atau dua besar mempunyai ikal pada pinggir kelopak dengan sentuhan warna terang air yang sangat merah jambu di tengah. Hujung kelopak dihiasi dengan sempadan putih. Daun dari ungu Violet warna air, seperti pada foto, hijau gelap dengan sempadan putih atau krim.

Related  Foto dengan nama dan penerangan jenis gladiolus

Violet Chateau Brion

Violet Chateau BrionViolet Chateau Brion tergolong dalam pemilihan Lebetsky. Pelbagai ini membentuk tangkai bunga tegak kuat yang dapat menahan pompons ganda yang besar dari naungan anggur yang kaya. Bunga-bunga dari Violet Ch√Ęteau Brion, yang digambarkan, dihiasi dengan sempadan putih yang lebar melewati tepi kelopak kelopak. Roset saiz standard, daunnya panjang-ovate, sederhana, sedikit bergelombang.

Violet White Queen

Violet White QueenThe White Queen yang digambarkan dalam foto adalah pencapaian E. Korshunova. Kilang saiz standard menghairankan imaginasi tukang bunga dengan besar, hingga 7.5 cm diameter corollas salji putih. Bunga terry, dengan kelopak cincin nipis dan struktur berlapis. Semasa pembungaan Violet White Queen dari bawah bunga tidak kelihatan dedaunan gelap bentuk mudah.

Violet Whipped Cream

Violet Whipped CreamPutih terry bunga violets Whipped krim, seperti dalam gambar, dengan lembut teduh dengan pinggir merah jambu atau merah. Kadang-kadang pelbagai yang diperoleh oleh Lebetsky memberikan warna pewarnaan yang lebih intensif, dengan kelopak merah terang dan bintik-bintik. Dedaunan adalah sederhana dalam ukuran, dengan pinggir hampir tidak beralun. Di bahagian belakang bilah daun violets Whipped cream, terutamanya pada urat, boleh dilihat dalam warna ungu.

Popok Violet Chic

Popok Violet ChicGambar violets Poppy bergaya membuat hati banyak kedai bunga mengalahkan lebih cepat. Pelbagai ini mempunyai bunga merah jambu oren yang besar, warna yang mulia. Mahkota adalah terry, dengan sempadan yang sempit pada kelopak. Tetapi itu bukan semua kebajikan popi berwarna ungu, kecuali ini, kepelbagaiannya mempunyai dedaunan beraneka ragam yang mengagumkan, hanya menambah roset standard hiasan.

Violet Sunkissed meningkat

Violet Sunkissed meningkatTerima kasih kepada penternak D. Herringshaw, penanam bunga di seluruh dunia dan Rusia menerima pelbagai megah Sunkissed meningkat ungu, mengejutkan dengan warna yang luar biasa untuk budaya warna yang kompleks. Violet Violet menggabungkan warna ungu, kuning, krim dan pucat. Kepada pusat, tepu nada meningkat, dan tepi kelopak kelopak kelihatan lebih terang. Sangkalan ini terdiri daripada dedaunan ringan dengan kelebihan bergerigi.

Related  Menanam ixia eksotik di kawasan terbuka dan peraturan penjagaan bagi orang selatan

Impian Violet Cinderella

Impian Violet CinderellaBunga semi-ganda dari impian Zolushkin ungu, pemilihan Deikun, dibezakan oleh kedua-dua bentuk dan pewarna yang luar biasa. Rim beralun ungu secara kontras dibezakan dengan corolla ungu muda. Kelopak atas, kecil adalah yang paling gelap, dengan tepi pinggir kehijauan. Mawar pelbagai ini mempunyai dedaunan yang gelap, berwarna, bergelombang.

Violet Angelica dalam kemarahan

Violet Angelica dalam kemarahanKonstantin Katkin dimiliki oleh pengarang pelbagai lain. Ini digambarkan dalam foto ungu Angelica dalam kemarahan, dengan bunga vyemchatymi separuh ganda besar warna terang fuchsia. Tepi kelopaknya beralun. Daunnya gelap, mudah. Varieti bunga berbeza dalam jangka masa dan kesan, kerana bilangan besar bunga serentak terbuka.

Cinta Violet Emerald

Cinta Violet EmeraldSalah satu jenis yang paling luar biasa pada tetingkap bunga ambang penanam-peminat adalah cinta Emerald violet dengan bunga berwarna krim putih atau cahaya, meninggalkan kesan hijau, terima kasih kepada pinggir yang luas di sepanjang pinggir kelopak. Bunga-bunga itu sederhana atau separuh ganda, tidak besar, tetapi sangat banyak. Dedaunan, yang merupakan soket standard, adalah tepu hijau, dengan warna ungu pada bahagian belakang dan kelebihan yang indah.

Naga naga biru

Naga naga biruAntara varieti senpolia, tumbuhan pemilihan P. Sorano terkenal di seluruh dunia. Pembiak yang sama memperoleh pelbagai dengan bunga biru-violet berganda dan dedaun bergelombang gelap. Violet ini naga biru dikenali bukan sahaja untuk saiz besar corolla, tetapi di sempadan hijau pada kelopak bergelombang.

Mutiara Violet Black

Mutiara Violet BlackViolet mutiara hitam yang menakjubkan, dalam foto itu, dipaparkan oleh E. Korshunova dan menerima ulasan yang mengagumkan baik pada pameran senpolia, dan di kalangan pencinta biasa tumbuhan ini. Variasi juga dibezakan dengan saiz bunga besar, padat, stellat, dan warna beludru kaya mereka, dengan variasi warna ungu dan ungu. Roset terbentuk dalam saiz standard, dedaunan hijau gelap, bujur, di batang panjang.

Related  Sifat terapeutik stigma jagung dan kontraindikasi untuk kegunaannya

Unik dalam kecantikan ungu hitam mutiaraApabila menghasilkan semula violet mutiara hitam, penanam bunga kadang-kadang menghadapi mutasi yang luar biasa, kadang-kadang menghasilkan warna yang unik, seperti dalam foto.

Burung Api Violet

Burung Api VioletYang terhasil penternak S. Repkina violet Firebird, seperti di dalam gambar, mampu menarik perhatian walaupun kekasih yang paling berpengalaman tumbuhan tertutup. Berbagai bentuk roset daun hijau bergelombang, di atasnya, semasa berbunga, corolla separuh merah asal pewarna biru muda dengan pukulan besar berwarna kuning terang terbuka. Kelopak tidak rata, beralun.

Violet Dushechka

Violet DushechkaViolet Douchechka, yang dikeluarkan oleh K. Moreva, akan merayu kepada kedua-dua pemula dan berpengalaman florists. Ciri utama tumbuhan adalah bunga stellate sederhana dan separa ganda. Corollas salmon atau merah jambu, bergelombang di sepanjang rim, yang ditekankan oleh pinggiran raspberry yang halus. Di tengah-tengah bunga terdapat cahaya atau mata yang benar-benar putih. Variasi ini sangat mekar. Terima kasih kepada peduncle yang kukuh, walaupun di bawah berat bunga banyak, topi tidak hancur.

Kajian semula video mengenai jenis violet