canna på blomsterbedDet er alltid hyggelig å se på et velpleiet infield hvor blomster og busker samles i blomstersammensetninger. Hver plante krever litt oppmerksomhet, for eksempel canna – planting og omsorg i det åpne bakken har visse nyanser som ornamenteringen av bushen avhenger av.

Forberedelse for planting i åpen bakke

canna med bourgogne løvverkEn av de viktigste stadiene i voksende canna er valget av knuter du vil plante. Når du kjøper, vær nøye med forholdet til rotsystemet. Det burde ikke være:

 • spor av insekter;
 • råtner;
 • indre hulrom.

Landingskanan på det åpne bakken om våren utføres med forsiktighet og i flere stadier. For å vokse blomsten i juni, er det nødvendig å spire rhizomes i begynnelsen av mars. For denne prosedyren trenger du tørr sagflis og grunne beholder. Algoritmen til spiring er enkel:

 1. Hell sagsmagen i potten.
 2. Sett den i et rom med en gjennomsnittstemperatur på 24 – 26 grader.
 3. Fukt plantematerialet med vann ved romtemperatur.
 4. Sett ovenfra knollene av canna, litt prisypev deres tre materiale.
 5. Når sagsmaten tørker, fukt dem med varmt vann.
 6. Transplantasjon etter utseende av de første skuddene i romslige potter, etter at de tørre og livløse røttene er fjernet.

Etter transplantasjon er det nødvendig å opprettholde betingelsene som er nødvendige for spiralets normale levetid. Temperaturen der canna vokser, bør ikke være under 17 ° C, fordi denne blomsten er termofil og har kommet til oss fra de sørlige varme kontinenter. Men for å øke temperaturregimet er det heller ikke verdt det – før landing av canna i det åpne bakken, bør det herdes.

Hovedbetingelsen for dannelsen av en sterk busk er tilstrekkelig belysning.

Hvis det er lite lys – vil skuddene bli strukket, og bladene vil miste en rik grønn farge. Som en ekstra lyskilde kan du bruke en bordlampe eller om kvelden for å legge igjen et lys på rommet lengre.

Flytting av en plante i en åpen bakke

planting knollene av canna i det åpne bakkenHovedspørsmålet er når når man skal lander på den åpne bakken? På grunn av at canna ikke tåler kaldt vær, er det nødvendig å plante det på det åpne bakken etter at trusselen om nattlig eller morgenfrost passerer.

I den sørlige delen av Russland starter plantingstiden fra slutten av mai og fortsetter til midten av juni.

Sen planting truer det faktum at blomsten vil ta lang tid å samle blomstrer eller kanskje ikke blomstre i det hele tatt. Hvis du planter en knoll uten forspiring, begynner blomstringen ikke fram til midten av juli.

Related  La oss vokse fuchsia hjemme

planting av en spirekanonPlantering og omsorg for friluft i Urals og andre kule områder begynner i begynnelsen av juni, med det forbehold at anlegget vil ta ly før midten av sommeren. Det er ingen andre nyanser i omsorg for en plante i områder med forskjellige klimatiske forhold.

Når du velger et permanent sted for canna, er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at blomsten er termofil og vil glede deg med rikelig blomstring hvis du skaper behagelige forhold for veksten.

Stedet der canna lander, skal være:

 • maksimalt solfylt;
 • beskyttet mot utkast og sterk vind;
 • renset fra ugress og tørre røtter;
 • god gjødsel.

Det er nødvendig å ta hensyn til at anlegget når en høyde på 1,5 – 1,8 m, slik at plassen skal være så fri som mulig, fordi plantene ligger i en avstand av en halv meter fra hverandre.

Etter å ha valgt et sted, må du forberede hullene for planting av planten i det åpne bakken. Dimensjonene tas individuelt og avhenger av volumet av rhizomet og høyden på skuddene. Roten bør ligge på en dybde på 7 – 10 cm, men vi må legge til flere steder for humus, noe som vil forbedre canna-veksten.

Landing gjort som følger:

 1. Hell 1,5 – 2 liter varmt vann inn i grøfthullet.
 2. Legg humus eller tørr gjødsel.
 3. Stryk 2 cm med et lag jord.
 4. Drikk med varmt vann.
 5. Hell eller hell den anbefalte dosen av kompleks gjødsel.
 6. Plasser en frøplante i midten av stikkontakten og dryss med jorda.
 7. Vannt rikelig.

For å hindre rotrot fra fuktighet overabundance, er det nødvendig å mulch jorden rundt anlegget når planting det.

Når canna er plantet i åpen bakke, er det nødvendig å sørge for riktig omsorg.

Related  Hvorfor har du ikke innendørs hibiscus blomster?

Hvordan ta vare på en stokk

blomsterkanaler på hagen sengenEtter transplantasjon opplever canna ubehag. For å tilpasse seg raskt og saplingen har tatt rot, er det ofte nødvendig å vanne anlegget de første 3 ukene. Ytterligere vanning reduseres til 2-3 ganger i uka. Frekvensen avhenger av klimatiske forhold for vekst, hvis sommeren er ganske tørr, overvåke jordens konstante fuktighet, fordi vannet fordampes intensivt fra blomstens store blader.

mulching ung cannaSammen med viktigheten av vanning, sørg for at vannet ikke stagnerer i nærheten av røttene.

Intense løsning av jord rundt canna – forebygging av rot- og soppsykdommer.

Blomsten er bare et funn for begynnelsen blomsterbutikker, fordi det er motstandsdyktig mot mange sykdommer og krever ikke spesielle forhold for planting og omsorg i det åpne bakken. Men de grunnleggende dekorative elementene av planter, blader og blomstrer trenger nøye og de må også tas vare på:

 1. Sprøyt bladene fra slangen med en spesiell dyse eller vannkanne. Men under ingen omstendigheter til lunsj, fordi bladene kan brenne!
 2. Tørk bladene med en fuktig svamp en gang i uken.
 3. Beskjære de gule eller tørkede blader og blomster.del av tørre blomsterstengler

Mineral gjødsel er introdusert ikke bare under planting, men også gjennom veksten av canna. Periodiciteten av topp dressing kan være 3 til 4 uker. I utgangspunktet introduseres nitrogen- eller kaliumgjødsel, noe som øker blomstens vekst og overlevelse, og du kan derfor foretrekke kombinert topp dressing, der alle nyttige substanser er inneholdt i like store mengder.

Hvis planten din har hatt en sykdom eller det er skadet av insekter, som myrer, bladlus eller edderkoppmider, behandle blomsten med insektsmiddel.

Plantering og forlatelse av canna på det åpne bakken om høsten utføres ikke, fordi blomsten ved frysestart vil fryse. I noen områder utgraves knollene og sendes til vinter på et varmere sted, for eksempel en kjeller.utgravning av cannes

Related  Fordeler og helseforstyrrelser fra forbruket av aubergine

Hvis du ikke vil dele med kjæledyret ditt om vinteren, transplantere det til en romslig krukke eller la et par rhizomer på våren for å plante dem hjemme i den kalde årstiden.

Kort om canna – video