chokeberry fruktHistorien om dyrking av chokeberry fjellas begynte i første halvdel av forrige århundre takket være I.V. Michurin. Gjennom sitt avlsarbeid chokeberry Aronia, medisinske egenskaper og kontraindikasjoner mot bruk av som i dag har blitt interessert i tilhengerne av et sunt kosthold og leger, for å få permanent oppholdstillatelse i hager, parker og torg. Upretensiøs, merkbar i hver sesong busk har vist seg som en dekorativ, frukt og medisinsk plante.

Hva er helsemessige fordeler av frukten av chokeberry bygg? Hvordan søke dem for å hindre selv den minste helseskader?

Sammensetning og nyttige egenskaper av frukt av chokeberry aronia

nyttig syltetøy fra chokeberry aroniaListen over nyttige egenskaper av en plante bestemmes av et sett av bioaktive komponenter i sammensetningen. Chokeberry er ikke et unntak. Verdien av frukt rik på vitaminer, mineraler, anthocyaniner, pektin og tanniner, lenge vært anerkjent og populær og offisiell medisin.

Nyttige egenskaper av kamille blir bevart etter tørking eller frysing av frukt. I syltetøy, syltetøy, gelé og andre delikatesser forblir legemidler forblir bare delvis.

Masse, modning i september mørk lilla eller lilla med blå blomst av bær, inneholder:

 • opptil 10% sukker, så vel som sorbitol erstatte dem
 • vitaminer P, E, PP, en gruppe stoffer relatert til vitaminer B, karoten og askorbinsyre;
 • massen av makro- og mikroelementer, hvorav de viktigste er forbindelser av jern og kobber, jod og bor, fluor, molybden og mangan;
 • litt organiske syrer, inkludert eple;
 • pektiner, glykosider og tanniner;
 • matfibre.

tørket aronia björnbærFrukter av chokeberry aronia kan med rette bli kalt “ungdoms eliksir”. De inneholder omtrent 6,5% av naturlige antocyaniner, som har den egenskapen å hemme aldringsprosessen, for å understøtte utvinning, aktivt bekjempe aterosklerose og kreft problemer.

Kaloriinnholdet i søt tert, favoritt av mange bær er ganske lite og for 100 gram frukt er bare 50 kcal.

Hvor er de medisinske egenskapene til aronia stikkende, og kontraindikasjoner til bruk i mat kan bli forsømt?

Anvendelse av chokeberry for terapeutisk og forebyggende formål

kilde til jodTilstedeværelsen av sorbitol fostre sier at aronia har all rett til å ta en plass i kostholdet til diabetikere. Slike bioaktive komponenter som for eksempel kalium og jern har en positiv effekt på den betingelse av blodkar og bidra til å mette den med oksygen og dens levering til vitale organer, muskelvev, hjernen.

Related  En forsiktig tilnærming til bruk av vannmelon under graviditet

En kilde for jod, en avgjørende for riktig drift av det endokrine system, tror mange sjømat og tang, men helt glemmer fruktene av chokeberry Aronia, inneholdende opp til 10 g av elementet per 100 gram av nyttige avlinger.

Kombinasjonen av nyttige stoffer i sammensetningen er slik at blant de medisinske egenskapene til chokeberry aronia og dets kontraindikasjoner er det nødvendig å nevne effekten på det vaskulære systemet. Moden frukt brukes i hypertensjon, aterosklerose eller farene ved utviklingen. Inkluderingen av chokeberry i kostholdet hjelper:

 • styrke blodkarets vegger;
 • forhindre opphopning av kolesterol og dets avsetning;
 • utvide blodårene og naturlig normalisere blodtrykket
 • å motstå aldringsprosessene og for å opprettholde tonus av kroppen i lang tid.

drikke chokeberry AroniaGodt bevist i praksis, bruk av aroni i sykdommer og problemer i fordøyelsessystemet. Gastritt med redusert surhet er lettere hvis menyen regelmessig inneholder frisk frukt, infusjon eller te basert på chokeberry. Vegetabilske råvarer har muligheten til å:

 • intensivere intestinal motilitet;
 • akselerere passasjen av mat på den;
 • aktivt rens av slagg;
 • har en mild antibakteriell effekt;
 • forhindre en forverring av sykdommen.

Bruken av chokeberry for immunitet er uvurderlig. Selv i små mengder, vil fruktene bidra til å styrke kroppens forsvar og støtte den under sesongkjøling, med en stressende livsplan i stressende situasjoner.

Bær med en behagelig søt-syrlig smak vekker appetitten og stimulerer produksjonen av mage juice, så hvis det ikke finnes andre kontraindikasjoner, vil de gode egenskapene av chokeberry være nødvendig i prosessen med rehabilitering etter alvorlige sykdommer, eldre mennesker og immunsupprimerte barn.

Sammen med fruktene i folkemedisin er verdifulle blader av aronia, som er inkludert i samlingen for rensing av leveren.

Kontraindikasjoner for bruk av chokeberry frukt

samling av chokeberry aroniaTil tross for mange fordeler kan chokeberry aronia forårsake forverring av trivsel eller forårsake en forverring av kronisk sykdom. Dette skjer hvis en person forsømmer råd fra en lege og ikke følger de anbefalte normer.

Related  Et stykke av solen i en sommerblomst seng – den ettårige coreopsis

Hvem bedre å forlate helbredelsesegenskapene til chokeberry aronia eller på grunn av kontraindikasjoner vil helseskader være mye mer alvorlig enn mulig nytte?

Først og fremst er det ikke anbefalt at leger blir båret av frukter av svart chokeberry med økt surhet, spesielt med forverring av gastritt eller magesår. Overdreven bruk av bær truer med å senke blodtrykket, uønsket ved hypotensjon. Tradisjonell medisin er av den oppfatning at frukten kan provosere blodpropper og tilstopping av blodkar, men offisiell vitenskap kan ikke bekrefte denne teorien.

En video om de fordelaktige egenskapene til chokeberry aronia